Wikipedia:Arbitragecommissie/Checkuservacature 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op deze pagina konden mensen solliciteren naar de functie van checkuser. De vacaturetekst is hier terug te vinden. Eenieder die meent aan de in de vacature opgestelde eisen te voldoen kon van 18 mei 20:00 tot en met 1 juni 20:00 (een periode van twee weken) publiekelijk solliciteren voor deze functie.

Huisregels[bewerken]

 • Een motivatietekst mag hooguit driehonderd woorden omvatten. Langere motivatieteksten worden mogelijk niet gelezen.
 • Dit is geen stem- of discussiepagina. Discussies en vragen zullen naar de daarvoor bedoelde plaats verplaatst worden.
 • Pogingen om deze pagina in een stempagina te veranderen zullen direct verwijderd worden.
 • Mocht iemand van mening zijn dat deze relevante informatie heeft die alleen vertrouwelijk gedeeld kan worden, kan er gemaild worden naar Arbcom.svg.
 • Sollicitaties buiten de sollicitatieperiode worden alleen in hoogst uitzonderlijke gevallen in behandeling genomen.
 • Kandidaten dienen te voldoen aan de regeling checkusers.

Instructies voor sollicitatie vacature[bewerken]

Volg onderstaande instructies om u kandidaat te stellen.

 1. Als u zich kandidaat wil stellen, verzeker u er dan eerst van dat u aan de voorwaarden voldoet.
 2. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan deze pagina (door de pagina te bewerken). Vervang in deze tekst het woord GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam (twee keer) en voeg uw motivatie toe.
  == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
  '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Checkuservacature 2018/Q&A#GEBRUIKERSNAAM_.28overleg_.7C_bijdragen_.7C_blokkeerlogboek_.7C_alle_logboeken_.7C_aantal_bewerkingen.29|Vragen en commentaar]]'''

  ''Plaats hier uw motivatie'' --~~~~
 3. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan de pagina voor vraag en antwoord. Vervang ook hier GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam (vier keer). Het is verstandig deze pagina hierna goed te volgen, zodat u vragen kunt beantwoorden.
  == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
  '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Checkuservacature 2018#GEBRUIKERSNAAM_.28overleg_.7C_bijdragen_.7C_blokkeerlogboek_.7C_alle_logboeken_.7C_aantal_bewerkingen.29|Toelichting]]'''
  ===Commentaar GEBRUIKERSNAAM===
  ...
  ===Vragen aan GEBRUIKERSNAAM===
  #...

Whaledad (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | alle logboeken | aantal bewerkingen)[bewerken]

Vragen en commentaar


Na een aantal jaar als AC-lid te hebben bijgedragen, denk ik nu een goede kandidaat voor CU te zijn. Ik heb de vereiste kennis van IP-adressen en gebruikersprofilering. Ik denk ook dat het feit dat ik in een tijdzone woon die 7 uur verschilt met Nederland een voordeel is, doordat ik gemakkelijk actief kan zijn gedurende de Nederlandse nacht. --W\|/haledad (zegt u het maar) 21 mei 2018 17:25 (CEST)


Ellywa (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | alle logboeken | aantal bewerkingen)[bewerken]

Vragen en commentaar

Helaas zijn er oneerlijke mensen die door het gebruik van sokpoppen stemmingen beïnvloeden, of proberen artikelen tegen verwijdering te beschermen. Mijn motivatie om hier te solliciteren is dat ik graag meewerk om dit onwenselijk gedrag te tegen te gaan, volgens het beleid op Wikipedia:Sokpopmisbruik. Blokontduiking staat daar ook bij als ongewenst gedrag, dat vind ik persoonlijk minder erg dan het andere misbruik, maar het moet uiteraard ook bestreden worden, ter bescherming van de encyclopedie. Ik voldoe aan de gestelde eisen voor deze vacature, ik ben de grens van 18 jaar ruim gepasseerd. De "Confidentiality agreement for nonpublic information" heb ik al eerder ondertekend, want ik ben ook lid van het OTRS-team. Ik heb mij inmiddels meer ingelezen op de IPv4 en IPv6 adressen en ranges. Mocht ik aangesteld worden als Checkuser zal ik mij daar verder op oriënteren. Overigens ben ik niet bang om vragen te stellen of hulp te vragen als ik ergens over twijfel, dus dat zal ik in het begin zeker doen. -- Ellywa overleg 23 mei 2018 10:41 (CEST)

Gesloten[bewerken]

De kandidaatstelling is gesloten. De Arbitragecommissie bedankt Ellywa en Whaledad voor hun aanmelding en zal op korte termijn contact met hun opnemen.

Met vriendelijke groet, Natuur12 en RonnieV (overleg) 3 jun 2018 20:15 (CEST)

Aanstelling[bewerken]

Beste mensen,

De Arbitragecommissie bedankt Ellywa en Whaledad voor hun kandidatuur voor de functie van checkuser. Wij zijn blij twee goede kandidaten te zien voor deze belangrijke functie. De Arbitragecommissie heeft besloten beiden te benoemen, met dien verstande dat Whaledad nog dient aan te tonen dat hij voldoet aan de voorwaarden. Hiermee komt het aantal checkusers op dit moment op zeven te staan.

Wij wensen beide nieuwe checkusers veel succes in hun nieuwe functie en rekenen op een goede samenwerking met de reeds zittende checkusers en met de gemeenschap.

Met vriendelijke groeten,
De Arbitragecommissie

Dank aan de Arbcom voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik zie uit naar een nieuwe interessante taak. EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 20 jun 2018 10:02 (CEST)
Ik was op zakenreis de afgelopen week, en zie dit nu pas. Ook ik dank de AC voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik zal dit weekend de voorwaarden in orde maken. W\|/haledad (zegt u het maar) 23 jun 2018 21:03 (CEST)