You Could Be Mine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
You Could Be Mine
Single van:
Guns N' Roses
Van het album:
Use Your Illusion II
B-kant(en) "Civil War"
Uitgebracht Juli 1991
Genre Hard rock
Duur 5:41
Label Geffen
Schrijver(s) Guns N' Roses
Producent(en) Mike Clink, Guns N' Roses
Guns N' Roses
"Patience"
(1990)
  "You Could Be Mine"
(1991)
  "Don't Cry"
(1991)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"You Could Be Mine" is een liedje van de hardrockband Guns N' Roses, afkomstig van hun vierde album Use Your Illusion II. Het is de zevende single van Guns N' Roses, en de eerste van de Use Your Illusion-albums

Geschiedenis[bewerken]

Eerst was men niet van plan om You Could Be Mine als themalied van Terminator 2: Judgment Day te pakken. Maar de signalen in de film (John Connor's vriend droeg een T-shirt van de band en T-800 pakte een shotgun uit een doos vol rozen) waren zo duidelijk dat regisseur James Cameron besloot om de band aan te werven voor de theme song van de film. Uiteindelijk kozen ze You Could Be Mine en nodigde Arnold Schwarzenegger zelf ze uit om bij hem thuis over de deal te onderhandelen

Het stuk uit het refrein "With your bitch slap rappin' and your cocaine tongue you get nuthin' done" komt oorspronkelijk van het eerste album Appetite for Destruction, uitgegeven in 1987. Het lied was toen al geschreven zoals Slash achteraf bevestigt.

Het lied is vooral bekend om het minuten durende drum- en gitaarintro en werd gespeeld tijdens de aftiteling en tijdens de film zelf, in de beginscènes bij John Connor. Oorspronkelijk was dat het Ramones lied "I Wanna Be Sedated". Het wordt ook nog gebruikt in de film Terminator Salvation.

Video[bewerken]

Schwarzenegger verschijnt ook in videoclip als T-800 met de opdracht om Axl te doden. Maar op het einde van het liedje beoordeelt hij Axl en zegt "It would be a waste of ammo", en hij gaat weg. Izzy Stradlin was op het einde van de clip afwezig en het zou ook de laatste clip zijn waarin hij speelde. De clip was een van de meeste gevraagde van die periode en werd door MTV verkozen als beste liedje van het jaar.