Death Race 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Death Race 2
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Tagline 3 Days. 10 Killers, 20.000 Rounds of Ammo.
Alternatieve titel(s) Death Race: Frankenstein Lives
Regie Roel Reiné
Producent Paul W.S. Anderson
Jeremy Bolt
Mike Elliott
Scenario Paul W.S. Anderson
Tony Giglio
Hoofdrollen Lauren Cohan
Sean Bean
Ving Rhames
Danny Trejo
Tanit Phoenix
Muziek Paul Haslinger
Productiebedrijf Moonlighting Films
Distributie Universal Studios Home Entertainment
Première Vlag van Verenigd Koninkrijk 27 december 2010
Genre Actie
Speelduur 96 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 7 miljoen
Voorloper Death Race (2008)
Vervolg Death Race 3: Inferno (2013)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Death Race 2 is een Amerikaanse actiefilm uit 2010, geregisseerd door de Nederlander Roel Reiné. De film is een prequel op Death Race uit 2008 en kwam direct op dvd uit. De hoofdrol wordt vertolkt door Luke Goss. De opnames vonden grotendeels plaats rondom Kaapstad in Zuid-Afrika; onder meer op Robbeneiland.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Death Race 2 speelt zich af in dezelfde periode en op dezelfde plaats als de originele film maar vertelt hoe Death Race is bedacht en wie Frankenstein, de piloot die in het begin van de eerste film omkomt en wordt vervangen, was.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Vluchtautobestuurder Luke wordt opgepakt na een mislukte bankoverval, waarbij hij een bewaker neergeschoten heeft, en naar de private gevangenis Terminal Island gestuurd. Daar heeft tv-producente September Jones net een nieuw concept geïntroduceerd om meer geld aan de gevangenis te verdienen. Ze laat twee gevangenen met elkaar vechten voor hun leven en zendt dit uit op een betaalzender. Als Luke op een dag een rondje rijdt in een oude Mustang die wordt gerecycleerd krijgt September hem in het oog, wat haar op een nieuw idee brengt: de gevangenen laten racen in gepantserde, met machinegeweren bewapende auto's met een mooie vrouw als navigator. Voor de uiteindelijke winnaar ligt een ultieme prijs in het verschiet, namelijk invrijheidstelling. Ze dwingt Luke deel te nemen en hij krijgt Katrina toegewezen, met wie hij al snel een affaire begint. Intussen heeft zijn vroegere misdaadbaas Markus Kane een miljoen dollar op zijn hoofd gezet omdat hij tegen hem zou kunnen getuigen. Dat motiveert de andere racers nog eens extra om Luke een kopje kleiner te maken. Alleen 14K, een triadeleider, zit niet achter hem aan daar de Chinese triades geen zaken doen met andere bendes. Luke redt 14K's leven, die daardoor bij hem in het krijt staat. Luke verbrandt echter levend als Big bill een raket afvuurt op zijn auto. 14K voelt zich nu verplicht Luke te wreken en laat Kane ombrengen. Ten slotte blijkt Luke het toch overleefd te hebben. September laat hem doodverklaren, oplappen en opnieuw racen met een ijzeren masker dat zijn zwaar verbrande gezicht verbergt.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]