Universiteit van Haifa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Universiteit van Haifa

De Universiteit van Haifa (Hebreeuws: אוניברסיטת חיפה) is een universiteit in Haifa, Israël die werd opgericht in 1963 door de toenmalige burgemeester van Haifa, Abba Hushi. De universiteit zou opereren onder de academische leiding van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

De universiteit, die bijna 17 000 bachelor- en masterstudenten telt (stand 2008/9),[1] biedt een groot aanbod van studierichtingen, waarbij de specialiteit bij sociale wetenschappen, rechten, geesteswetenschappen en onderwijs ligt. De universiteit is onderverdeeld in zes faculteiten: geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, rechtsgeleerdheid, wetenschap en wetenschapsonderwijs, sociaal welzijn en gezondheidsstudies, en onderwijs. Er is ook een businessschool die masteropleidingen aanbiedt.

Naast het bieden van onderwijs van een hoogstaand niveau, probeert de Universiteit van Haifa gelijke kansen te bieden aan alle lagen van de maatschappij. In het bijzonder probeert de universiteit wederzijds begrip en samenwerking tussen de Joodse en Arabische bevolking te bevorderen, zowel op als buiten de campus.

De Universiteit van Haifa huisvest onder andere het Hecht-museum voor archeologie en kunst, en daarnaast verscheidene onderzoekscentra en -instituten. Op de campus is ook een groot IBM-onderzoekscentrum gevestigd.

Bekende personen[bewerken]

Wetenschappelijke medewerkers[bewerken]

Studenten[bewerken]