We zijn er Bijna!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
We zijn er Bijna!
Genre reality, reizen
Bedenker Claudine Everaert, Martine van Os
Ontwikkelaar Claudine Everaert
Presentatie Martine van Os
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Uitvoerend
producent
Claudine Everaert
Productiebedrijf Alalena Mediaprodukties
Uitzendingen
Start 1 augustus 2011
Seizoenen 11
Netwerk of omroep Omroep MAX
Zender NPO 1
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

We zijn er Bijna! is een Nederlands televisieprogramma dat sinds 2011 door Omroep MAX in de zomer wordt uitgezonden. Met presentatrice Martine van Os wordt een groep vakantiegangers op leeftijd gevolgd die een rondreis maken met caravan of camper.

Het realityprogramma is een samenwerking tussen Van Os en programmamaakster en producente Claudine Everaert die tussen 1994 en 2000 voor de KRO samen het programma Lieve Martine maakten. Everaert had met presentator Derk Bolt voor de KRO in 2007 en 2008 respectievelijk Gezellig naar de Krim en Gezellig naar Marokko gemaakt en wilde met Van Os een milde variant maken van dit reisprogramma. Het programma wordt in het voorjaar opgenomen in vijf of zes weken en laat naast het reizen ook de dagelijkse dingen op de camping, de groepsactiviteiten en excursies van de vakantiegangers zien en geeft ook een persoonlijk beeld van de deelnemers. De reis eindigt met een bonte avond op de laatste camping. Daarna keren de deelnemers huiswaarts.

Tot en met 2017 werd de reis georganiseerd door de ANWB, die ook sponsor was van het programma. Sindsdien wordt de reis georganiseerd door ACSI. We zijn er Bijna! is een kijkcijfersucces voor Omroep MAX en trekt gemiddeld meer dan een miljoen kijkers.[1][2] In 2020 werd het programma niet uitgezonden vanwege de coronapandemie die dat jaar uitbrak. Hierdoor was het dat jaar niet mogelijk om een rondreis te maken in het buitenland. Om dezelfde reden werd het programma in 2021 in Nederland opgenomen in plaats van in het buitenland. In 2022 was een rondreis in het buitenland weer mogelijk en werd het programma opgenomen in Spanje.

Seizoenen[bewerken | brontekst bewerken]