Naar inhoud springen

Tony Johnstone

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Tony Johnstone
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Zimbabwe Zimbabwe
Geboorteplaats Bulawayo, Rhodesië
Geboortedatum 2 mei 1956
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 1979
Laatst bijgewerkt op: 25-6-2012
Portaal  Portaalicoon   Golf

Anthony Alastair Johnstone (Bulawayo, Rhodesië, 2 mei 1956) is een golfprofessional en tevens verslaggever uit Zimbabwe.

Johnstone woont al jaren met zijn vrouw en twee kinderen in Sunningdale. Hij groeide op in Rhodesië, waar hij naar het Christian Brothers College ging.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Van 1976-1979 zat Johnstone in de nationale selectie.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Johnstone werd in 1979 professional en speelde voornamelijk op de Europese Tour (ET) en de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour {ST}.

In 2004 werd bij hem de diagnose multiple sclerose gesteld, wat het voortijdig einde van zijn golfcarrière leek te betekenen. De MS lijkt niettemin onder controle en in 2006 begon hij op de European Seniors Tour (Sr) te spelen. Daarop won inmiddels twee toernooien.

Johnstone had in Europa altijd dezelfde caddie, zijn zwager. Zijn putting-stijl was van veraf te herkennen, want voordat hij de put speelde, stond hij eindeloos heen en weer te dribbelen.

Uit de statistieken van de Europese Tour blijkt dat hij uitblinkt in kort spel en in 1998, 1999 en 2000 bovenaan de lijst stond.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Sunshine Tour
Europese Tour
Senior Tour

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De caddie van Tony Johnstone op de Europese Tour was altijd zijn zwager. Deze werkt nu als paramedic in Australië.

Teams[bewerken | brontekst bewerken]