Glenn Jacobs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kane
Jacobs in 2017
Jacobs in 2017
Persoonlijke informatie
Volledige naam Glenn Thomas Jacobs
Geboorteplaats Vlag van Spanje Madrid[1]
Geboortedatum 26 april 1967
Lengte 2,01 cm[2]
Gewicht 147 kg
Carrière
Debuut 1992
Ringnaam Kane
Isaac Yankem, DDS
Bruiser Mastino
Unabomb
Mike Unabomb
Jack Package
Trainer/coach Dean Malenko
Jeff Bradley
Ray Candy
Discipline Professioneel worstelen

Glenn Thomas Jacobs (Madrid, 26 april 1967), beter bekend als Kane, is een in Spanje geboren Amerikaans professioneel worstelaar en burgemeester van Knoxville (Tennessee). Hij is als worstelaar sinds 1995 actief in de WWE. Jacobs is daarmee een van de langst dienende worstelaars in deze promotie.

Carrière[bewerken]

In 1992 begon Jacobs zijn worstelcarrière en werkte in onafhankelijke promoties. Hij worstelde in de Smoky Mountain Wrestling, onder de ringnaam Unabomb, waar hij als lid van de The Dynamic Duo het SMW Tag Team Championship won en in de United States Wrestling Association (USWA), onder de ringnaam Doomsday, waar hij het USWA Heavyweight Championship won. In 1995 ging hij naar de World Wrestling Federation (nu World Wrestling Entertainment), waar hij worstelde onder verschillende gimmicks voordat hij in 1997 debuteerde als zijn huidig karakter, Kane. Het debuut van Kane tijdens de allereerste Hell in a Cell-wedstrijd tussen The Undertaker en Shawn Michaels wordt symbolisch gezien als het startpunt van het populaire Attitude Era. Kane is in de verhaallijn de halfbroer van The Undertaker. Kane werd verminkt in een brand die volgens Paul Bearer was aangestoken door The Undertaker, en hij zon hierna op wraak. Later vormden The Undertaker en Kane een team onder de naam Brothers of Destruction.

Jacobs verzamelde tijdens zijn WWE-carrière 17 kampioenschappen. Hij werd drie keer wereldkampioen, won telkens 1 keer het WWF Championship, het ECW Championship en het WWE World Heavyweight Championship (Golden Belt). Jacobs werd de eerste worstelaar ooit die drie WWE-wereldtitels heeft gedragen. Hij won ook twee keer het WWF/E Intercontinental Championship, één keer het WWF Hardcore Championship en elf keer het Tag Team Championship; won het WWE Tag Team Championship (één keer met The Big Show), het WCW World Tag Team Championship (één keer met The Undertaker) en negen keer het WWE World Tag Team Championship (telkens twee keer met Mankind, X-Pac en The Undertaker en telkens één keer met The Hurricane, Rob Van Dam en The Big Show. Kane houdt verscheidene records in een Royal Rumble-match waarvan meeste eliminaties (11), meeste optredens (15), meeste opeenvolgende optredens (13; van 1999 tot 2001) en de snelste eliminatie van een deelnemer (1,8 sec.). Jacobs is de derde Grand Slam Champion in de WWE-geschiedenis.

Intimiderende persoonlijkheid[bewerken]

Kane in 2010

Kane is met zijn bijna 2 meter lengte en hoog ingeschatte 147 kg een van de grotere worstelaars. Hij kan in combinatie met zijn masker met haar en alle show die daar bijhoort, angstaanjagend overkomen bij het publiek. Daarnaast heeft hij ook twee verschillende ogen. Deze zouden echter met behulp van een gekleurde lens verschillend gemaakt zijn. Het is dus een beetje te vergelijken met een eenzijdige versie van Rey Mysterio.

Verschillende alter ego's[bewerken]

Kane heeft twee verschillende persoonlijkheden en alter ego's gehad, waarvan het eerste niet aansloeg bij het publiek. Dit was het Isaac Yankem-personage, een geschifte tandarts. Het Kane-personage kwam pas daarna, te weten in twee stijlen. De eerste stijl gebruikte Kane bij zijn debuut in WWF in 1997. Hij droeg een rood masker met zwarte strepen en had een uniform in gelijkaardige stijl. Toen had hij ook nog lang haar. De tweede stijl gebruikte hij dan wanneer hij besloot om zijn gezicht aan de wereld te onthullen. Toen hij zijn masker afnam, kwam er een monsterlijk gezicht tevoorschijn. Zijn voorhoofd was kaal tot in het midden van zijn hoofd en hij had een verbrand gezicht.

Later schoor hij zich helemaal kaal. Zijn bijnaam werd ook veranderd, van The Big Red Machine in The Big Red Monster. Zelf noemde hij zich nu ook The Devil's Favorite Demon. Op de RAW-aflevering van 12 december 2011 (Slammy Awards) vond een wedstrijd tussen Mark Henry en John Cena plaats. Daarin maakte Kane zijn geheimzinnige terugkeer. Kane verscheen in een groot ijzeren masker. Hij kwam in de ring en gaf John Cena een Chokeslam. Daarna nam Kane zijn ijzeren masker af en daaronder zat zijn nieuwe masker. 'Masked Kane' is dus officieel terug, zoals de geruchten voorspelden. Verwacht wordt dat de Nieuwe(oude) Kane weer zijn gebruikelijke ravage zal aanrichten zoals vroeger. Het was inmiddels van 2003 geleden dat Kane nog te zien was geweest met masker.

'Director of Operations' voor The Authority[bewerken]

Eind 2014 werd bekendgemaakt dat Kane voortaan The WWE's Director of Operations was als lid van The Authority, de groep van Hunter Hearst Helmsley/Triple H, Stephanie McMahon, Randy Orton en Seth Rollins. Na een tijdje dat te zijn geweest ontwikkelde zich in oktober 2015 een ietwat vreemd ogende vete met Seth Rollins, totdat die laatste zich ernstig blesseerde aan de knie tijdens een show in Dublin. Kane keerde terug, met masker, en kreeg een match tegen Rollins voor de World Heavyweight Championship maar als Kane zou verliezen heeft hij geen baan meer bij de 'Authority'. Kane verloor zijn baan maar nadat The Wyatt Family zijn 'broer' The Undertaker hadden aangevallen na Hell in a Cell kwam Kane de dag erna op Raw retributie halen, dat lukte niet en hij eindigde op dezelfde manier als The Undertaker.

Tag-teams[bewerken]

Kane is een van de meest gerespecteerde en gevreesde tag-teamworstelaars in WWE. Hij was namelijk lid van het bekende tag team Brothers of Destruction. Het andere lid van het team was The Undertaker, Kane's oudere kayfabe-halfbroer.

In het jaar 2005 had Kane samen met Big Show ook al eens een tag team gevormd. Ze waren de meest gevreesde tag teams ooit in de WWE. Ze zijn samen maanden WWE Tag Team Champions geweest, maar ze verloren de Tag team titels van The Spirit Squad. Kane speelde in een film See No Evil de hoofdrol als Jacob Goodnight, de film ging in première op 19 Mei 2006, Kane had over ergens een grote haat voor die dag, omdat in de storyline zogezegt op 19 Mei Kane's ouders omgekomen zouden zijn in een brand. Als Kane deze datum nog maar hoorde veranderde hij in een monster. Zijn tag-teampartner van die dag zou de datum hebben vernoemd, en dus gaf Kane hierbij The Big Show de Chokeslam, vanaf toen zijn Kane en The Big Show gescheiden als tag team. Op 18 maart 2011 vocht Kane samen met Big show tegen de Corre, die match werd gestaakt. In de backstage was al gebleken dat tussen de giants een storyline speelde. Op 21 maart 2011, toen de Corre door middel van celebrating Santino Marella en Vladimir Kozlov na hun match aanviel, kwam het team Big show-Kane weer tot leven, waar ze de Corre compleet lam legden. Later was hij weer te zien in een tag team, Team Hell No met Daniel Bryan.

In worstelen[bewerken]

Kane's entree
 • Finishers
  • Als Kane
   • Chokeslam to Hell (Chokeslam)
   • Tombstone Piledriver – geadopteerd van The Undertaker (1997-heden)
  • Als Isaac Yankem
   • DDS (DDT)
  • Als Diesel
   • Jacknife - geadopteerd van Diesel
Als Kane in 2013
 • Signature moves
  • Big boot
  • Flying clothesline
  • Two-handed chokelift
  • Uppercut
  • Throat thrust
  • Verschillende powerslams:
   • Scoop slam
   • Sidewalk slam
   • Sideslam
 • Bijnamen
  • "The Big Red Monster"
  • "The Devil's Favorite Demon"
  • "The Big Red Machine"

Prestaties[bewerken]

Kane als WWE World Heavyweight Champion in augustus 2010
 • Smoky Mountain Wrestling
  • SMW Tag Team Championship (1 keer met Al Snow)
 • United States Wrestling Association
  • USWA Heavyweight Championship (1 keer)

Acteercarrière[bewerken]

Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Films
2006 See No Evil Jacob Goodnight Filmproductie van WWE Studios
2010 MacGruber Tanker Lutz
2014 See No Evil 2 Jacob Goodnight Filmproductie van WWE Studios
Televisie
2007 Smallville Titan 1 aflevering: "Combat"

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]

WWE-werknemers
Hoofdrooster
Supersterren:Adam Rose · Bad News Barrett · Big E · Big Show · Bo Dallas · Braun Strowman · Bray Wyatt · Brock Lesnar · Bubba Ray Dudley · Cesaro · Chris Jericho · Christian · Curtis Axel · Damien Mizdow · Daniel Bryan · Darren Young · Dean Ambrose · Diego · Dolph Ziggler · D-Von Dudley · Epico · Erick Rowan · Fandango · Fernando · Finn Bálor · Goldust · Heath Slater · Jack Swagger · Jey Uso · Jimmy Uso · Jinder Mahal · John Cena · Kalisto · Kane · Kevin Owens · Kofi Kingston · Konnor · Luke Harper · Mark Henry · The Miz · Neville · R-Truth · Randy Orton · The Rock · Roman Reigns · Rusev · Ryback · Seth Rollins · Sheamus · Sin Cara · Stardust · Sting · Titus O'Neil · Triple H · Tyson Kidd · The Undertaker · Viktor · Xavier Woods · Zack Ryder
Diva's:Alicia Fox · Brie Bella · Cameron · Charlotte · Emma · Eva Marie · Layla · Naomi · Natalya · Nikki Bella · Paige · Rosa Mendes · Summer Rae · Tamina Snuka
Andere:El Torito · Hornswoggle · Jamie Noble · Joey Mercury · Lana · Paul Heyman · Stephanie McMahon · William Regal · Zeb Colter
Televisieteam:Booker T · Byron Saxton · Carlos Cabrera · Corey Graves · David Otunga · Jason Albert · Jerry Lawler · Jerry Soto · John "Bradshaw" Layfield · Kyle Edwards · Marcelo Rodriguez · Michael Cole · Renee Young · Scott Stanford · Tom Phillips
Ringaankondigers:Eden · JoJo · Lilian Garcia
Scheidsrechters:Chad Patton · Charles Robinson · John Cone · Mike Chioda · Rod Zapata · Scott Armstrong
Worstelteams:The Ascension · The Authority · The Bella Twins · Los Matadores · The Lucha Dragons · The New Day · Prime Time Players · Tyson Kidd & Cesaro · The Usos
NXT Wrestling (opleidingsrooster)
Worstelaars:Aiden English · Alex Riley · Baron Corbin · Blake · Brian Kendrick · Bull Dempsey · Colin Cassady · Enzo Amore · Finn Bálor · Hideo Itami · Kevin Owens · Mojo Rawley · Murphy · Rhino · Sami Zayn · Solomon Crowe · Sylvester Lefort · Tye Dillinger · Tyler Breeze
NXT Diva's:Alexa Bliss · Aliyah · Asuka · Bayley · Becky Lynch · Billie Kay · Carmella · Dana Brooke · Liv Morgan · Mandy Rose · Peyton Royce · Sasha Banks
Staf:Bill DeMott · Billy Gunn · Canyon Ceman · Dusty Rhodes · Gerald Brisco · Norman Smiley · Sara Amato