Vias VT 100

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VT 100
Twee treinen van de "Odenwaldbahn" op 15 oktober 2007 in Frankfurt Hauptbahnhof
Twee treinen van de "Odenwaldbahn" op 15 oktober 2007 in Frankfurt Hauptbahnhof
Aantal 22
4
Serie VT 101-122
VT 123-126
Fabrikant Bombardier,
Werk Hennigsdorf
Bouwjaar 2005-2008
2010
Aantal delen 2 delen
Asindeling (1A)'2'(A1)'
Spoorwijdte 1435 mm (normaalspoor)
Massa 77 ton
Lengte over buffers 39,4 m
Maximumsnelheid 140 km/h
Aantal zitplaatsen 1e klas: 12
2ek las: 107
Aantal motoren 2
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Verkeer & Vervoer

De VT 100 is een tweedelig diesel treinstel van het Bombardier type Itino met lagevloerdeel voor het regionaal personenvervoer van de Vias GmbH voor de Odenwald-Bahn. Het treinstel werd door Adtranz ontwikkeld uit het motorrijtuig Regio-Shuttle en later door Bombardier Transportation gebouwd werd. Het treinstel kreeg bij DB Baureihe 613.

1rightarrow blue.svg Zie Bombardier Itino voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De fabriek van Waggon Unionwas sinds 1906 gevestigd in Berlin-Wittenau werd in 1990 overgenomen door Adtranz. De productie van de Regio-Shuttle begon in 1995 als opvolger van de NE 81. In 1997 werd in Berlin-Wilhelmsruh een nieuwe fabriek gebouwd en de productie verplaatst. Nog voor de productie van het eerste treinstel werd ADtranz in 2001 overgenomen door Bombardier Transportation. De productie van de Regio-Shuttle moest door ingrijpen van de mededingingsautoriteit worden verkocht aan Stadler Rail.

Door deze ingreep kreeg de Itino binnen Bombardier Transportation op de markt voor regionale dieseltreinstellen concurrentie van onder meer de Talent en de Regio-Shuttle.

In augustus 2007 volgde een bestelling van de 2e serie treinstellen bestaande uit 4 stuks voor Odenwald-Bahn in Duitsland. Deze treinen worden sinds 3 mei 2010 ingezet.

Constructie en techniek[bewerken | brontekst bewerken]

Het comfort in de treinstellen is op een hoog niveau. Door de bouw van een lagevloerdeel werd het voor rolstoel gebruikers mogelijk om op hoogte gebrachte perrons zonder hulp in en uit te stappen. Bij het prototype werd een rolstoel lift ingebouwd. Voor de controle op de automatisch werkende deuren werden geen spiegels maar camera’s geplaatst met een monitor in het dashboard. Op wens van de klant kunnen ook camera’s in het interieur geplaatst worden. Het treinstel is opgebouwd uit een aluminium frame met een front deel van GVK. De vorm van de verticale spanten hebben geen invloed op de sterke van het frame. Bij de aangedreven draaistellen is een as aangedreven. Het treinstel is uitgerust met luchtvering.

De in 2007 en 2008 bestelde treinstellen van de 2e serie zijn onder meer uitgerust met een andere motoren en een andere transmissie.

Treindiensten[bewerken | brontekst bewerken]

De Odenwald-Bahn gebruikt dit type treinstel voor het personenvervoer op de trajecten Eberbach - Darmstadt / Frankfurt am Main, Wiebelsbach - Frankfurt am Main in.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Foto's[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Odenwald-Bahn Itino van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.