Gebruiker:Mooi is de wereld/MNM1000

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De MNM 1000 is een jaarlijks terugkerende muzieklijst in Vlaanderen met daarin de duizend beste hits aller tijden volgens de luisteraars van het radiozender MNM. De lijst wordt traditioneel uitgezonden in november. De eerste editie vond plaats in 2009. Someone like you van Adele bezette reeds twee keer de eerste plaats, namelijk in 2012 en 2013. In 2009 stond Michael Jackson op één met Thriller, in 2010 Lady Gaga met Poker Face en in 2011 Coldplay met Viva la vida.

Top 10 van alle edities[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar / positie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2009 Michael Jackson
Thriller
Bryan Adams
Summer of '69
Gorki
Mia
Faithless
Insomnia
Queen
Bohemian Rhapsody
Michael Jackson
Billie Jean
AC/DC
Thunderstuck
Lady Gaga
Poker Face
Coldplay
Clocks
U2
With or Without You
2010 Lady Gaga
Poker Face
Bryan Adams
Summer of '69
The Black Eyed Peas
I Gotta Feeling
Michael Jackson
Thriller
Kings of Leon
Sex on Fire
Queen
Bohemian Rhapsody
Coldplay
Viva la vida
Clouseau
Afscheid van een vriend
Milk Inc.
Walk on Water
U2
Beautiful Day
2011 Coldplay
Viva la vida
The Black Eyed Peas
I Gotta Feeling
Adele
Someone like you
Michael Jackson
Thriller
Kings of Leon
Sex on Fire
Gorki
Mia
Bryan Adams
Summer of '69
Lady Gaga
Poker Face
Queen
Bohemian Rhapsody
Milk Inc.
Walk on Water
2012 Adele
Someone like you
Lady Gaga
Poker Face
Queen
Bohemian Rhapsody
Coldplay
Viva la vida
Bryan Adams
Summer of '69
One Direction
What Makes You Beautiful
Metallica
Nothing Else Matters
The Black Eyed Peas
I Gotta Feeling
Triggerfinger
I Follow Rivers
Kings of Leon
Sex on Fire
2013 Adele
Someone like you
Queen
Bohemian Rhapsody
Metallica
Nothing Else Matters
Coldplay
Viva la vida
Stromae
Formidable
Kings of Leon
Sex on Fire
Michael Jackson
Thriller
Nirvana
Smells Like Teen Spirit
The Black Eyed Peas
I Gotta Feeling
AC/DC
Thunderstruck

Bienvenue chez les Ch'tis

Bienvenue chez les Ch'tis is een Franse film, geregisseerd door Dany Boon. De film kwam op 20 februari 2008 uit in de Franse regio Nord-Pas-de-Calais en in bepaalde delen van het departement Somme. Op 27 februari 2008 volgde de rest van Frankrijk, alsook België en Zwitserland. Een dag later verscheen hij ook in Luxemburg en op 25 juli 2008 ten slotte in Canada.

De film vertelt het verhaal van Philippe Abrams, directeur van een postkantoor in het zuiden van Frankrijk, die om disciplinaire redenen voor twee jaar wordt overgeplaatst naar een kantoor in Sint-Winoksbergen, een gemeente in het noordelijk gelegen Nord-Pas-de-Calais.

Bienvenue chez les Ch'tis is na La maison du bonheur de tweede langspeelfilm van de Franse komiek Dany Boon. Het is tevens de eerste keer dat Kad Merad alleen de hoofdrol in een film vertolkt.

Lijst van personages in Thuis

Door de jaren heen zijn al heel wat personages de revue gepasseerd in de Vlaamse soap Thuis. Hieronder vind je een (onvolledig) overzicht van de personages, inclusief een eventuele korte beschrijving.

  A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z  
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

A[bewerken | brontekst bewerken]

B[bewerken | brontekst bewerken]

D[bewerken | brontekst bewerken]

E[bewerken | brontekst bewerken]

  • Emma Van Damme
Emma Van Damme is de dochter van Kurt Van Damme en huisarts Judith Van Santen. Ze heeft een jongere broer, Stan Van Damme. Sinds de scheiding van haar ouders woont ze de ene week bij haar moeder, de andere week bij haar vader. Ze probeert haar ouders tevergeefs opnieuw bij elkaar te krijgen.

F[bewerken | brontekst bewerken]

G[bewerken | brontekst bewerken]

H[bewerken | brontekst bewerken]

I[bewerken | brontekst bewerken]

J[bewerken | brontekst bewerken]

K[bewerken | brontekst bewerken]

Karolien is voor het eerst te zien op een feest dat haar vriendin Peggy Verbeeck organiseert. Ze werkt een tijdje in het kapsalon van Peggy's moeder, Rosa Verbeeck, waar ze erg geliefd is bij het cliënteel. Ze heeft tevens een korte relatie met Bennie De Taeye, maar deze loopt op de klippen. Enkele maanden later vormt Karolien een koppel met Neil Feyaerts. Peggy waarschuwt haar dat Neil niet te vertrouwen, maar desondanks blijft de relatie standhouden. Later gaan Karolien en Neil toch uit elkaar, nadat Peggy met de hulp van Tom De Decker, Bianca Bomans en Robbe Canaerts diens ware aard kan aantonen. Hierna verdwijnt Karolien uit beeld.
Kevin Colpaert is de drugsverslaafde zoon van Freddie Colpaert. Hij pleegt criminele feiten om zo aan geld te geraken, waarmee hij drugs kan aankopen. Zo pleegt hij een overval in de dokterspraktijk en steelt hij de auto van Tom De Decker. Daarna verdwijnt Kevin enige tijd uit de serie, om na het overlijden van zijn vader Freddie opnieuw zijn opwachting te maken. Hij meent namelijk dat Marianne Bastiaens als eigenares verantwoordelijk is voor de brand in Hof Ter Smissen en dus ook onrechtstreeks voor de dood van zijn vader. Na enig aandringen krijgt Kevin de vergoeding, waarna hij uit beeld verdwijnt.

L[bewerken | brontekst bewerken]

M[bewerken | brontekst bewerken]

Max Martens is een homoseksuele grafische vormgever en maakt zijn intrede in de serie wanneer Bram Schepers en Franky Bomans een defecte boiler in diens huis komen herstellen. Na die eerste kennismaking blijven Max en Franky contact houden. Wanneer beiden samen iets drinken, bekent Franky aan Max dat hij gevoelens heeft voor jongens. Al snel gaan ze samen naar bed, maar ze bouwen geen vaste relatie op. Wanneer Franky echter tegenover de buitenwereld open en bloot is over zijn geaardheid, gaat hij toch opnieuw een liefdesrelatie aan met Max. Frank Bomans, de vader van Franky, gaat er evenwel niet mee akkoord dat zijn zoon op jongens valt en geeft Max de schuld voor Franky's homoseksualiteit. Frank bedreigt Max, waarop laatstgenoemde zijn relatie met Franky verbreekt. Nadien komt Max nog sporadisch voor in de serie om uiteindelijk volledig uit beeld te verdwijnen.

N[bewerken | brontekst bewerken]

  • Nand Reimers
    • Periode: 2005-2007
Nand Reimers is de zoon van Eva Verbist. Over wie zijn biologische vader is, heerst er lange tijd twijfel. Eva was namelijk, toen ze zwanger werd, niet alleen getrouwd met Jan Reimers, ze had ook een buitenechtelijke relatie met Werner Van Sevenant. Werner meent dat Nand zijn zoon is en daagt Eva voor de rechtbank. DNA-onderzoek wijst echter uit dat Jan, die inmiddels reeds gestorven is, wel degelijk Nands vader is. Niet veel later vertrekt Eva samen met Nand naar Zuid-Afrika. Enkele weken later keert Eva samen met haar zoontje echter terug naar België. Nand heeft leukemie en kan alleen overleven dankzij een beenmergtransplantatie. Enkel Mathilde Reimers, Eva's schoonmoeder, komt in aanmerking als donor. Mathilde stemt in met de transplantatie en Nand geneest. In 2007 verhuist hij samen met zijn moeder, zijn stiefvader Werner en zijn stiefzus Julie Van Sevenant naar Zuid-Afrika.

P[bewerken | brontekst bewerken]

R[bewerken | brontekst bewerken]

Robin Bomans is de biologische zoon van Bianca Bomans en Tom De Decker. Laatstgenoemde staat echter niet in voor diens opvoeding. Terwijl Bianca zwanger is van Robin, komt Toms overspel met Peggy Verbeeck, Bianca's halfzus, namelijk uit. Bianca reageert furieus en verbreekt alle contact met Tom. Bovendien dreigt ze abortus te plegen, wat ze uiteindelijk niet doet. Enige tijd later raakt Bianca samen met Mo Fawzi betrokken in een auto-ongeluk. Ten gevolge van het verkeersongeluk wordt Robin zes weken te vroeg geboren. Bovendien groeien Bianca en Mo naar elkaar toe en trouwen ze. Hierdoor kan Mo zich officieel laten erkennen als vader van Robin, wat hij ook effectief doet, tot grote onsteltenis van Tom. Die vreest namelijk dat Bianca en Mo samen met Robin naar Marokko, Mo's geboorteland, zullen vluchten. Tom eist hierop omgangsrecht met zijn zoon, vastgelegd in een notariële akte; Bianca gaat akkoord. Alles lijkt goed te komen, tot Tom een proces aanspant om co-ouderschap te verkrijgen. Bianca wil dit in geen geval en verhuist op de dag van het proces samen met Mo en Robin naar Marokko. Later trachten Marianne en Tom om Robin te laten ontvoeren, maar Peggy achterhaalt de plannen en licht de Marokkaanse politie in.

S[bewerken | brontekst bewerken]

Serge Narmont, chocolatier van beroep, komt voor het eerst in beeld wanneer Nancy De Grote een vrouwenveiling organiseert. Ook Julia Van Capelle, wiens echtgenoot Cois Pelkmans al enige tijd in het buitenland verblijft, wordt geveild. Serge doet het hoogste bod op haar en dringt aan op een date tussen hen; Julia twijfelt echter. Wanneer Julia even later te weten komt dat haar man Cois een relatie heeft met Angèle Backx, besluit ze om toch in te gaan op Serges avances. Er komt echter geen relatie tot stand tussen beiden. Hierop verdwijnt Serge uit de reeks.
Stan Van Damme is de zoon van flying doctor Kurt Van Damme en huisarts Judith Van Santen. Hij heeft een oudere zus, Emma Van Damme. Sinds de scheiding van zijn ouders woont hij de ene week bij zijn moeder, de andere week bij zijn vader. Stan lijdt erg onder de breuk van zijn ouders en kiest voluit de kant van zijn moeder, aan wie hij zich tevens erg vasthecht.
  • Sylvain Geens

T[bewerken | brontekst bewerken]

V[bewerken | brontekst bewerken]

W[bewerken | brontekst bewerken]

Y[bewerken | brontekst bewerken]