Gebruiker:Zeemachtzaalvoetbal/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Marine Sport Vereniging Zeemacht is een omnisportvereniging uit Den Helder. De club heeft meerdere afdelingen en is opgericht in 1917. Van oudsher is het de sportclub voor strijdkrachten van de Koninklijke Marine.

Zaalvoetbal[bewerken | brontekst bewerken]

MSV Zeemacht
Naam Marine Sport Vereniging Zeemacht
Bijnaam Sailors
Opgericht 1 januari 1917
Stadion Sporthal de Brug
Voorzitter Jan Waard
Trainer Arjan de Klerk
Competitie 1e Divisie A
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

MSV Zeemacht is een Nederlandse zaalvoetbalclub uit de Noord-Hollandse stad Den Helder. De club is ontstaan op 1 januari 1917. Begin jaren 60 is MSV Zeemacht begonnen met het zaalvoetbal en mag zich daarmee officieel de oudste club van Nederland noemen. In het seizoen 2006/2007 heeft de club voor het eerst in historie de Eredivisie behaald. Dit was voor 1 seizoen, want op de laatste speeldag degradeerde de club naar de 1e divisie. De clubkleuren zijn rood (shirt), wit (broek) en blauw (kousen).

Op 25 mei 2007 werd bekend dat Zeemacht een fusie is aangegaan met TZV Den Helder. TZV Den Helder houdt op te bestaan. Dit heeft tot gevolg gehad dat het 2e team van Zeemacht maar 1 niveau lager speelt dan het eerste team. Het 2e team speelt in het seizoen 2007/2008 in de Hoofdklasse.

MSV Zeemacht heeft acht damesteams. Het eerste komt uit in de Hoofdklasse KNVB. De overige teams komen ook uit op KNVB niveau.

Overige afdelingen[bewerken | brontekst bewerken]

MSV Zeemacht heeft ook een zwemvereniging en geeft leszwemmen, een judo/jiu-jitsu/karatevereniging, een boksvereniging, een basketbalvereniging, een volleybalvereniging, een schermvereniging, een handboogsportvereniging, eentennisvereniging, bewegen voor ouderen en een badmintonvereniging .

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]


[[Categorie:Sport in Den Helder]] [[Categorie:Nederlandse omnisportvereniging]]