Hopi Hari

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hopi Hari
Ingang 2007
Slagzin O País Mais Divertido do Mundo (Het grappigste land ter wereld)
Eigenaar HH II PT S/A
Opening 27 november 1999
Seizoen jaarrond
Oppervlakte 0,76 km²
Bezoekers 1.028.000 (2017)
Attracties
Totaal 32
Achtbanen 4
Waterattracties 2
Locatie
Locatie Vinhedo, São Paulo, Vlag van Brazilië Brazilië
Officiële website
Hopi Hari op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Hopi Hari is een Braziliaans themapark in Vinhedo, São Paulo. Het ligt op 80 km afstand van de stad São Paulo. Met zijn 0,76 km² wordt het park beschouwd als het tweede grootste pretpark in Brazilië, na Beto Carrero World. Het park is een onderdeel van het toeristisch complex SerrAzul Full Life. In Hopi Hari wordt net gedaan of het om een bestaande soevereine staat gaat. Haar werknemers zijn inwoners (hópius). Verder is er een "president", en heeft het haar eigen geld en taal.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Logo Superman bij Katapul

Hopi Hari werd ontworpen en gebouwd door International Theme Park Services Inc., een Amerikaans bedrijf gevestigd in de stad Cincinnati. Bij het ontwerp baseerde International Theme Park Services zich op het ontwerp van Paramount King's Island, een pretpark in Cincinnati. Oorspronkelijk zou het park "Playcenter Great Adventure" heten. Zoals uit die naam blijkt, behoorde het tot de Playcenter groep. Maar als gevolg van de crisis die Brazilië in de jaren 1990 trof werd de groep gedwongen om het park tijdens de aanbouw nog te verkopen. GP Investments nam de werken over en wijzigde nog enkele onderdelen in het project, waaronder een naamswijziging naar Hopi Hari. Als gevolg van schulden verkocht de groep GP Investments het park juni 2009 voor een symbolische waarde aan de groep HH II PT S/A. In januari 2012 werd het gebied Infantasia gerenoveerd en heropend. Via een licentieovereenkomst met Warner Bros Consumer Products maakte de personages van de Looney Tunes hun intrede in het park. Later volgden ook Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Aquaman en Flash. De vernieuwingen samen met de licentie waren goed voor een investering van 150 miljoen Braziliaanse real.

Themazones[bewerken | brontekst bewerken]

Giranda Mundi
Montezum, La Tour Eiffel op achtergrond
Katakumb
Hopi Hari, links Kastel di Lendas
Katapul en Hadikali
Crazy Wagon

Hopi Hari is onderverdeeld in vijf themazones: Kaminda Mundi, Mistieri, Infantasia, Liga de Justiça en Wild West. Naast de attracties zijn er ook nog verschillende arcadespellen en gokautomaten. Attracties met een asterisk zijn betalend.

Kaminda Mundi[bewerken | brontekst bewerken]

Kaminda Mundi ligt in het zuidoosten van Hopi Hari en beslaat een oppervlakte van 29.000 m². Het is de eerste regio van het park, net voorbij de ingang. De zone is een eerbetoon aan de mensen van Hopi Hari, hun voorouders en hun oorsprong.

  • Le Voyage - een lift van 23 verdiepingen in een replica van de Eiffeltoren
  • Giranda Mundi - Reuzenrad
  • Teatro di Kaminda - Theater
  • Cinétrion - 3D-film

Mistieri[bewerken | brontekst bewerken]

Mistieri ligt in het zuidoosten van het park en heeft een oppervlakte van 52.000 m².

Infantasia[bewerken | brontekst bewerken]

Infantasia heeft een oppervlakte van 31.000 m². Dit deel van het park is centraal gelegen en gethematiseerd met de Looney Tunes-karakters en vooral gericht op kinderen.

Liga de Justiça[bewerken | brontekst bewerken]

Liga de Justiça vernoemd naar Justice League (voorheen: Aribabiba) is de hoofdstad van het fictieve land en beslaat een oppervlakte van 16.000 m², gelegen in het noordwesten. De attracties zijn gethematiseerd met de DC Comics-helden.

Wild West[bewerken | brontekst bewerken]

Wild West bevindt zich helemaal in het noordoosten van het park en heeft een grootte van 50.000 m². Het gebied is gethematiseerd als het voormalige Amerikaanse westen.

Zie de categorie Hopi Hari van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.