Naar inhoud springen

Universiteit van Bourgondië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Universiteit van Bourgondië
Université de Bourgogne
Logo
Locatie Dijon, Frankrijk
Opgericht 1722
Rector Alain Bonnin
Studenten meer dan 26 000
Personeel 1 430
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Universiteit van Bourgondië, Frans: Université de Bourgogne, is de universiteit, die in Dijon is gevestigd. De universiteit is naar de regio Bourgondië, la Bourgogne, genoemd, waarvan Dijon de hoofdstad is. Er wordt in een groot aantal studierichtingen onderwijs gegeven.

De universiteit bevindt zich op een eigen, open terrein, dat aan het oosten van het centrum van Dijon ligt, daar dicht bij. Het hoofdgebouw, een groot deel van de faculteiten en de bibliotheek liggen aan weerszijden van de Esplanade Erasme, naar Erasmus genoemd. Deze esplanade is een voetgangersgebied, een brede strook met veel gras, alleen aan de rand liggen er twee paden. Aan het noorden op het terrein van de universiteit ligt een academisch ziekenhuis. Ten oosten, achter de gebouwen aan die kant van de esplanade, strekt het terrein met studentenhuisvesting zich verder uit. Het ziekenhuis en de universiteit zijn goed met de tram te bereiken.

Al sinds de middeleeuwen werd er in Dijon op hoger niveau onderwijs gegeven. Aan het begin van de 18e eeuw kreeg Dijon eindelijk toestemming een universiteit met alleen een faculteit rechten te beginnen. Daar was eerst jarenlang en ten slotte intensief geharrewar met de universiteit van Besançon aan voorafgegaan.

De Universiteit van Bourgondië heeft vestigingen in andere steden in Bourgondië: in Auxerre, Chalon-sur-Saône, Le Creusot, Mâcon en Nevers.

Docenten
Studenten
Zie de categorie Université de Bourgogne van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.