Hong Kong Disneyland Resort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hong Kong Disneyland Resort
Disneypark
Hong Kong Disneyland Resort Entrance.jpg
Locatie Penny's Baai, Lantau
Vlag van Hongkong Hongkong
Geopend op 12 september 2005
Operator Hong Kong International Theme Parks
The Walt Disney Company
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Disney
Hong Kong Disneyland Resort
Naam (taalvarianten)
Traditioneel 香港迪士尼樂園度假區
Vereenvoudigd 香港迪士尼乐园度假区
Hanyu pinyin Xiānggǎng Díshìnílèyuán Dùjiàqū
Standaardkantonees Héung Kôong Tik Sie Neej Lôk Yuun Toow Kaa K'éuj
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Heung Kong Tik Si Nei Lok Yuen To Ka Kui
Yale (Standaardkantonees) heung1 gong2 dik6 si6 nei4 lok6 yun4 dou6 ga3 keui1
Bao'an-Hakka Hieung Kong Tdik Szie Nie Lohk Jen ? ? ?

Hong Kong Disneyland Resort is gebouwd door de regering van Hongkong en The Walt Disney Company. Het park is officieel geopend op 12 september 2005. Het bestaat uit het themapark Hong Kong Disneyland, de hotels Disneyland Hotel en Disney's Hollywood Hotel, souvenirwinkel, restaurants en een entertainmentcentrum. Deze faciliteiten zijn verspreid over 1.3 km2 op Lantau. Het park is gebouwd op de ontgonnen Penny's Baai, in het noordoosten van Lantou-eiland (2 km van Discovery Bay), in Hongkong.

Het is het tweede project van The Walt Disney Company in Azië, nadat Tokyo Disney Resort 20 jaar geleden al was geopend. Het resort staat onder toezicht van vice president Bill Ernest.

Themapark[bewerken]

Op dit moment bestaat het resort slechts uit één themapark, Hong Kong Disneyland. Alhoewel er nog geen plannen zijn voor een tweede themapark, is hier wel ruimte voor vrijgemaakt.

Hotels[bewerken]

Het Disneyland Hotel in Hongkong.

Er zijn twee hotels in het resort; het vijfsterren Disneyland Hotel en het viersterren Hollywood Hotel. In totaal hebben deze hotels 1000 kamers.

Er is ook ruimte vrijgemaakt voor een derde Disneyhotel, dat dan tussen de andere twee hotels in zou moeten komen. Uit officiële bronnen blijkt dat er een schema voor de constructie wordt gemaakt en dat dat met de regering van Hongkong wordt overlegd. De komende jaren kan het echter niet worden gebouwd, omdat de plek ervan de komende twee jaar wordt gebruikt voor een regionaal toernooi.

Transport[bewerken]

Het traject van de Disneyland line, in het roze aangegeven
1rightarrow blue.svg Zie ook: Metro van Hongkong

Het resort heeft een verbinding met het openbaar vervoer van Hongkong. Het resort is bereikbaar per metro vanaf het Hong Kong International Airport en vanaf het centrum van Tsing Yi(stad). Deze metrolijn heet de Disneyland Resort Line en is alleen te bereiken vanaf station Sunny Bay.