Rey Mysterio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rey Mysterio
Rey Mysterio in 2010
Rey Mysterio in 2010
Persoonlijke informatie
Volledige naam Oscar Gutierrez Rubio
Geboorteplaats Vlag van Verenigde Staten Chula Vista (Californië)
Geboortedatum 11 december 1974
Lengte 1,68 m
Gewicht 79 kg
Carrière
Debuut 30 april 1989
Ringnaam Green Lizard
Colibri
Super Niño
Rey Misterio Jr.
Rey Mysterio Jr.
Rey Mysterio
Trainer/coach Rey Misterio Sr.
Discipline Professioneel worstelen
Portaal  Portaalicoon   Sport

Oscar Gutierrez Rubio (Chula Vista (Californië), 11 december 1974), beter bekend als Rey Mysterio, is een Amerikaans professioneel worstelaar.

Gutierrez werd getraind door zijn oom Rey Misterio Sr. en worstelde in Mexico, waar hij in het Lucha libre een "hoogvliegende stijl" leerde kennen en dat werd zijn handelsmerk.

Gutierrez werkte van 1992 tot 1995 oorspronkelijk voor Asistencia Asesoria y Administración (AAA) in Mexico. Hij worstelde van 1995 tot 1996 in Extreme Championship Wrestling (ECW) en van 1996 tot 2001 in World Championship Wrestling (WCW) als Rey Misterio Jr. en/of Rey Mysterio Jr., maar liet de "Junior" uit zijn naam, toen hij begon te werken voor de WWE in 2002.

Rey Mysterio is de kleinste worstelaar van alle worstelaars in de WWE, met een lengte van ongeveer 1,68 meter, mag hij dan wel klein zijn, toch heeft hij veel zwaargewichten verslagen en wordt hij gekend als de Giant Killer. Een hoogtepunt uit zijn carrière is het winnen van de Royal Rumble van 2006, waarin hij 29 andere worstelaars uit de ring heeft gegooid, van Big Show (500 pond) tot de allerlichtste.

Professioneel worstelcarrière[bewerken]

Vroege carrière[bewerken]

Mysterio maakte op 30 april 1989 zijn debuut in Mexico, wanneer hij 14 jaar oud was. Hij werd door zijn oom Rey Misterio Sr. getraind en worstelde vroeg in Mexico waar hij de technieken van de Lucha libre leerde kennen zoals de "high flying style" dat uiteindelijk zijn handelsmerk was. Hij had meerdere ringnamen zoals La Lagartija Verde (The Green Lizard) en Colibrí voor zijn oom de naam Rey Misterio Jr./Rey Mysterio Jr gaf.

Asistencia Asesoría y Administración (1992–1995)[bewerken]

In Asistencia Asesoría y Administración (AAA) ruziede Mysterio met Juventud Guerrera. Mysterio en zijn oom Misterio Sr. namen in een tag team match het op tegen Juventud en zijn vader Fuerza Guerrera.

Extreme Championship Wrestling (1995–1996)[bewerken]

In 1995 tekende hij een contract met Paul Heymans Extreme Championship Wrestling (ECW). Hij debuteerde in september 1995 op Gangsta's Paradise en versloeg Psicosis, die ook zijn ECW-debuut maakte. Er ontstond een vete tussen de twee en dat leidde tot een Two out of Three Falls match en een Mexican Death match. In de eerste helft van 1996, Mysterio had ook een serie van wedstrijden met ECW-nieuwkomer Juventud Guerrera.

World Championship Wrestling (1996–2001)[bewerken]

Rey Mysterio Jr. maakte op 16 juni 1996 zijn World Championship Wrestling (WCW) debuut op The Great American Bash, daagde Dean Malenko uit voor het WCW Cruiserweight Championship, die Malenko kon behouden door vals te spelen om te winnen. In de aflevering van WCW Monday Nitro van 8 juli 1996, Mysterio versloeg Malenko om het Cruiserweight Championship te winnen. Op 27 oktober 1996, op Halloween Havoc, moest Mysterio de titel afstaan aan Malenko.

In begin 1997 concentreerde Mysterio zich op het WCW World Television Championship en probeerde meermaals om de titel te veoveren maar slaagde niet in zijn opzet. Op 27 oktober 1997, op Halloween Havoc, Mysterio won voor de tweede keer het Cruiserweight Championship door de Title vs. Mask match te winnen van Eddie Guerrero. In de Nitro-aflevering van 10 november 1997, Mysterio moest de titel afstaan aan Guerrero. Ze hadden een herkansingsmatch op World War 3, die Mysterio ook verloor.

In de aflevering van WCW Thunder van 15 januari 1998, Mysterio versloeg Juventud om het Cruiserweight Championship voor de derde keer te winnen, maar negen dagen later, op Souled Out, moest hij de titel afstaan aan Chris Jericho. Daarna onderging Mysterio een knieoperatie en had een inactiviteit van zes maanden. Op Bash at the Beach maakte hij zijn terugkker, versloeg Jericho en won voor de vierde keer het Cruiserweight championship. Een nacht later, Mysterio verloor van Jericho, die met behulp van de verstoring van Malenko, de titel heroverde van Mysterio. Later dat jaar vormde Guerrero een Mexicaanse stable, gekend als de Latino World Order (LWO) (een spin off van New World Order) dat gekenmerkt was van bijna alle WCW-luchador. Mysterio weigerde voortdurend om toe te treden en ruziede met Guerrero en de LWO-leden. UIteindelijk was hij geforceerd om lid te worden van Guerrero's groep nadat Mysterio van Guerrero verloor. Ondanks Mysterio lid is van de groep, hij vormde een alliantie met Billy Kidman nadat hij hem hielp om Juventud te verslaan voor het Cruiserweight Championship.

Niet gemaskerde Rey Mysterio

In 1999, na de hervorming van twee facties van nWo, nWo Hollywood en nWo Wolfpac, zij eisten dat de LWO ontbonden word. Mysterio weigerde zijn LWO-kleren af te nemen en werd aangevallen door de nWO. Dit leidde tot een match op SuperBrawl IX waar Mysterio en zijn partner Konnan de Hair vs. Mask match verloren van Kevin Nash en Scott Hall en door het verlies moest Mysterio zijn masker verwijderen.

Mysterio bekwam later een "giant killer" door grote tegenstanders te verslaan zoals Kevin Nash, Bam Bam Bigelow en Scott Norton. Op 15 maart 1999 versloeg hij Kidman en won zo voor de vierde keer het Cruiserweight Championship. Op 22 maart 1999 krijg Mysterio zicht op het WCW World Heavyweight Championship tegen kampioen Ric Flair wanneer een loterij werd gehouden. El Dandy was de loterijwinnaar, maar hij was geblesseerd en Mysterio nam zijn plaats in. De match eindigde met een diskwalificatie en Flair behield de titel. Een week later, Mysterio en Kidman worstelden samen en versloegen Flairs Four Horsemen leden Chris Benoit en Dean Malenko om het WCW World Tag Team Championship te winnen. Op 19 april 1999 moest Mysterio zijn Cruiserweight Championship afstaan aan Psicosis die de Fatal Four-Way match won waarbij Juventud Guerrera en Blitzkrieg de overige tegenstanders waren. In de volgende aflevering van Nitro, Mysterio versloeg Psicosis en won voor de vijfde keer het Cruiserweight Championship. Op Slamboree moesten Mysterio en Kidman het World Tag Team Championship afstaan aan het duo Raven en Perry Saturn. In eind 1999 liep Mysterio een blessure op en zou pas in 2000 terugkeren. Tussendoor worstelde Kidman verder met Konnan, die Mysterio verving. In de lente van 2000 maakte Mysterio zijn terugkeer in de ring.

Op 18 maart 2001 bereikten Mysterio en Kidman de toernooifinale voor het WCW Cruiserweight Tag Team Championship maar verloren de finale van het duo Kid Romeo en Elix Skipper. In de laatste aflevering van Nitro van 21 maart 2001, Mysterio won samen met Kidman het WCW Cruiserweight Tag Team Championship door het duo Romeo en Skipper te verslaan. Mysterio en Kidman bekwamen de laatste kampioenen nadat de WCW verkocht werd aan World Wrestling Federation (WWF).

World Wrestling Entertainment/WWE (2002-heden)[bewerken]

2002-2004[bewerken]

In juni 2002 ondertekende Mysterio een contract met de World Wrestling Entertainment (WWE). De "Jr." was van zijn ringnaam gehaald en was gewoon als Rey Mysterio aangekondigd. Op aandringen van Vince McMahon, Mysterio stemde in om zijn masker weer aan te dragen. Dit leidde tot kwade lucha libre fans in Mexico, maar Mysterio ontving toestemming van de officiële luche libre organisaties om zijn masker weer te dragen. Tijdens zijn WCW-periode moest hij de masker verwijderen van zijn hoofd na het verliezen van de Mask vs. Mask match maar de organisaties van de lucha libre oordeelden dat het geen traditionele Mask vs. Mask match plaatsvond.

Rey Mysterio in 2004

In de SmackDown!-aflevering van 25 juli 2002, Myserio maakte zijn WWE-debuut als een babyface ("fanfavoriet") en won de wedstrijd tegen Chavo Guerrero. Hij vormde later een tag team met Edge; de twee namen deel aan in een toernooi voor het nieuw gecreëerde en SmackDown!-exclusieve WWE Tag Team Championship. Ze verloren de toernooifinale van het duo Kurt Angle en Chris Benoit op No Mercy; de match werd uitgeroepen tot "Match of the Year" van de Wrestling Observer Newsletter. In de SmackDown-aflevering van 7 november 2002, Mysterio en Edge versloegen Angle en Benoit in een Two out of Three Falls match om het Tag Team Championship te winnen. Op Survivor Series moesten ze de titel afstaan aan Los Guerreros, die de Triple Threat Elimination match wonnen waarbij voormalige kampioenen Angle en Benoit ook aan deelnamen. Kort na het verlies, Mysterio en Edge beëindigen hun samenwerking als tag team.

In de SmackDown!-aflevering van 5 juni 2003, Mysterio versloeg Matt Hardy en won voor de zesde keer het Cruiserweight Championship. Mysterio's heerschappij eindigde in de SmackDown!-aflevering van 25 september 2003 nadat hij de titelwedstrijd verloor van Tajiri. In de SmackDown!-aflevering van 1 januari 2004, Mysterio versloeg Tajiri en won zo voor de zevende keer het Cruiserweight Championship. In februari 2004, op No Way Out, moest Mysterio de titel afstaan aan Chavo Guerrero. In de SmackDown!-aflevering van 17 juni 2004, Mysterio versloeg Chavo Classic en won voor de achtste keer het Cruiserweight Championship; de recordhouder van dit kampioenschap. In de SmackDown!-aflevering van 29 juli 2004, Mysterio moest de titel afstaan aan Spike Dudley. Mysterio vormde een tag team met Rob Van Dam en in de SmackDown!-aflevering van 9 december 2004 wonnen ze het Tag Team Championship door het duo Kenzo Suzuki en René Duprée te verslaan.

2005-2008[bewerken]

In de SmackDown!-aflevering van 13 januari 2005, Mysterio en Van Dam moesten de titel afstaan aan de Basham Brothers nadat Van Dam geblesseerd was. Mysterio vormde dan tijdelijk een team met Eddie Guerrero om het Tag Team Championship terug te winnen van de Bashams op No Way Out. Op 18 april 2005 moesten ze de titel afstaan aan MNM. Op WrestleMania 21 begon de vete tussen Mysterio en Guerrero. De vete ging over Dominick, de echte zoon van Mysterio, en Guerrero zei, in een verhaallijn, dat hij de biologische vader is van Dominick. Het verhaallijn ging verder dat Guerrero wistte dat Mysterio familieproblemen had. De volgende weken waren ze verder aan het ruziën en discussiëren wie de vader zou zijn. Op SummerSlam versloeg Mysterio Guerrero in een ladder match voor het hoede van Dominick. Hun vete eindigde wanneer Guerrero een overwinning kreeg op Mysterio in een Steel Cage match. Op 13 november 2005, Eddie Guerrero werd dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Minneapolis (Minnesota). Diezelfde dag in een WWE "Super Show" waar SmackDown! en Raw waren opgenomen, Mysterio gaf een emotionele speech over Eddie en in teken van respect verwijderde hij zijn masker (hoewel hij zijn hoofd naar beneden legde, zodat niemand zijn gezicht kon zien). Later op dat avond, Mysterio versloeg van Shawn Michaels en na de match, Michaels en Mysterio omhelsden elkaar in de ring en Mysterio wees huilend naar de hemel ter nagedachtenis van Guerrero.

Rey Mysterio's eerste heerschappij als World Heavyweight Champion in 2006

Mysterio nam deel aan in de "main event" van Survivor Series als deel van Team SmackDown! met Randy Orton, Bobby Lashley, Batista en JBL die verslagen werden door Team Raw (Shawn Michaels, Kane, The Big Show, Carlito en Chris Masters). Na Survivor Series, in een speciale SmackDown!, Mysterio nam op tegen Big Show in een match dat in teken stond als "David vs. Goliath". De wedstrijd kwam voor uit waarbij Mysterio Big Show elimineerde op Survivor Series en eindigde in een gelijkspel wanneer Kane, de tag team partner van Big Show, inmengde in de wedstrijd. In de SmackDown!-aflevering van 19 december 2005, Mysterio en Batista wonnen van MNM om het Tag Team Championship te winnen en weiden allebei aan Eddie Guerrero. Op 27 december 2005 moesten Mysterio en Batista terug afstaan aan MNM. In de SmackDown!-aflevering van 10 januari 2006, Mysterio was betrokken in een 20-man battle royal voor het vacante World Heavyweight Championship. Hij werd geëlimineerd door Mark Henry en uiteindelijk won Kurt Angle de titel door Henry als laatste te elimineren.

Op 29 januari 2006, op Royal Rumble, Mysterio heeft nummer twee getrokken en dus moest hij opnemen tegen Triple H, die nummer een had getrokken. Tijdens de Royal Rumble match probeerde Mysterio om de match te winnen en dat deed hij met succes. Na 62 minuten won hij de match door Randy Orton als laatste te elimineren en kreeg een ticket voor een titelmatch op WrestleMania 22. Op WrestleMania 22 versloeg Mysterio Orton en kampioen Angle door de Triple Threat match te winnen en Mysterio bekwam voor de eerste keer in het bezit van het World Heavyweight Championship. Paar weken later ontstond een vete tussen Mysterio en JBL over het World Heavyweight Championship. Dit leidde tot een titelmatch op Judgement Day, die Mysterio won en de titel behield door JBL te verslaan.

Mysterio begon een vete met King Booker nadat Booker de battle royal won voor de "number one contender" voor het World Heavyweight Championship. In de backstage werd Mysterio aangevallen door Booker, die tevens de hulp kreeg van zijn vrouw Queen Sharmell. Deze rivaliteit werd de komende weken voortgezet en leidde uiteindelijk een match op The Great American Bash. Op The Great American Bash moest Mysterio het World Heavyweight Championship afstaan aan Booker nadat Chavo Guerrero tegen Mysterio keerde en hem raakte met een stalen stoel. Dit leidde een nieuwe vete tussen Mysterio en Guerrero. Op Summerslam verloor Mysterio van Guerrero nadat Vickie Guerrero geprobeerd heeft om beide mannen te stoppen met vechten, maar per ongeluk Mysterio uittelde. Vickie keerde samen met Chavo tegen Mysterio nadat Vickie Mysterio in de rug raakte met een stalen stoel en dus koos Vickie aan de kant van Chavo. Op No Mercy versloeg Mysterio Chavo door de Falls Count Anywhere match te winnen. Vervolgens daagde Guerrero Mysterio uit voor een ​​"I Quit" match. In die wedstrijd, in een verhaallijn, Chavo verwondde Mysterio's knie zodat hij later een knieoperatie kan ondergaan. In 2007, op SummerSlam, Mysterio maakte zijn terugkeer en versloeg Guerrero met de "619", nadat Guerrero geobsedeerd was over Mysterio's terugkeer en hem opnieuw te verwonden.

Rey Mysterio maakte zijn entree op Raw in 2008

Mysterio begon dan een vete met The Great Khali, die zou leiden tot een match op Unforgiven waar hij Khali zou uitdagen voor het World Heavyweight Championship; de match werd eventueel in een Triple Threat match gemaakt waarbij Batista ook deelnam, maar was niet succesvol om de titel veroveren. Mystero begon dan een vete met Finay, een opponent dat gekozen werd door JBL. De rivaliteit werd gemarkeerd als "Fight vs. Flight, een competitie tussen de twee constrasterende vechtstijlen van beide worstelaars - Finlay's lichamelijkheid, ten opzichte van de hoogvliegende Mysterio. Op 28 oktober 2007, na het vechten op een gelijkspel op No Mercy, gevolgd door een dubbele diskwalificatie in een "number one contender's match" voor Batista's World Heavyweight Championship, hij versloeg Finlay in een Stretcher match op Cyber Sunday. Mysterio kreeg opnieuw zicht op het nadat hij de Beat the Clock match won en tegen kampioen Edge zou opnemen op Royal Rumble. Hoewel, hij was niet succesvol om de titel te veroveren. Op 14 februari 2008 kondigde WWE.com aan dat Mysterio tijdens de buitenlandse WWE-tournee een bicepsblessure opliep. Ondanks de blessure, Mysterio nam opnieuw tegen Edge op voor de titel op No Way Out, die Edge won. In de SmackDown!-aflevering van 22 februari 2008, Mysterio kondigde aan door zijn blessure zou hij minstens maanden inactief zou zijn en onderging hij uiteindelijk drie operaties.

In de Raw-aflevering van 23 juni 2008, Mysterio was de eerste worstelaar die door de WWE Draft van SmackDown naar Raw werd verzonden. In de Raw-aflevering van 30 juni 2008, Mysterio kwam een aankondiging te maken voor de WWE-fans en dat leidde tot een kleine gevecht met Santino Marella. Een week later, op Raw, Mysterio maakte zijn Raw-ringdebuut en telde Marella uit met zijn "619". In het najaar van 2008 had Mysterio een vete met Kane. Kane heeft Mysterio een lafaard die zich verbergt achter een masker genoemd. Als resultaat, Mysterio zette zijn masker op de lijn tegen Kane op No Mercy, die Mysterio won. Kane en Mysterio werden opnieuw geboekt voor een No Holds Barred match op Cyber Sunday, die Mysterio won. Op Survivor Series worstelde Mysterio voor Team HBK (bestaande uit Shawn Michaels (kapitein), Rey Mysterio, The Great Khali en Cryme Tyme (JTG & Shad) en Team HBK won van Team JBL (bestaande uit John Bradshaw Layfield, Kane, Montel Vontavious Porter, John Morrison en The Miz). Dus eindigde de vete tussen Mysterio en Kane.

2009-2011[bewerken]

In het voorjaar van 2009, Mysterio was te zien op Royal Rumble maar won de Royal Rumble match niet. Later accepteerde Mysterio JBL's uitdaging voor Layfields Intercontinental Championship op WrestleMania XXV. Op WrestleMania XXV versloeg Mysterio JBL in 21 seconden, veroverde de titel en met deze titelwinst bekwam Mysterio de 21e Triple Crown Champion in de WWE-geschiedenis. In de Raw-aflevering van 13 april 2009, Mysterio werd door de WWE Draft van Raw naar SmackDown verzonden en het Intercontinental Championship werd exclusief verdedigd op SmackDown. Hij begon dan een langdurige vete met Chris Jericho en dat begon een match op Judgment Day, die Mysterio won en de titel behield. Op Extreme Rules, Jericho slaagde erin om Mysterio te ontmaskeren en hem uittelde voor het Intercontinental Championship, maar zijn gezicht werd nooit getoond want hij bedekte zijn gevecht. Als gevolg hiervan werden Mysterio en Jericho geboekt in een Title vs. Mask match in The Bash, waarin Mysterio de overwinnaar was. In de SmackDown-aflevering van 10 juli 2009, na een succesvolle titelverdediding tegen Jericho, Mysterio werd aangevallen door Dolph Ziggler. Dit begon een rivaliteit tussen de twee en dat leidde uiteindelijk in een titelmatch op Night of Champions, die Mysterio won. Op SummerSlam won Mysterio opnieuw van Ziggler en behield de titel. Op 2 augustus 2009 kondigde de WWE aan dat Mysterio voor 30 dagen geschorst zou worden tot 2 september 2009 voor het overtreden van het gezondheidsbeleid van het bedrijf. In een interview met een Mexicaanse krant, Mysterio verklaarde dat hij geschorst werd door drugs te gebruiken voor zijn knie en arm. In de SmackDown-aflevering van 4 september 2009 (opgenomen op 1 september), Mysterio verloor het Intercontinental Championship aan John Morrison.

Op Hell in a Cell keerde Mysterio terug van zijn schorsing om Jeri-Show (Chris Jericho en Big Show) uit te dagen voor het Unified Tag Team Championships met voormalig tag team partner Batista, maar ze faalden om te winnen voor de titel nadat Mysterio uitgeteld werd door Big Show. Later ontstond er een vete tussen Mysterio en Batista. Mysterio verloor in een reeks van wedstrijden telkens van Batista. In december 2009 won Mysterio uiteindelijk van Batista in een Steel Cage match en kreeg zicht voor een World Heavyweight Championship match tegen kampioen The Undertaker op Royal Rumble, die The Undertaker won.

Rey Mysterio in 2011

Al snel kwalificeerde Mysterio voor een Elimination Chamber match voor het World Heavyweight Championship op Elimination Chamber. In de weken voorafgaand aan de Elimination Chamber, Mysterio begon een vete met CM Punk waarbij Punks Straight Edge Society (SES) ook betrokken is. Tijdens de Elimination Chamber match, Mysterio elimineerde Punk, maar werd uiteindelijk geëlimineerd door John Morrison. In de weken na de Elimination Chamber, Mysterio was steeds de betere dan Punk en dat kostte zijn Money in the Bank en versloeg SES-lid Luke Gallows. Tijdens de on-screen viering van de negende verjaardag van Mysterio's dochter, Punk onderbrak de viering, treiterde Mysterio en daagde hem uit voor een wedstrijd op WrestleMania XXVI. Mysterio accepteerde later de uitdaging. Later voegde Punk een voorwaarde toe aan de wedstrijd en als Mysterio de wedstrijd verliest, moet hij zich aansluiten aan de SES. Op WrestleMania XXVI versloeg Mysterio Punk en werd zo geen lid van SES. Vijf dagen later, op SmackDown, Punk daagde Mysterio opnieuw uit voor een wedstrijd op Extreme Rules. Deze keer bepaalde Myserio een overeenkomst en als Punk de wedstrijd verliest, moet hij zijn hoofd kaalscheren. Op Extreme Rules verloor Mysterio van Punk. Op Over the Limit daagden Mysterio en CM Punk elkaar uit voor een wedstrijd waarbij beiden overeenkomsten van de voorbije twee wedstrijden overgedaan worden. De wedstrijd werd gewonnen door Mysterio, dus moest Punk zijn hoofd kaalscheren.

Op 4 juni 2010, Mysterio won de Battle Royal door Kane als laatste te elimineren voor zicht om het vacante World Heavyweight Championship. Mysterio was samen met Jack Swagger, Big Show en CM Punk geboekt in een Fatal Four-Way match op Fatal 4-Way. Mysterio won de wedstrijd op Fatal 4-Way en won voor de tweede keer in zijn carrière het World Heavyweight Championship. Op 18 juli 2010, op Money in the Bank., moest hij de titel aan Kane. In het najaar van 2010, Mysterio was lid en leider van Team SmackDown op Bragging Rights en zijn team won van Team Raw. Op TLC: Tables, Ladders & Chairs, Mysterio nam deel aan in een Fatal Four-Way match voor een World Heavyweight-titel tegen kampioen Kane, Edge en Alberto Del Rio, die Edge won en de nieuwe kampioen bekwam.

In de SmackDown-aflevering van 21 januari 2011, Mysterio versloeg Cody Rhodes en tijdens de match brak Mysterio per ongeluk de neus van Rhodes met zijn "619". Dit leidde een begin van een vete tussen de twee. In de SmackDown-aflevering van 25 februari 2011, Mysterio werd aangevallen door Cody Rhodes en zijn vader, Dusty Rhodes, en als resultaat werd Mysterio ontmaskerd. Op WrestleMania XXVII versloeg Mysterio Rhodes in een een-op-een match. Myserio won de volgende herkansingswedstrijden van Rhodes in de SmackDown-aflevering van 23 april 2011 en op Extreme Rules in een Falls Count Anywhere match om de vete te beëindigen.

In de Raw-aflevering van 9 mei 2011, Mysterio werd door de WWE Draft terug van SmackDown naar Raw verzonden en op diezelgde avond verloor Mysterio de Triple Threat match voor de "number one contender" voor het WWE Championship. Na de wedstrijd werd Mysterio aangevallen door R-Truth, dat leidde tot een wedstrijd op Over the Limit, die R-Truth won. In de Raw-aflevering van 18 juli 2011, Mysterio bereikte de finale van een eennacht toernooi en dat leidde tot een wedstrijd tussen WWE Champion The Miz en Mysterio dat volgende Raw-aflevering zou plaatsvinden. In de Raw-aflevering van 25 juli 2011, Mysterio versloeg The Miz en bekwam voor de eerste keer WWE Champion, na negen jaar op de dag van zijn WWE debuut. Later op dat avond moest Mysterio de titel afstaan aan John Cena, die Mysterio versloeg. In de Raw-aflevering van 8 augustus 2011, Mysterio werd brutaal aangevallen en liep een blessure (verhaallijn) op. Op SummerSlam deed Mysterio mee in een six man tag-team match met Kofi Kingston en John Morrison om het trio The Miz, Alberto Del Rio en R-Truth te verslaan.

In augustus 2011 liep Mysterio tijdens een House show een zware knieblessure op en zou minstens 10 maanden inactief zijn. Tijdens zijn inactiviteit verscheen Mysterio op de Slammy Award 2011 om de trofee voor "Superstar of the Year" te presenteren aan CM Punk.

2012-2015[bewerken]

Een halfjaar later, op 26 april 2012, WWE meldde dat Mysterio voor 60 dagen werd geschorst wegens tweede inbreuk op gezondheidsbeleid van het bedrijf en dat zijn schorsing opgeheven zou worden op 25 juni 2012.

Na een afwezigheid van meer dan een jaar, Mysterio keerde terug in de Raw-aflevering van 16 juli 2012 om Zack Ryder te redden van zijn oud rivaal, Alberto Del Rio. Vier dagen later, in de SmackDown-aflevering, Mysterio maake zijn ringentree wanneer hij samen met World Heavyweight Champion Sheamus worstelden en via diskwalificatie wonnen van Del Rio en Dolph Ziggler. Op SummerSlam daagde Mysterio The Miz uit voor het Intercontinental Championship, maar hij verloor de wedstrijd van hem en liep tijdens de wedstrijd een lichte hersenschudding op. In de SmackDown-aflevering van 31 augustus 2012, Mysterio maakte zijn terugkeer en versloeg Cody Rhodes.

Een dag na Night of Champions, op Raw, Mysterio vormde een team met Sin Cara om Primo en Epico te verslaan in een Tag Team matchen werde na de wedstrijd aangevallen door Prime Time Players. Paar weken later moest Mysterio verstek geven voor geplande wedstrijden want hij kreeg legitiem buikgriep. In de Raw-aflevering van 22 oktober 2012, Mysterio maakte zijn terugkeer en verloor samen met Sin Cara de toernooifinale van Team Rhodes Scholars (Cody Rhodes & Damien Sandow). Op Survivor Series wonnen Mysterio, Sin Cara, Tyson Kidd, Justin Gabriel en Brodus Clay de 10-man Elimination Tag Team match van Titus O' Neil, Darren Young, Primo, Epico en Tensai. Mysterio en Sin Cara daagden Team Rhodes Scholars uit voor het "#1 contendership" voor het WWE Tag Team Championship op TLC: Tables, Ladders & Chairs, maar slaagden niet in hun opzet om te winnen van Rhodes Scholars. In 2015 verliep zijn contract met de WWE af en besloot om niet te verlengen. Vervolgens nam Ali Naiem (Ali Mysterio) zijn plaats in WWE als opeenvolgende Luchadore.

In worstelen[bewerken]

Mysterio met de 619
 • Finishers
  • West Coast Pop
  • 619 gevolgd door een
   • Droppin' Da Dime
   • Frog splash
   • Springboard seated senton
   • Springboard splash
   • High flyer
   • West Coast Pop
 • Signature moves
  • Mysterio-Rana
  • Super Huracanrana
  • The Nutcracker Suite
  • Springboard Diving Headbutt Drop
  • Apron-Dive Bulldog Lariat
  • Apron-Dive Huracanrana
  • Armbar Stretch Hold
  • Asai Moonsault
  • Baseball Slide Headscissors Takeover
  • Bombs Away
  • Bronco Buster
  • Bulldog out of Bodyscissors
  • Catapult Somersault Huracanrana Suicida
  • Sitdown Gutwrench Powerbomb
  • Dropping the Dime (Springboard Leg Drop)
  • Hammerlock Stretch Hold
  • Missile Dropkick
  • The Misterio Express
  • Split-Legged Moonsault Splash
  • Tilt-a-Whirl Headscissors Takeover
  • Thesz Press
 • Bijnamen
  • "Master of the 619"
  • "The Ultimate Underdog"
  • "The Biggest Little Man"
  • "The Masked Man"

Prestaties[bewerken]

Rey Mysterio als WWE Intercontinental Champion
 • Asistencia Asesoría y Administración
  • Mexican National Trios Championship (1 keer met Octagón en Super Muñeco)
  • Mexican National Welterweight Championship (1 keer)
  • AAA Hall of Fame (Class of 2007)
 • Hollywood Heavyweight Wrestling
  • HHW Light Heavyweight Championship (1 keer)
 • International Wrestling All-Stars
  • IWAS Tag Team Championship (1 keer; met Konnan)
 • International Wrestling Council
  • International Wrestling Council World Middleweight Title (2 keer)
 • Tijuana, Mexico
  • Tijuana Hall of Fame (Class of 2006)
 • World Wrestling Association
  • WWA Lightweight Championship (3 keer)
  • WWA Tag Team Championship (1 keer; met Rey Misterio Sr.)
  • WWA Welterweight Championship (3 keer)
 • World Wrestling Council
  • WWC World Junior Heavyweight Championship (1 keer)

Externe links[bewerken]

Hoofdrooster
Supersterren: Adam Rose · Bad News Barrett · Big E · Big Show · Bo Dallas · Bray Wyatt · Brock Lesnar · Cesaro · Christian · Curtis Axel · Damien Mizdow · Daniel Bryan · Darren Young · Dean Ambrose · Diego · Dolph Ziggler · Erick Rowan · Fandango · Fernando · Goldust · Heath Slater · Jack Swagger · Jey Uso · Jimmy Uso · John Cena · Kalisto · Kane · Kofi Kingston · Konnor · Luke Harper · Mark Henry · The Miz · Neville · R-Truth · Randy Orton · The Rock · Roman Reigns · Rusev · Ryback · Seth Rollins · Sheamus · Sin Cara · Stardust · Sting · Titus O'Neil · Triple H · Tyson Kidd · The Undertaker · Viktor · Xavier Woods · Zack Ryder
Diva's: Alicia Fox · Brie Bella · Cameron · Emma · Eva Marie · Layla · Naomi · Natalya · Nikki Bella · Paige · Rosa Mendes · Summer Rae · Tamina Snuka
Andere: El Torito · Hornswoggle · Jamie Noble · Joey Mercury · Lana · Paul Heyman · Stephanie McMahon · William Regal · Zeb Colter
Televisieteam: Booker T · Byron Saxton · Carlos Cabrera · Corey Graves · David Otunga · Jason Albert · Jerry Lawler · Jerry Soto · John "Bradshaw" Layfield · Kyle Edwards · Marcelo Rodriguez · Michael Cole · Renee Young · Scott Stanford · Tom Phillips
Ringaankondigers: Eden · JoJo · Lilian Garcia
Scheidsrechters: Chad Patton · Charles Robinson · John Cone · Mike Chioda · Rod Zapata · Scott Armstrong
Worstelteams: The Ascension · The Authority · The Bella Twins · Los Matadores · The Lucha Dragons · The New Day · Prime Time Players · Tyson Kidd & Cesaro · The Usos
NXT Wrestling (opleidingsrooster)
Worstelaars: Aiden English · Alex Riley · Baron Corbin · Blake · Brian Kendrick · Bull Dempsey · Colin Cassady · Enzo Amore · Finn Bálor · Hideo Itami · Kevin Owens · Mojo Rawley · Murphy · Rhino · Sami Zayn · Solomon Crowe · Sylvester Lefort · Tye Dillinger · Tyler Breeze
NXT Diva's: Alexa Bliss · Bayley · Becky Lynch · Carmella · Charlotte · Dana Brooke · Sasha Banks
Staf: Bill DeMott · Billy Gunn · Canyon Ceman · Dusty Rhodes · Gerald Brisco · Norman Smiley · Sara Amato