Vermin Supreme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vermin Supreme
Supreme in januari 2017
Volledige naam Vermin Love Supreme
Geboren circa 1961
Geboorteplaats Rockport
Land Verenigde Staten
Partij Republikeinse Partij (2008 - 2012)

Democratische Partij (2012)
Free Pony Party (2012)
Libertarian Party (2016 - heden)

Portaal  Portaalicoon   Politiek

Vermin Love Supreme is een Amerikaanse performancekunstenaar, activist en politicus van de Libertarische Partij. Hij heeft zich sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 voor elke presidentsverkiezing kandidaat gesteld. Hiernaast heeft hij meegedaan aan lokale verkiezingen en staatsverkiezingen. Vermin Supreme staat bekend om zijn laars die hij als hoofddeksel draagt en zijn enorme tandenborstel.

Vermin Supreme wil een wet invoeren die Amerikanen verplicht om hun tanden te poetsen, investeren in onderzoek naar tijdmachines en hij heeft een anti-zombieapocalypsplan. Verder wil hij een op pony's gebaseerde economie en elke Amerikaanse burger een pony schenken.[1]

In 2008 deed Supreme mee aan de Republikeinse voorverkiezingen in New Hampshire. Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2012 deed hij mee aan de voorverkiezingen van de Democratische Partij. In 2016 deed hij aanvankelijk weer mee aan de voorverkiezingen bij de Democraten, maar in maart stapte hij over naar de Libertarische Partij.

2020 Libertarische voorverkiezing[bewerken | brontekst bewerken]

Op 26 juni 2019 verkondigde Vermin Supreme dat hij opnieuw mee ging doen in de 2020 voorverkiezingen van de Libertarische Partij. Op 11 januari 2020 won Vermin Supreme voor het eerst een staat. Vermin Supreme won de New Hampshire primary[2], waar hij in totaal 26 stemmen, 17,3% van de stemmen kreeg.

Op 8 februari kreeg hij 3,19% van de stemmen tijdens de Iowa caucus[3]. Daardoor werd Vermin Supreme ingehaald op de ranglijst door Jacob Hornberger en Lincoln Chafee. Daardoor staat Vermin Supreme momenteel 3de in de voorverkiezingen van de Libertarische Partij.