Frits Sissing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Frits Sissing
Sissing tijdens de repetities van de Musical Sing-A-Long 2011 op de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam.
Sissing tijdens de repetities van de Musical Sing-A-Long 2011 op de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam.
Volledige naam Frederic Renger Sissing
Geboren 1963
Origine Nederland
Jaren actief 1996-heden
Bekend van Opsporing verzocht, Op zoek naar Joseph
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Frederic Renger (Frits) Sissing (Groningen, 18 september 1963) is een Nederlandse tv-presentator bij de AVRO.

Biografie[bewerken]

Frits Sissing groeide op in Baarn waar hij in 1982 zijn vwo-diploma behaalde aan Het Baarnsch Lyceum. Hij studeerde in Groningen, waar hij ook in de senaat van Vindicat atque Polit zat en woonde destijds op het Corpshuis "Huize Dovemanszicht". In 1988 rondde Sissing zijn studie bedrijfseconomie af, waarna hij tot 1996 bij de chocoladefabrikant Droste en snoepfabrikant Red Band/Venco marketing- en verkoopfuncties vervulde. Dat jaar ging hij aan de slag bij de Amsterdamse televisiezender AT5 en daarna bij IDTV. Vier jaar later stapte hij over naar de AVRO om daar locatiepresentaties voor Opsporing Verzocht te verzorgen. Later werd Sissing ook samensteller, plaatsvervangend eindredacteur en hoofdpresentator van het misdaadprogramma.

Op 20 november 2007, de dag dat het programma zijn vijfentwintigste jubileum vierde, maakte Sissing bekend op 4 december 2007 te zullen stoppen met Opsporing Verzocht. Hij werd opgevolgd door Sipke Jan Bousema. Na zeven jaar wilde Frits Sissing zich meer gaan toeleggen op amusementsprogramma's. In 2011 keerde hij echter weer terug als presentator als vervanger van de vertrokken Sipke Jan Bousema.

Op 14 januari 2012 werd bekend dat Sissing de nieuwe presentator wordt van het verkeersprogramma Blik op de Weg. Hij vervangt Leo de Haas die het programma bedacht, produceert en twintig jaar lang presenteerde. Leo de Haas werd aan de kant geschoven door de mediadirecteur van de Avro: "Het programma kreeg sowieso een restyling en ik vind Frits gewoon meer een AVRO-gezicht. Dus zei ik tegen Leo dat ik wel door wilde met Blik op de Weg op voorwaarde dat Frits het voortaan zou presenteren."

Werk[bewerken]

Televisie[bewerken]

Presentator[bewerken]

Kandidaat[bewerken]

Acteur[bewerken]

Radio[bewerken]

Vanaf 3 februari 2008 is Frits Sissing ook te horen op Radio 2 van 00.00 tot 01.00 uur met het programma Musical Moods. Sinds 6 september 2009 is Musical Moods elke zondagavond te beluisteren van 22.00 tot 23.00 uur op Radio 2. Vanaf 12 september 2010 was Musical Moods wederom te beluisteren op zaterdagnacht van 00.00 tot 01.00 uur en sinds 12 september 2011 is Musical Moods elke zondagnacht te beluisteren tussen 00.00 en 01.00 uur op Radio 2.

Musical[bewerken]

Sissing heeft enkele jaren op de planken gestaan bij het musicalgezelschap Star te Amsterdam, met Frank Sanders als regisseur en Jos Brink als drijvende kracht op de achtergrond. In 2009 maakte hij deel uit van de cast van Sonneveld voor altijd!, een muzikale hommage aan Wim Sonneveld.

Film[bewerken]

  • Amazones - Presentator "Opsporing Verzocht" (2004)
Bronnen, noten en/of referenties
  1. NOS op 3. "Sissing gaat Blik op de Weg doen", 14 januari 2012.