Colby Lopez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Seth Rollins
Seth Rollins in 2017
Seth Rollins in 2017
Persoonlijke informatie
Volledige naam Colby Lopez
Geboorteplaats Vlag van Verenigde Staten Davenport (Iowa)
Geboortedatum 28 mei 1986
Lengte 1,85 m
Gewicht 98 kg
Carrière
Debuut 2005
Ringnaam Gixx
Taj the Destroyer
Tyler Black
Seth Rollins
Trainer/coach Danny Daniels
Discipline Professioneel worstelen

Colby Lopez (Davenport (Iowa), 28 mei 1986) is een Amerikaans professioneel worstelaar, die sinds 2010 actief is in de World Wrestling Entertainment (WWE) onder de ringnaam Seth Rollins. Hij is een voormalig WWE World Heavyweight Champion en was de inaugurele NXT Champion. Seth Rollins won in 2019 de Royal Rumble. Hij was tevens lid van de worstelgroep The Shield, samen met Roman Reigns en Dean Ambrose. Dit betekende voor Lopez eind 2012 de grote doorbraak.

Professionele worstelcarrière[bewerken]

In 2005 maakte Lopez officieel zijn debuut als professioneel worstelaar en begon hij te worstelen in kleine worstelpromoties zoals Scott County Wrestling (SCW).

In september 2007 ondertekende Lopez een contract met Ring of Honor en worstelde onder de ringnaam Tyler Black. Hij bleef daar worstelen tot augustus 2010. Tijdens zijn ROH-periode won hij één keer het ROH World Championship en twee keer het ROH World Tag Team Championship.

World Wrestling Entertainment/WWE (2010-heden)[bewerken]

Opleiding (2010-2012)[bewerken]

Op 8 augustus 2010 ondertekende Lopez een opleidingscontract met World Wrestling Entertainment en werd naar de Florida Championship Wrestling gestuurd, dat in augustus 2012 door de WWE werd omgevormd tot NXT Wrestling. In het begin gebruikte hij nog zijn oude ringnaam maar veranderde deze al snel in Seth Rollins. Tijdens zijn FCW-periode won hij daar diverse FCW-titels, waaronder het FCW Florida Heavyweight Championship. In augustus 2012 won Rollins het "Gold Rush NXT Championship"-toernooi door Jinder Mahal te verslaan in de finale en werd de eerste NXT Champion. Tijdens de NXT-opnames van 6 december 2012, verloor Rollins de NXT Championship van Big E Langston. De aflevering werd uitgezonden op 9 januari 2013.

Hoofdrooster (2012-heden)[bewerken]

The Shield (2012-2014)[bewerken]

Op Survivor Series 2012 maakte hij samen met Dean Ambrose en Roman Reigns hun debuut op de hoofdrooster. Ze vielen Ryback aan en gooiden hem door de commentatorentafel heen. Een dag later, tijdens de Raw-aflevering verscheen het trio opnieuw, en vielen Ryback opnieuw aan en gooiden hem voor de tweede keer door de commentatorentafel heen. Het trio verklaarde zichzelf als The Shield. Op 19 mei 2013, op Extreme Rules, veroverde hij samen met zijn Shield-collega Roman Reigns het WWE Tag Team Championship door het Tornado tag team match te winnen van Team Hell No (Kane & Daniel Bryan). Op 14 oktober 2013 verloren hij en Roman Reigns de WWE Tag Team Championship in een No Disqualification-wedstrijd van Cody Rhodes en Goldust. Op 2 juni tijdens de RAW-aflevering, nadat Evolution (Triple H, Randy Orton & Batista) 2x hadden verloren (Extreme Rules en Payback) van The Shield, verliet Batista Evolution en de WWE vanwege onvrede over Triple H die hun gemaakte afspraak niet nakwam voor een één op één WWe kampioenschaps match. Triple H zei toen dat als plan A niet werkt, hij altijd wel een "Plan B" heeft. en later die avond bleek dat Rollins het plan B was, doordat Rollins, Ambrose en Reigns van achteren aanviel met een stalen stoel om zich vervolgens (nadat beiden in de ring op de mat verbaasd achterbleven) bij "The Authority" te voegen. Rollins legde later uit dat hij zijn acties gedaan had, omdat hij vond dat The Shield nooit een succes zonder hem zou worden en hij als architect van The Shield de rechten had om de groep ook op te doeken, en dat Ambrose en Reigns nooit zijn broeders waren geweest, maar dat ze enkel hadden gediend om Rollins naar een hoger doel te brengen binnen WWE. Rollins en Ambrose kregen hierdoor een feud met elkaar omdat Ambrose, Rollins herhaaldelijk aanviel tijdens wedstrijden die Rollins had.

Mr. Money in the Bank (2014–2015)[bewerken]

Op 17 juni 2014, tijdens Main Event benoemde Rollins zichzelf aan om als 1e deelnemer in de Money in the Bank ladder match, voor een WWE World Heavyweight Championship contract. Toen Ambrose tijdens de RAW-aflevering van 23 juni 2014 de overwinning dwarszat van Rollins op Rob Van Dam en daar aangaf Rollins zijn kansen te zullen dwarsbomen om op Money in the Bank te winnen, overtuigde Rollins, Triple H ervan om Ambrose aan de Money in the Bank ladder match toe te voegen, zodat hij daardoor Ambrose in de gaten kon blijven houden in plaats dat deze hem zou beletten het contract te winnen. Rollins won de koffer met het contract erin nadat Kane, Ambrose knockout sloeg en Kane de ladder vasthield voor Rollins. De volgende avond tijdens RAW, kondigde Ambrose aan dat telkens als Rollins het contract zou willen inleveren, hij hem zou beletten dit in te leveren voor een kans op een titelmatch voor het WWE World Heavyweight Championship, door Rollins steeds aan te vallen. Tijdens Battleground zouden Rollins en Ambrose het tegen elkaar opnemen, maar de wedstrijd werd afgeblazen door Triple H omdat Ambrose, Rollins backstage aan had gevallen voor de wedstrijd, waardoor Rollins als winnaar werd bekroond wegens opgave/niet opkomen dagen van Ambrose.

Een PPV later, bij Summerslam, stonden Rollins en Ambrose toch tegenover elkaar in de ring voor een Lumberjack-wedstrijd, die Rollins won. De volgende avond tijdens RAW viel Ambrose Rollins weer aan tijdens een backstage interview. Dit leidde ertoe dat Rollins, Ambrose door met zijn hoofd door een aantal beton blokken trapte met zijn bekende genadeslag beweging de "curb stomping" te voltooien, waardoor Ambrose een aantal weken inactief was wegens een hoofdblessure (kayfabe). Rollins zou het bij de volgende PPV Night of Champions opnemen tegen Roman Reigns, maar dit ging niet door omdat Reigns een legitieme noodzakelijke herniaoperatie moest ondergaan. Rollins verklaarde zichzelf op de PPV de winnaar omdat hij in de ring aankondigde dat Reigns geen excuus had en dat als Reigns niet kwam opdagen hij de winnaar was wegens opgave/niet op komen dagen, Rollins gaf toen aan, dat om het publiek toch een wedstrijd te geven, hij een open uitdaging aankondigde. Deze werd geaccepteerd door Ambrose, die in een taxi aan kwam rijden. later die avond probeerde Rollins zijn Money in the bank koffer in te leveren op de huidige kampioen Brock Lesnar tijdens de wedstrijd van Lesnar vs Cena, maar Cena stak daar een stokje voor. Door de actie van Rollins tijdens die wedstrijd, had Cena nu ook een vete met Rollins en een aantal weken werd Rollins door zowel Cena alsook Ambrose aangevallen. Uiteindelijk werd er via een "contract on a pole match" tussen Cena en Ambrose beslist, dat Ambrose en Rollins elkaar zouden gaan treffen in een Hell in a Cell match tijdens de PPV Hell in a Cell, die Rollins won doordat Bray Wyatt Ambrose plots aanviel en Rollins snel Ambrose pinde toen die buiten kennis was.

Op 4 november liep Rollins tijdens een wedstrijd met Kane - bij een Europese tournee - een knieblessure op tijdens een mislukte Sunset-flip Powerbomb-worstelbeweging. Zijn WWE World Heavyweight Championship werd toen vacant gesteld, Roman Reigns won later de titel tijdens Survivor Series door het WWE World Heavyweight Championship-toernooi te winnen.

Terugkeer & reünie The Shield[bewerken]

Op 22 mei 2016, tijdens Extreme Rules 2016 keerde Rollins terug van zijn knieblessure en viel hij Roman Reigns aan, zijn voormalige teamgenoot van The Shield. Tijdens de RAW aflevering van 23 mei werd bekendgemaakt dat hij het opneemt tegen Roman voor het WWE World Heavyweight Championship op het volgende event Money In The Bank 2016. Hij won van Roman en won daarmee de titel, maar zijn ander voormalig teamgenoot van The Shield Dean Ambrose cashte zijn Money In The Bank contract in en werd zo in 9 seconden de World Heavyweight Champion. Op de RAW aflevering achter het evenement eist hij een herkansing, ook Roman wilde een kans. Dean besliste om het op te nemen tegen allebei op het volgende evenment Battleground 2016 zo wordt het een Triple threat-wedstrijd voor de titel. Rollins werd op 19 juli ingedeeld bij RAW. Rollins streed bij SummerSlam (2016) voor een nieuwe titel, het WWE Universal Championship, waar hij het opneemt tegen Finn Bálor. Die match kon hij niet winnen, maar omdat Finn een blessure opliep tijdens die match werd de titel vacant gesteld en nam hij het in een fatal-4-way-wedstrijd op tegen Roman Reigns, Big Cass en Kevin Owens op de RAW aflevering van 29 augustus 2016. Hij kon het championship niet winnen omdat Triple H plots kwam opduiken en eerst een Pedigree deed op Reigns die uitgeschakeld werd door Rollins die daarna ook een Pedigree kreeg waardoor Owens gemakkelijk de titel kon winnen omdat Big Cass al uit de wedstrijd was. Het volgende evenement van WWE na de RAW-aflevering, Clash of Champions 2016, kreeg Seth Rollins opnieuw een kans om het WWE Universal Championship te winnen. Uiteindelijk won Owens en ging Rollins zonder titel naar huis. Daarna kreeg Seth nog een kans voor het Universal Championship op het volgende event achter Clash of Champions, dat was Hell in a Cell 2016, hij had een match tegen Kevin Owens die Chris Jericho (zijn beste vriend) aan zijn zijde had, Rollins kon opnieuw de titel niet winnen. Op Surviver Series 2016 waar er een wedstrijd plaatsvond tussen de brand RAW vs SMACKDOWN werd Seth gekozen in het RAW team samen met Kevin Owens, Chris Jericho, Roman Reigns en Braun Strowman maar ze konden niet winnen tegen het team van SmackDown!, dat bestond uit A.J. Styles, Dean Ambrose, Randy Orton, Shane McMahon en Bray Wyatt. De aflevering van RAW achter Surviver Series kon Seth de titel opnieuw niet winnen van Owens in een no disqualification match, mede door tussenkomst van Chris Jericho. Rollins viel de volgende RAW-aflevering dan ook Jericho aan.

Dat resulteerde in een wedstrijd op Roadblock: End of the Line (2016) tegen Chris Jericho, die hij ook winnend afsloot. Rollins kondigde aan op de RAW alfevering van 9 januari 2017, dat hij een deelnemer zou zijn in de Royal Rumble (2017), maar na een match op RAW verloor Rollins zijn plaats in de Rumble aan Sami Zayn mede door dat de match werd verstoord door het entrancelied van Triple H, het lied speelde af maar Triple H kwam niet. Zo was Rollins verward en kon Zayn hem pinnen. Op NXT TakeOver: San Antonio verraste Rollins door Triple H de mentor van NXT uit te dagen, Rollins zijn WWE-carrière begon in NXT (Next). De volgende aflevering van RAW gaf Triple H een respons, achter de respons wilde Rollins Triple H aanvallen maar werd zelf door Samoa Joe aangevallen die plots uit het publiek kwam in opdracht van Triple H en zo zijn debuut maakte in de reguliere competitie. Op 30 januari 2017 liep Rollins een blessure aan zijn knie op in een worstelpartij tegen debutant Samoa Joe, toen Rollins Samoa Joe door een tafel wilde gooien, waardoor Rollins een voor een lange tijd uitgeschakeld werd. Op RAW van 27 februari 2017, had Rollins een interview in de ring, waar ook Triple H in bevolen was. Triple H maakte Rollins duidelijk liet weten dat hij zich niet op Wrestlemania 33 (2017) moest vertonen. Rollins reageerde en riep hem na dat hij zeker aanwezig zou zijn. Uiteindelijk had Rollins toch een wedstrijd met Triple H op WrestleMania 33, die hij ook wist te winnen. Na WrestleMania had Rollins een feud met Samoa Joe dat leidde tot een match op Payback 2017 (30 april 2017), Rollins won de match van Joe. Op Extreme Rules (4 juni 2017) had Rollins een fatal 5 way match voor de tegenstander te zijn van Brock Lesnar die dat moment de regende Universal Champion was en zo dus houder van het WWE Universal Championship , hij moest het opnemen tegen Samoa Joe, Roman Reigns, Bray Wyatt en Finn Bálor uiteindelijk won Joe.

Na enkele afleveringen van RAW getwijfeld te hebben omdat Ambrose Rollins niet vertrouwde mede doordat Rollins hun vroegere team The Shield ook samen met Roman Reigns, in de steek had gelaten. Uiteindelijk werden ze toch een tag team op 14 augustus 2017. Hun eerste match was op SummerSlam (2017) tegen de WWE Raw Tag Team Champions Cesaro en Sheamus, ze wisten succesvol te winnen en zo dus de nieuwe Tag Team Champions te zijn. Op No Mercy (2017) hadden ze opnieuw een match tegen Sheamus en Cesaro voor de titel, ze wonnen en wist de titel te behouden. Op de aflevering van RAW (9 oktober 2017) waren ze officieel voor het eerst alle 3 terug te zien op tv. Bij TLC: Tables, Ladders & Chairs (2017) worstelde The Shield een wedstrijd tegen het team van Braun Strowman, Cesaro, Kane, The Miz and Sheamus, maar wegens ziekte kan Reigns niet deelnemen. Zijn plaats werd ingenomen door Kurt Angle. The Shield won de wedstrijd.

In het worstelen[bewerken]

Lopez als Tyler Black in 2008
 • Finishers
  • Als Seth Rollins
   • Kingslayer
   • Pedigree
   • Avada Kedavra
   • Curb Stomp
   • Peace of Mind / Blackout
   • Diving Knee Kick
  • Als Tyler Black
   • God's Last Gift / Small Package Driver
   • Paroxysm
   • Phoenix splash
   • Superkick
 • Signature moves
  • Diving splash
  • Fireman's carry facebuster
  • Flatliner to the turnbuckle
  • Inverted hurricanrana
  • Meerdere "kick" variaties
   • Back heel
   • Back heel sweep
   • Big boot
   • Drop
   • Enzuigiri
   • Jumping corkscrew roundhouse
  • Running forearm
  • Running shooting star press
  • Springboard clothesline
  • Standing moonsault
  • Suicide dive
  • Turnbuckle powerbomb
 • Managers
  • Lacey
  • Rain
  • Allison Wonderland
  • Mr. Milo Beasley
  • Triple H
 • bijnamen
  • Mr. money in the bank
  • The Kingslayer

Prestaties[bewerken]

 • Absolute Intense Wrestling
  • AIW Intense Division Championship (1 keer)
 • All American Wrestling
  • AAW Heavyweight Championship (2 keer)
  • AAW Tag Team Championship (2 keer; met Marek Brave (1x) en Jimmy Jacobs (1x))
 • Full Impact Pro
  • FIP World Heavyweight Championship (1 keer)
 • Independent Wrestling Association Mid-South
  • IWA Mid-South Light Heavyweight Championship (1 keer)
 • Mr. Chainsaw Productions Wrestling
  • MCPW World Heavyweight Championship (1 keer)
 • NWA Midwest
  • NWA Midwest Tag Team Championship (1 keer; met Marek Brave)
 • Pro Wrestling Guerrilla
  • PWG World Tag Team Championship (1 keer; met Jimmy Jacobs)
 • Scott County Wrestling
  • SCW Heavyweight Championship (1 keer)

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]

WWE-werknemers
Hoofdrooster
Supersterren:Adam Rose · Bad News Barrett · Big E · Big Show · Bo Dallas · Braun Strowman · Bray Wyatt · Brock Lesnar · Bubba Ray Dudley · Cesaro · Chris Jericho · Christian · Curtis Axel · Damien Mizdow · Daniel Bryan · Darren Young · Dean Ambrose · Diego · Dolph Ziggler · D-Von Dudley · Epico · Erick Rowan · Fandango · Fernando · Finn Bálor · Goldust · Heath Slater · Jack Swagger · Jey Uso · Jimmy Uso · Jinder Mahal · John Cena · Kalisto · Kane · Kevin Owens · Kofi Kingston · Konnor · Luke Harper · Mark Henry · The Miz · Neville · R-Truth · Randy Orton · The Rock · Roman Reigns · Rusev · Ryback · Seth Rollins · Sheamus · Sin Cara · Stardust · Sting · Titus O'Neil · Triple H · Tyson Kidd · The Undertaker · Viktor · Xavier Woods · Zack Ryder
Diva's:Alicia Fox · Brie Bella · Cameron · Charlotte · Emma · Eva Marie · Layla · Naomi · Natalya · Nikki Bella · Paige · Rosa Mendes · Summer Rae · Tamina Snuka
Andere:El Torito · Hornswoggle · Jamie Noble · Joey Mercury · Lana · Paul Heyman · Stephanie McMahon · William Regal · Zeb Colter
Televisieteam:Booker T · Byron Saxton · Carlos Cabrera · Corey Graves · David Otunga · Jason Albert · Jerry Lawler · Jerry Soto · John "Bradshaw" Layfield · Kyle Edwards · Marcelo Rodriguez · Michael Cole · Renee Young · Scott Stanford · Tom Phillips
Ringaankondigers:Eden · JoJo · Lilian Garcia
Scheidsrechters:Chad Patton · Charles Robinson · John Cone · Mike Chioda · Rod Zapata · Scott Armstrong
Worstelteams:The Ascension · The Authority · The Bella Twins · Los Matadores · The Lucha Dragons · The New Day · Prime Time Players · Tyson Kidd & Cesaro · The Usos
NXT Wrestling (opleidingsrooster)
Worstelaars:Aiden English · Alex Riley · Baron Corbin · Blake · Brian Kendrick · Bull Dempsey · Colin Cassady · Enzo Amore · Finn Bálor · Hideo Itami · Kevin Owens · Mojo Rawley · Murphy · Rhino · Sami Zayn · Solomon Crowe · Sylvester Lefort · Tye Dillinger · Tyler Breeze
NXT Diva's:Alexa Bliss · Aliyah · Asuka · Bayley · Becky Lynch · Billie Kay · Carmella · Dana Brooke · Liv Morgan · Mandy Rose · Peyton Royce · Sasha Banks
Staf:Bill DeMott · Billy Gunn · Canyon Ceman · Dusty Rhodes · Gerald Brisco · Norman Smiley · Sara Amato