Gebruiker:Redpallet/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hoi Sascha, Bedankt voor het mee kijken. Hier onder vind je de tekst. Het is de bedoeling om de tekst op pagina Jean Elliot te zetten. (deze heb ik ook aangemaakt maar nog niet geactiveerd, omdat ik de melding kreeg dat de gebruikersnaam teveel voorkwam in tekst heb ik Redpallet aangemaakt om te kijken of dat wel lukte). Ik hoor graag of je suggesties hebt hoe ik als gebruiker Jean Elliot deze teksten kan plaatsen. Groeten Redpallet.

Hoi Redpallet, ik heb stevig gesnoeid in je tekst om het acceptabel te maken voor wikipedia. De tekst hoort "gortdroog" te zijn. Kijk mijn versie even na, en vul aan als je het nodig vindt. Daarna kunnen we proberen het te plaatsen, hoewel ik mijn zorgen heb over de relevantie van Elliot (zie Wikipedia:Relevantie per onderwerp). vr groet Saschaporsche (overleg) 15 feb 2016 13:28 (CET)
PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst. vr groet Saschaporsche (overleg) 15 feb 2016 19:42 (CET)

Jean Elliot[bewerken | brontekst bewerken]

Jean Elliot in haar Haagsche studio

Jean Elliot, Blackpool, 10 december 1949, is een Nederlands - Engelse kunstschilderes en docente. Elliot is een autodidact en schildert hedendaags realistisch.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 1971 vertrok Elliot van uit Engeland naar Rome waar zij werkte als reisleidster. Haar creatieve geest raakte in de daarop volgende vijf jaar meer en meer gefascineerd door de daar alom aanwezige kunst. Na haar verblijf in Rome verhuisde Elliot in 1976 naar Nederland. In 1990 richtte ze in Den Haag Studio Jean op, waar ze naast het schilderen ook begon met het geven van teken- en schilderlessen. In 1991 werd Elliot toegelaten als lid van de Fine Art Trade Guild.[1] Vijftien jaar geleden heeft Elliot haar oude studio verruild voor een eigen galerie en atelier in Den Haag.

Werk, Carrière en Tentoonstellingen[bewerken | brontekst bewerken]

Elliot heeft veel internatlionale bekendheid verworven toen ze in 1996 haar aquarellen van Haagsche Stadsgezichten heeft getekend en geschilderd. Waaronder de Hofvijver en het Binnenhof.

Elliot is een groot bewonderaar van Rembrandt. Zo heeft ze in het Rembrandt jaar 2005 tien zelfportretten in verschillende levensfases van hem geschilderd. Deze zijn tentoongesteld in Grand Hotel Huis ter Duin tijdens het Rembrandt Gala voor de Rembrandt Stichting.

Ook haar versie van de Nachtwacht op een zesde van de originele grootte is een ode aan de grote meester. “Ik heb van de oude meesters, vooral Rembrandt veel bestudeerd en hij is nog steeds een ware inspiratiebron en leerschool voor mij.” Een deel van het doek schilderde ze ‘live’ in de hal van het Shell hoofdkantoor in Den Haag.

Ter gelegenheid van de Nucleaire Security Summit in Den Haag in 2014 schilderde zij Barack Obama. Het schilderij is aangekocht door Grand Hotel Huis ter Duin waar de president logeerde tijdens de top.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]