Gebruiker:Johan Evers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
af-1 Hierdie gebruiker het 'n basiese begrip van Afrikaans.


Wie ben ik?[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn naam is Johan Evers. Ik ben van bouwjaar 1965, geboren en getogen in 's-Gravenhage. Ik woon nu tussen Everdingen en Culemborg in, nog net binnen de gemeentegrenzen van Culemborg, in een gebied wat op oude kaarten onder de buurtschapnaam Goilberdingen staat aangegeven. Dit stukje Nederland ligt nog net in de Betuwe (meer precies: de Nederbetuwe), in de provincie Gelderland.

Ik ben nog erg nieuw in zake de Wikipedia; mijn eerste stappen zijn van augustus 2005. Echter, ik leer snel bij. Door en voor mijn werk ben ik gewend aan het absorberen en het weer overdragen van kennis en informatie op verschillende niveaus. Ook het schrijven van artikelen is een onderdeel van mijn professionele functie, dus daar kan ik hier mooi gebruik van maken.


Wat ben ik?[bewerken | brontekst bewerken]

Prive ben ik echtgenoot, radio zendamateur (Roepletters: PE1PUP), computer fanaat (op het gebied van beide hardware en software), electronica fanaat (analoog, digitaal en hoog frequent), natuur fanaat (planten en dieren), doe-het-zelver (van elektra tot metselen en veel meer) en muziek liefhebber (voornamelijk luisteren, en dan ook voornamelijk de niet-vocale elektronische muziek genres).

Beroepsmatig ben ik Field Application Engineer (Wat is de Nederlandse benaming voor een FAE?) bij de grootste halfgeleider distributeur van Nederland, de Benelux, Europa en wereldwijd. (Ik noem geen namen...) Dus ook hier combineer ik mijn kennis van electronica, computers en nog veel meer.

Qua opleiding ben ik "Ing." oftewel Bedrijfsingenieur in het vakgebied electronica, overeenkomstig met de Engelse BSc. titel (Bachelor of Science). Deze opleiding heb ik met veel plezier genoten aan de T.H. Rijswijk. Daarvoor heb ik een dubbele M.T.S. opleiding afgesloten in de richtingen elektrotechniek en technische computerkunde. En zoals eerder al ter sprake is gekomen, ben ik in het bezit van een C-licentie van het Agentschap Telecom, waarmee ik mijn zendamateur hobby bedrijf.

Hobbymatig combineer ik dit alles in mijn voorzitterschap van de Nieuwegeinse afdeling van de Veron (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Daarnaast ben ik sinds het prille begin lid van de Big Ben Club, de vereniging van Acorn BBC computer gebruikers.


Wat wil ik?[bewerken | brontekst bewerken]

Ik wil (in zake WikiPedia) graag proberen om gaten in de kennisdatabank op te vullen. Ik ben niet zo zeer een puntjes-op-de-i persoon, alhoewel ik het corrigeren van wat ik op m'n weg tegenkom zeker niet zal nalaten. Ik zal echter proberen meer de onderwerpen, waar nog helemaal niets over te vinden is, in te vullen met mijn eigen bescheiden kennis en ervaring. En natuurlijk deze onderwerpen zo goed mogelijk in de al aanwezige kennis proberen te weven.

Ik hoop hiermee een waardevolle aanvulling op de kennis in deze databank te kunnen leveren. Voor de volledigheid volgt een opsomming van wat ik al aangemaakt heb. Dat is niet om op te scheppen, maar juist om een idee te geven van welke blinde vlekken ik heb kunnen wegpoetsen. Wellicht dat het lijstje ook een beetje een idee geeft van mijn persoonlijke interesses.


Wat heb ik al gedaan?[bewerken | brontekst bewerken]

De Acorn BBC microcomputer pagina aangemaakt.

  • Omdat het mijn eerste eigen computer is, en hij nog steeds trouw dienst doet. Ik heb veel van deze machine geleerd.

De Klaus Schulze pagina aangemaakt.

  • Omdat ik ruim een halve meter CDs van hem heb staan, en nog steeds stil van zijn muziek wordt. Klaus is veel te onbekend in Nederland.

De Everdingen pagina aangemaakt.

  • Ik woon er vlak bij, en sta er dagelijks in de file, maar toch ontbrak 'ie vreemdgenoeg in de Wikipedia.

De Processorarchitectuur pagina aangemaakt.

  • Over dit onderwerp bestaan veel misverstanden. Laat ik ze eens proberen uit de weg te ruimen.


Wat ga ik nog doen?[bewerken | brontekst bewerken]

Tsja, da's een moeilijke vraag. Ik heb eigenlijk geen idee. Ik zie wel waar ik over struikel, en me geroepen voel een bijdrage aan te leveren. Ik kan alleen maar zeggen: hou deze pagina in de gaten, en je ziet het vanzelf.


Met vriendelijke groet uit Culemborg, Johan