Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Ontwerp/België/Wiki Women Design/Digital Student Edition 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Deelnemen

Binnen het kader van het Wiki Women Design project publiceren studenten van het vak Architectuurtheorie aan de UAntwerpen, gedoceerd door prof. dr. Lara Schrijver over onderwerpen die ze onderzoeken in het kader van hun opleiding. Maar liefst 90 studenten namen deel aan de digitale schrijfsessie op 14 december.

Praktische informatie[bewerken | brontekst bewerken]

Door de coronamaatregelen vond deze schrijfsessie digitaal plaats. Deze sessie was specifiek gericht op, en voorbehouden voor, de studenten van de UAntwerpen.

Wanneer: 14 december 2020, van 10:30 tot 13:30 uur.

Waar: online (Google Meet)

Planning:

Na de sessie konden de studenten blijven werken aan hun artikel en kregen ze de gelegenheid om contact te nemen met een coach.

Voorbereiding[bewerken | brontekst bewerken]

De studenten bereidden de volgende taken voor in de aanloop naar de edit-a-thon:

  • Een Wikipedia-account aanmaken (pseudoniem)
  • Zich inschrijven op het opleidingsplatform
  • Een artikel voorbereiden, rekening houdende met de tips & tricks voor de redactie van een Wikipedia-artikel
  • Een tekst, met referenties, offline voorbereiden (Google Doc, of ander medium)
  • (eventueel) Oefenen om een artikel te redigeren in het kladblok

De betreffende Wikipedia-artikelen worden uiteraard gepubliceerd op de openbare Wikipedia (Engels, Nederlands). Het is duidelijk dat ook andere Wikipedianen deze artikelen kunnen en zullen aanpassen naar hun eigen goeddunken en inzichten. Wikipedia is immers een collaboratief project. Het is belangrijk dat de artikelen voldoen aan de vereisten van Wikipedia, anders lopen ze het risico om verwijderd te worden, op voorstel van de moderatoren.

Maar liefst 90 studenten namen deel aan de Digital Student Edition #1. In het kader van deze digitale schrijfsessie schreven of wijzigden de studenten van de UAntwerpen de volgende artikels:

Tijdens de schrijfsessie werden deze mediabestanden opgeladen op de campagne van Wiki Women Design (2020-2021) op Wikimedia Commons.