Naar inhoud springen

Tony Robbins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Robbins in 2006
Een serie artikelen over
Neurolinguïstisch programmeren
(NLP)

Concepten en methoden van NLP
Logische niveaus · Metamodel · Metaprogramma (NLP) · Miltonmodel · Modelleren · Rapport ·


Personen
Richard Bandler · John Grinder
Connirae Andreas · Steve Andreas
Judith DeLozier·Robert Dilts
Charles Faulkner · Stephen Gilligan
David Gordon · Paul McKenna
Tony Robbins · Lucas Derks
Jaap Hollander · Jeffrey Wijnberg
Emile Ratelband


Invloeden
Gestalttherapie
Hypnotherapie
Gezinstherapie
Alg. Semantiek

Anthony J. Mahavorick (29 februari 1960), beter bekend als Tony Robbins is een Amerikaanse coach, spreker en schrijver. Robbins heeft verschillende boeken geschreven, waaronder Unlimited Power en Awaken the Giant Within. Daarnaast is hij ook de auteur van motiverende audioboeken zoals Personal Power II, Get the Edge en Lessons in Mastery.

Robbins heeft meerdere wereldleiders gecoacht zoals Michail Gorbatsjov, prinses Diana, George Bush en Bill Clinton. Hij wordt beschouwd als een van de exponenten van de New Agebeweging, samen met anderen als Wayne Dyer, Louise Hay en Deepak Chopra.

De Nederlander Emile Ratelband heeft Tony Robbins in 1987 zes maanden 24/7 gemodelleerd. Hij was daarna als headtrainer verbonden aan het Robbins Research Institute tot 1995

Zijn werkwijze is gebaseerd op de NLP-methodiek.

Robbins begon met het promoten van seminars voor spreker en auteur Jim Rohn toen hij 17 jaar oud was.

In het begin van de jaren tachtig werkte Robbins, een beoefenaar van neurolinguïstisch programmeren (NLP) en Ericksoniaanse hypnose, samen met NLP-medeoprichter John Grinder. Vervolgens leerde hij vuurlopen en nam het op in zijn seminars.[1]

In 1988 bracht Robbins zijn eerste infomercial uit voor zijn zelfhulpprogramma "Personal Power", dat werd geproduceerd door Guthy Renker.

In 1997 lanceerde Robbins het Leadership Academy-seminar.

Samen met Cloé Madanes richtte Robbins het Robbins-Madanes Center for Intervention op, een organisatie die life skills coaches opleidt om gezinnen en individuen te helpen omgaan met verslaving en andere problemen.

In 2014 sloot Robbins zich aan bij een groep investeerders om rechten te verwerven voor het lanceren van een Major League Soccer-franchise in Los Angeles, de Los Angeles Football Club genoemd. Het voetbalteam deed mee aan competitie in 2018.

In 1991 richtte Robbins de Anthony Robbins Foundation op, bedoeld om jongeren, daklozen, hongerigen, ouderen en gevangenen te helpen.

Onafhankelijke liefdadigheidswaakhond Charity Navigator gaf de stichting in 2017 een beoordeling van vier van de vier sterren.

In 2014 schonk hij de winst van zijn boek Money: Master the Game, samen met een extra persoonlijke donatie, via Feeding America om maaltijden te verstrekken aan mensen in nood. Robbins doneerde ook de winst van Unshakeable: Your Financial Freedom Playbook aan Feeding America. Robbins werkt samen met een waterbedrijf genaamd Spring Health, dat vers water levert aan kleine dorpen op het platteland van Oost-India om door water overgedragen ziekten te voorkomen.