Gebruiker:Snabel/Zandbak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Op deze pagina bereid ik nieuwe pagina's of substantiële wijzigingen/aanvullingen voor. NIET wijzigen a.u.b.

De besluitvorming HSL-zuid vindt zijn oorsprong in het kabinet-Den Uyl (1973-1977). Het toenmalige kabinet was van mening dat Nederland met drie HSLs aansluiting zou moeten zoeken bij de toekomstige hogesnelheidsnetwerken in West-Duitsland (middels de HSL-Noord en HSL-Oost) en Frankrijk (middels de HSL-Zuid).

Na 15 jaar zou dit met vele andere plannen uitmonden in de toekomstvisie Rail 21 uit 1988 van ir. George Hammer[1]. in 1990 werd dit plan opgenomen in het tweede structuurschema verkeer en vervoer en daarmee officiëel regeringsbeleid[2]. In 1998 is dit ambitieuze plan geruisloos ten grave gedragen[3].

Varianten[bewerken | brontekst bewerken]

Ondertussen was de besluitvorming rond de HSL-zuid al in een vergevorderd stadium. 1991; eerste HSL-nota; voorkeur tracé B3 bundeling HSL en A4; 1993; NS bestelt treinstellen[4] 1994; tweede HSL-nota; voorkeur tracé A1 tot Leiderdorp langs A4, daarna door Groene Hart; gevolg: alternatief tracé WB3 langs A4 en A13[5]; april 1994; combinatietracé WB3 en BBLN (bestaand spoor)[6]; december 1996 planologische kernbeslissing PKB 3; tracébesluit voor A1.[7][8].

Inspraak en protest[bewerken | brontekst bewerken]

Aanbesteding en realisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Geluidsoverlast en aktiegroepen[bewerken | brontekst bewerken]

Bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Geef bronvermelding bij de teksten die je toevoegt, zeker als het gaat om citaten, exacte cijfers of beweringen waarvan de feitelijke juistheid mogelijk omstreden is.

Voor voetnoten kun je speciale stukjes code gebruiken. Een voorbeeld:

Het bewijs<ref>bron</ref> bleek niet correct<ref>bron 2</ref>.

geeft

Het bewijs[1] bleek niet correct[2].

Belangrijk is dat je een voetnoot goed afsluit, dus met de code </ref>. Wanneer je dat niet doet zal het bij het opslaan lijken alsof de rest van het artikel verdwenen is.

Let op: Voetnoten worden alleen getoond als aan het eind van het artikel de code {{Appendix}} of de tag <references /> is ingevoegd. Klik eens op de volgende voetnoot...[3]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Als er naar websites buiten Wikipedia verwezen wordt, dan gebeurt dat steeds in een afzonderlijke paragraaf aan het einde van het artikel. Daarbij is de volgende vormgeving gebruikelijk (in code):

== Externe links ==
* [http://subdomein.domein.tld/link.htm link 1]
* [http://subdomein.domein.tld/link.htm link 2]

Externe links moeten direct relevant zijn voor de pagina (en niet alleen zijdelings). Bij voorkeur niet meer dan één keer linken naar dezelfde website. Wees spaarzaam met externe links. Externe links in de lopende tekst opnemen is in principe niet de bedoeling. Een uitzondering hierop zijn voetnoten. Voor meer informatie, zie hier.

Taallinks[bewerken | brontekst bewerken]

Taallinks of interwiki-links zijn verwijzingen naar artikelen in zusterprojecten, of eenzelfde artikel in andere talen. Ze komen helemaal onderaan in het artikel onder == Zie ook == en, in het geval van links naar andere talen, nog na de categorie(ën).

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. bron
  2. bron 2
  3. Klik hiernaast op het blauwe pijltje... Dan zie je op de bovenste regel van het scherm voetnoot 3 staan.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zoek planning op in het WikiWoordenboek.

Externe link(s)[bewerken | brontekst bewerken]

{{DEFAULTSORT:planning}} [[Categorie:Planning]] [[en:Planning]]