Dajjal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Masih ad-Dajjal (Arabisch: المسيح الدّجّال) wordt gezien als de valse messias of als de anti-christ en de grootste beproeving in de islamitische eschatologie. Volgens de leer zal hij verschijnen op het eind der tijden en zal hij als eerst beweren dat hij een profeet is en daarna zal hij beweren dat hij God zelf is.

Eschatologie[bewerken]

Dajjal zal als eerste verschijnen in de toekomst in het Oosten, ergens tussen Syrië en Irak, vervolgens zal hij de wereld zeer snel afreizen en zijn valsheid prediken. Volgens de profeet Mohammed zal zijn rechteroog net als een uitstekende druif zijn en zal hij daarmee niet kunnen zien, terwijl zijn linkeroog wel zal functioneren. Daarnaast zal hij ook het woord "kafir" (ongelovige) op zijn voorhoofd dragen, dit zullen alle gelovigen kunnen aflezen.

Dajjal zal met de wil van God een grote macht en magie bezitten dit door middel van djinn en saythaan (satan), om op die manier zijn ongeloof te verspreiden, later zal hij niet alleen beweren dat hij een profeet is, maar ook dat hij God is. De tijden waarin hij zal komen worden gezien als moeilijk en erg zwaar voor de gelovigen voor wie dit een beproeving zal zijn. Vervolgens zal de profeet Isa (Jezus) terugkomen op aarde voor zijn tweede komst en zal hij de Dajjal verslaan en tot een einde brengen. In de islam wordt Dajjal gezien als de grootste "beproeving" voor de mensheid en voor hun geloof in God.

Hiermee zal de het eind der tijden worden in gezet, met als laatste grote beproeving voor de mensheid.