WWE Tag Team Championship

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WWE Tag Team Championship
Evan Bourne met de recente Tag Team Championship-riem
Evan Bourne met de recente Tag Team Championship-riem
Promotie(s) World Wrestling Entertainment
WWE
Begin 20 oktober 2002
Oude ontwerp(en)
Deuce 'N Domino.jpg
Deuce 'n Domino met het oude riem (2002-2011)

Het WWE Tag Team Championship is een professioneel worstelkampioenschap van WWE voor tag teams. Dit titel wordt exclusief verdedigd op Raw en SmackDown.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het oorspronkelijke WWE World Tag Team Championship was een van de oudere WWE kampioenstitels. Na de verdeling in twee verschillende shows betekende dit dat slechts een show de tag titels zou hebben omdat alleen het Undisputed WWE Championship en het WWE Women's Championship op beide shows kon verschijnen. Bij het begin van de scheiding was het team van Billy Gunn en Chuck Palumbo de kampioen en zij verschijnen op SmackDown!, maar toen de titels tijdelijk door iedereen aangevallen konden worden werden Christian en Lance Storm de kampioenen en gingen de titels naar Raw. Daarna kreeg SmackDown! zijn eigen kampioenschap.

Kort daarna creëerde SmackDown! general manager Stephanie McMahon een nieuwe tag team titel voor SmackDown! teams, die oorspronkelijk bekendstonden als het "SmackDown! Tag Team Championship", waarbij de eerste kampioen bepaald werd door een toernooi tussen acht teams. Het team van Kurt Angle en Chris Benoit, die opdat moment met elkaar in een strijd verwikkeld waren, won de eerste titel door Rey Mysterio & Edge te verslaan op 20 oktober 2002 tijdens No Mercy in de finale van het toernooi.

Na de scheiding van het Undisputed WWE Championship in het WWE Championship en het WWE World Heavyweight Championship, namen de twee Tag Team titels de identiteit van de corresponderende zwaargewicht titel aan zodat het voormalige WWE Tag Team Championship op Raw werd hernoemd tot het WWE World Tag Team Championship, terwijl de titels op SmackDown! de naam van de oudere titel droegen. Toch bleef de afstamming van de oudere titel op Raw. In 2005 toen de toen de trekking de twee zwaargewicht kampioenen John Cena en Batista uitwisselde, werd geen van de titels hernoemd.

Op 16 augustus kregen The Hart Dynasty nieuwe Tag team riem en dit titel is momenteel de enige tag team titel in WWE.

Na 483 dagen tag-team kampioen te zijn geweest, verloor The New Day op 18 december 2016 van Cesaro en Sheamus.

Huidige kampioenen[bewerken | brontekst bewerken]

Huidige kampioenen Datum Vorige kampioenen Kampioenschap Evenement
Daniel Bryan en Rowan 7 mei 2019 The Usos WWE Tag Team Championship WWE SmackDown

Titel geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van WWE Tag Team Champions voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]