Ward Hulselmans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ward Hulselmans (Beerse, 1950) is een Vlaams scenarist, auteur en ex-journalist.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hulselmans was stads- en gerechtsjournalist voor de Gazet van Antwerpen toen hij afleveringen begon te schrijven voor tv-series als Langs de Kade en Alfa Papa Tango. In 1990 werd hij voltijds scenarist. Met Peter Simons creëerde hij Bex & Blanche voor VTM. Daarna schreef hij enkel nog eigen series, met als eerste Niet voor publikatie (VRT). Zijn grootste succes haalde hij vier seizoenen met de VRT-serie Heterdaad toen deze tot 1,8 miljoen kijkers scoorde.

Hulselmans volgde dan Stille Waters, de enige naoorlogse Belgische productie bekroond met de Prix Italia. Daarna schiep hij Witse, maakte zelf het eerste seizoen vol en liet de volgende jaargangen over aan anderen. Hij schreef intussen de bioscoopfilm De Indringer (2005). Voor VTM bewerkte hij in 2008 een Deense soap tot de reeks De Rodenburgs, maar liet de scripts aan anderen.

Voor de VRT schreef hij vervolgens de 12-delige politieke thriller Salamander, die in 2013 werd uitgezonden. Daarna schreef hij het scenario voor de film van Witse. Wegens het succes van Salamander dat aan tv-zenders in meer dan 30 landen werd verkocht, schreef hij in 2015 Salamander 2 dat weerom een internationaal succes werd. In 2019 stopte hij met schrijven van scenario's en begon een dagboek dat onder de titel "Enkele reis realiteit" werd uitgegeven bij Manteau. In 2021 verscheen zijn tweede boek Morgen word ik nuchter.

Originele Series[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Boek[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]