Type XXI U-boot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vlag
Type XXI U-bootklasse
Vlag
Diagram van U-boot type XXI
Diagram van U-boot type XXI
Overzicht
Type U-boot
Geschiedenis
Kiellegging 1943
Tewaterlating 1944-1945
In dienst gesteld 1945
Uit dienst gesteld 1982
Algemene kenmerken
Bemanning 56-58
Portaal  Portaalicoon   Marine
Wilhelm Bauer in Bremerhaven

De Type XXI U-boot was een Duitse U-boot, waarvan tussen 1943 en 1945 118 exemplaren zijn gebouwd. De Type XXI was de eerste Duitse onderzeeër die ontworpen was om geheel onder water te kunnen functioneren, in tegenstelling tot eerdere onderzeeërs, die enkel tijdelijk konden onderduiken, maar verder boven water functioneerden zoals een gewoon schip.

Een van de verbeteringen die de Type XXI met zich meebracht ten opzichte van eerdere U-boten (zoals de Type VII U-boot) was de grotere batterijcapaciteit. De gestroomlijnde vorm van de Type XXI stelde hem in staat hoge snelheden te bereiken. Boten van dit type konden op eigen kracht van Europa naar Zuid-Amerika varen.

De boten werden gebouwd door Blohm & Voss. Van de 118 exemplaren zijn slechts enkele stuks door de opdrachtgever, de Kriegsmarine, in gebruik genomen en deze zijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog alle door de geallieerden of door de eigen bemanning tot zinken gebracht. De andere zijn nooit voltooid of na afloop van de oorlog bij geallieerde marines (Franse marine, Royal Navy, de Marine van de Sovjet-Unie en de United States Navy) in dienst gesteld. Het ontwerp was zo vooruitstrevend dat pas in 1982 de laatst onderzeeboot van dit type buiten dienst werd gesteld. Van de exemplaren die bij buitenlandse marines in gebruik zijn geweest is geen enkel exemplaar bewaard gebleven.

Museum onderzeeboot Wilhelm Bauer[bewerken]

In de haven van Bremerhaven ligt de Wilhelm Bauer (U 2540). Het is een museumschip en het is de enige onderzeeboot van dit type die is behouden. De onderzeeboot kwam in februari 1945 gereed. De U-boot is nooit ingezet en werd moedwillig door de eigen bemanning tot zinken gebracht aan het einde van het Tweede Wereldoorlog. In juni 1957 werd hij geborgen en opgeknapt en hij heeft van 1960 tot 1980 dienstgedaan bij de Duitse marine. De Wilhelm Bauer is ruim 76 meter lang en bijna 7 meter breed en heeft een waterverplaatsing van 1620 ton en 1820 ton onder water.

U-3523[bewerken]

Op 13 april 2018 werd bekend dat een tweede exemplaar van dit type werd gevonden in de Deense territoriale wateren. [1] Het gaat hier om de U-3523, die op 6 mei 1945 door een Britse B-24 Liberator tot zinken is gebracht. De locatie waar het wrak werd aangetroffen bevindt zich echter ca. 16 kilometer vanaf de plaats waar hij volgens opgave van de vliegers zou moeten liggen. Omdat het wrak tot nu toe nooit is gevonden bleven hardnekkige geruchten de ronde doen dat aan het einde van de oorlog hooggeplaatste Nazi's met de U-3523 naar Zuid-Amerika zouden zijn gevlucht, samen met een goudschat.

Externe links[bewerken]


  1. https://www.hln.be/nieuws/buitenland/wrak-zeldzame-u-boot-gevonden-in-deense-noordzee~a4c01493/