Wikipedia:Wikiproject/Muziek/Overzicht/G

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Huidige onderdeel: Singles
B altered scale sharps.png
  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Tekens en cijfers  

Dit is een alfabetisch overzicht van artikelen met muzikale achtergrond die nog aangemaakt dienen te worden. De lijst bestaat momenteel uit zo'n 37.000 singles, waarvan er al zo'n 10% is aangemaakt. Je kunt navigeren door middel van het alfabetische overzicht aan de rechterkant van de pagina. De lijst is gebaseerd op de database van de Engelstalige Wikipedia - achter elke artikelnaam staat een link naar het artikel op deze Engelse Wikipedia, zodat je gemakkelijk informatie kunt vinden over het nummer. Er zijn echter een aantal voorwaarden van kracht.

1) De titel van de Engelstalige artikelen kan in veel gevallen niet letterlijk overgenomen worden. Een artikelnaam als en:Queen of My Heart (Hank Williams, Jr. song) zal voor de Nederlandstalige Wikipedia hernoemd moeten worden naar Queen of My Heart (Hank Williams, Jr.). Als er slechts één betekenis van een term is, zoals bij After the Lovin' mag de beschrijving tussen haakjes weggelaten worden.
2) Er zijn in veel gevallen meerdere nummers met dezelfde titel. Indien er al één artikel bestaat met deze titel, dient er een doorverwijzingspagina aangemaakt te worden, met daarop links naar de artikelen van de rest van de artiesten.
3) De Engelstalige Wikipedia maakt veelal gebruikt van Amsterdamconstructies. Het is op de Nederlandstalige Wikipedia gebruikelijk om hier enkel gebruik van te maken als een bepaalde artikel de hoofdbetekenis is. Zoals de term al aangeeft, is dat bij het Nederlandse artikel Amsterdam het geval: De Nederlandse hoofdstad is overduidelijk de hoofdbetekenis. Probeer dus bij artikelen, die een relatief gelijke waarde aan de encyclopedie hebben, een doorverwijspagina te maken.
4) Als er een artikel aangemaakt is (blauw), mag deze uit de lijst verwijderd worden.
5) Staat een nummer er niet tussen? Voel je vrij om hem alsnog toe te voegen.

Lijst met artikelen[bewerken | bron bewerken]