The Carrie Diaries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Carrie Diaries
CARRIEDIARIESLOGO.jpg
Genre Tienerdrama
Speelduur 42 minuten
Bedenker Candace Bushnell
Hoofdrollen AnnaSophia Robb
Austin Butler
Ellen Wong
Katie Findlay
Stefania Owen
Brendan Dooling
Chloe Bridges
Freema Agyeman
Matt Letscher
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Miguel Arteta
Candace Bushnell
Len Goldstein
Amy B. Harris
Stephanie Savage
Josh Schwartz
Uitzendingen
Start 14 januari 2013
Einde 31 januari 2014
Afleveringen 26
Seizoenen 2
Netwerk of omroep The CW
Website
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Carrie Diaries is een televisieserie die in de Verenigde Staten vanaf het middenseizoen van 2013 wordt uitgezonden door The CW Television Network. Het tienerdrama is een prequel van Sex and the City en is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Candace Bushnell. De serie is ontwikkeld door Josh Schwartz en Stephanie Savage, makers die ook verantwoordelijk zijn voor The O.C. en Gossip Girl.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De setting is Connecticut in het jaar 1984. Carrie Bradshaw is een 16-jarige scholiere in een dorpje op een uur rijafstand van New York. Samen met haar beste vriendinnen Mouse en Maggie brengt ze haar puberteit door, terwijl ze binnenshuis het recente verlies van haar moeder probeert te verwerken met haar vader Tom en rebelse jongere zus Dorrit. Tijdens het nieuwe schooljaar wordt ze verliefd op de nieuweling van de school, Sebastian. Concurrentie krijgt ze van Donna, het populairste meisje van de school. De driehoeksverhouding wordt verder in conflict gebracht als Carrie een stage krijgt bij een advocatenbureau in Manhattan. Ze probeert met enige moeite haar leven op school te combineren met haar carrière in de grote stad.

Rolverdeling[bewerken]

Personage Acteur Beschrijving
Carrie Bradshaw AnnaSophia Robb De protagoniste van de serie. Ze is een 16-jarige middelbare scholier in een dorpje die ervan droomt om ooit schrijfster te worden in New York. Ze is eens per week werkzaam in een advocatenbureau in Manhattan, en probeert haar leven in zowel Connecticut als New York in stand te houden.
Sebastian Kydd Austin Butler Sebastian is de nieuweling op de middelbare school in Connecticut en krijgt al snel de reputatie als bad boy toegewezen. Hij is een rijkeluiskind uit een liefdeloze familie en toont interesse in Carrie, maar geniet tegelijkertijd ook van de aandacht die hij krijgt van Donna.
Jill 'Mouse' Chen Ellen Wong Mouse is een van de beste vriendinnen van Carrie en staat op school bekend als een hardleerse studente die al sinds ze zich kan herinneren door haar ouders wordt gestuurd om ooit toegelaten te worden aan Harvard.
Maggie Landers Katie Findlay Maggie is de andere beste vriendin van Carrie en staat op school bekend om haar sarcastische humor en gevoel voor drama. Ze is zelfverzekerd en staat haaks tegenover Mouse's leergierigheid. Net als Sebastian komt Maggie uit een liefdeloze familie.
Dorrit Bradshaw Stefania Owen De veertienjarige zus van Carrie. Dorrit had een zeer hechte band met haar moeder en kan haar verlies niet verwerken. Ze gedraagt zich zeer apathisch en werkt zich opzettelijk in de nesten om zodoende aandacht van haar vader te krijgen.
Walt Reynolds Brendan Dooling Een van de beste vrienden van Carrie. Als de serie begint, heeft Walt een relatie met Maggie, maar al gauw wordt duidelijk dat hij twijfelt over zijn seksuele geaardheid.
Donna LaDonna Chloe Bridges Het populairste meisje op school. Donna wordt gevreesd door velen omwille haar oppervlakkige en gemene persoonlijkheid. Ze is de leider van een kliekje genaamd 'The Jens' en ziet Carrie als haar grote rivale.
Larissa Loughlin Freema Agyeman Larissa is een hippe Britse redactrice bij het tijdschrift Interview in Manhattan. Ze dient als Carries mentor in de grote stad.
Tom Bradshaw Matt Letscher De overbeschermende vader van Carrie en Dorrit. Hij heeft moeite met zijn nieuwe rol als weduwnaar en raakt regelmatig in conflict met zijn dochters wat betreft de regels in huis.

Productie[bewerken]

In september 2011 werd officieel aangekondigd dat de boekenreeks The Carrie Diaries door Josh Schwartz en Stephanie Savage omgebouwd zou worden tot een televisieserie voor The CW.[1] Voordat er werd gekozen voor een televisieserie, werd enkele maanden eerder berichtgeving gemaakt van een filmbewerking van de boekenreeks met Elizabeth Olsen, Blake Lively, Emma Roberts en Selena Gomez in de hoofdrollen.[2] Voormalig Sex and the City-schrijfster Amy B. Harris ontfermde zich over de adaptatie.[1] Vanwege het materiaal, waarin tieners op de voorgrond staan, wilde HBO de bewerking niet in overweging nemen.[1] In januari 2012 werd door The CW een pilotaflevering besteld.[3] Deze pilot werd in mei dat jaar goedgekeurd een afgekondigd als een toekomstige serie. Deze serie ging in januari 2013 in première: er werden dertien afleveringen besteld voor het eerste seizoen.

In februari 2012 werden de meeste castleden aangekondigd. Na een lange zoektocht naar de juiste actrice, werd AnnaSophia Robb geplaatst in de titelrol.[4] In tegenstelling tot de meeste series, die worden opgenomen in Los Angeles, vond de productie van The Carrie Diaries plaats in New York. De crew heeft veel aandacht besteed aan de historische accuraatheid van het New Yorkse straatbeeld van de jaren 80, maar lieten de Twin Towers opzettelijk weg uit de gebruikte establishing shots. Amy B. Harris vertelde hierover in een interview: "Toen we er voor gingen zitten, hebben we dit unaniem besloten. Als we ook maar één persoon pijn zouden doen, dan zou het een verkeerde beslissing zijn geweest om de Twin Towers in beeld te brengen. Ik zou niet willen dat ze uit alle films en series worden geschrapt die zich voor 2001 afspelen, maar nu wij de keus hadden leek het beter zo. Deze show gaat over liefde en volwassen worden, en het leek ons niet de juiste plek.[5]

Afleveringen[bewerken]

Aflevering Titel Uitzendingsdatum (VS)
1 Pilot 14 januari 2013
2 Lie with Me 21 januari 2013
3 Read Before Use 28 januari 2013
4 Fright Night 4 februari 2013
5 Dangerous Territory 11 februari 2013
6 Endgame 18 februari 2013
7 Caught 25 februari 2013
8 Hush Hush 4 maart 2013
9 The Great Unknown 11 maart 2013
10 The Long and Winding Road Not Taken 18 maart 2013
11 Identity Crisis 25 maart 2013
12 A First Time for Everything 1 april 2013
13 Kiss Yesterday Goodbye 8 april 2013
14 Win Some, Lose Some 25 oktober 2013
15 Express Yourself 1 november 2013
16 Strings Attached 8 november 2013
17 Borderline 15 november 2013
18 Too Close for Comfort 22 november 2013
19 The Safety Dance 6 december 2013
20 I Heard a Rumor 13 december 2013
21 The Second Time Around 20 december 2013
22 Under Pressure 3 januari 2014
23 Date Expectations 10 januari 2014
24 Hungry Like the Wolf 17 januari 2014
25 This Is the Time 24 januari 2014
26 Run to You 31 januari 2014