What's the Worst That Could Happen?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
What's the Worst That Could Happen?
Tagline It takes a thief to nail a crook.
Regie Sam Weisman
Producent Ashok Amritraj
Wendy Dytman
David Hoberman
Lawrence Turman
Scenario Matthew Chapman
Donald E. Westlake (boek)
Hoofdrollen Martin Lawrence
Danny DeVito
Bernie Mac
Muziek Tyler Bates
Montage Garth Craven
Nick Moore
Cinematografie Anastas Michos
Distributie Metro-Goldwyn-Mayer
Première Vlag van Verenigde Staten 1 juni 2001[1]
Genre Komedie / misdaad
Speelduur 94 min.
Taal Engels
Amerikaanse Gebarentaal
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$60 miljoen[2]
Opbrengst US$38,5 miljoen[2]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

What's the Worst That Could Happen? (Nederlands: Wat is het ergste dat kan gebeuren?) is een Amerikaanse misdaadkomedie uit 2001. De film werd geregisseerd door Sam Weisman en had Martin Lawrence en Danny DeVito in de hoofdrollen als inbreker en miljardair. De film is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald E. Westlake.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Kevin Caffery is een professioneel inbreker. Tijdens een kunstveiling ontmoet hij Amber die gedwongen is haar lievelingsschilderij te verkopen. Kevin steelt het voor haar terug en geeft meteen aan haar toe wat zijn beroep is. Hij krijg van Amber een geluksring cadeau.

Max Fairbanks is een meedogenloos miljardair die het onderwerp is van een fraude-onderzoek maar desondanks niets uit de weg gaat om nog meer geld te verdienen. Hij is bijgelovig, huwde vroeger met zijn vrouw om haar connecties en heeft een maîtresse. Een rechter beslist in het kader van het fraude-onderzoek dat hij één van zijn buitenverblijven niet meer mag betreden.

Nu brengt Fairbanks toch een nacht door in dit huis met zijn maîtresse. Caffery en zijn partner Berger komen er diezelfde nacht inbreken nadat ze in de krant lazen dat de eigenaar er niet meer in mag. Fairbanks betrapt enkel Caffery tijdens de inbraak en belt de politie. Met de agenten ter plaatsten ontfutselt Fairbanks de ring die Caffery van zijn vriendin had gekregen. Onderweg naar het politiebureau kan Caffery vervolgens ontsnappen.

Caffery rooft nog diezelfde nacht het buitenverblijf leeg. Hij is vastbesloten de ring terug te krijgen en gaat hem later terugvragen als Fairbanks op een receptie is. Fairbanks ziet in de ring echter een teken van geluk en is vastbesloten hem te houden. Caffery gaat vervolgens Max het leven zuur maken.

Naar het einde toe nemen Max' assistente en advocaat ontslag en beramen zijn vrouw en Caffery's vriendin samen een plan. Caffrey orkestreert een veiling van de inboedel van Max' buitenverblijf. Op die veiling ontfutselt Amber hem de ring en vervangt hem door een valse. Die valse ring wordt hem even later door Caffery ontfutselt.

Caffery vlucht weg in een boot maar Fairbanks springt er bij op. Na een handgemeen waarbij de boot lek slaat merken ze dat de ring nep is. Aan wal staat intussen de politie te wachten om Fairbanks te arresteren. Die zorgt er echter voor dat Caffery buiten schot blijft.

Nu Caffery de ring terug heeft vindt Amber dat hij ongeluk brengt en haalt ze hem over om de ring weg te gooien. Dan helpt Caffery Fairbanks als zijn nieuwe advocaat om hem vrij te krijgen. Als dat gelukt is ontfutselt hij ten slotte nog Fairbanks' horloge.

Rolbezetting[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Martin Lawrence Kevin Caffery
Danny DeVito Max Fairbanks
John Leguizamo Berger Kevin's partner
Glenne Headly Gloria Sidell Max'assistente
Carmen Ejogo Amber Belhaven Kevin's vriendin
Bernie Mac Uncle Jack Kevin's oom
Larry Miller Earl Radburn Max'veiligheidschef
Nora Dunn Lutetia Fairbanks Max'vrouw
Richard Schiff Walter Greenbaum Max'advocaat
William Fichtner Alex Tardio politierechercheur
Ana Gasteyer Ann Marie
Sascha Knopf Tracey Kimberly Max'maîtresse
Siobhan Fallon Edwina
GQ (Gregory Qaiyum) Shelly Nix
Lenny Clarke Windham

Externe link[bewerken]