Nintendo Wi-Fi Connection

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nintendo Wi-Fi Connection
Nintendo Wi-Fi Connection logo.svg
Ontwikkelaar(s) Nintendo
Type Online dienst
Uitgebracht november 2005
Platform(s) Nintendo DS, Wii
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Nintendo Wi-Fi Connection is een draadloze en gratis online service van Nintendo.

Het netwerk wordt gebruikt om wereldwijd Nintendo-spelers tegen elkaar te laten spelen of informatie uit te wisselen. Via een hotspot, een eigen draadloze internetverbinding of een wifi-USB-stick kunnen de Nintendo spelcomputers aanmelden op dit netwerk. Zo begon het ermee dat een WFC voor de Nintendo DS werd gemaakt om online te spelen. Deze WFC wordt nu bij meerdere spelcomputers van Nintendo gebruikt.

Ook de Nintendo Wii maakt gebruik van deze service. Wii-bezitters kunnen onderling berichten of foto's uitwisselen, of Mii-personages aan elkaar sturen. Het Weerkanaal, Nieuwskaal, Enquêtekanaal, Internetkanaal, en Wii-winkelkanaal maken ook gebruik van Nintendo Wi-Fi Connection (het is zelfs een vereiste).

Toekomst[bewerken]

Op de E3 2007 in Santa Monica zijn er weer verschillende nieuwe titels aangekondigd welke ook gebruik gaan maken van Nintendo's online service. Onder andere de lang verwachte Wii-spellen Mario Kart Wii (Releasedatum: 11 april 2008) en Super Smash Bros. Brawl (Releasedatum juni 2008) zullen gebruikmaken van de online service. Ook een nieuw Wii-kanaal, het Mii-Wedstrijdkanaal, zal de service gebruiken. Dit kanaal maakt het mogelijk om Mii-personages van andere Wii-gebruikers te bekijken en de beoordelen. Ook moet het mogelijk zijn om een Mii uit te nodigen zodat ze 'mee naar huis gaan' naar de Wii console van de gebruikers.

Nintendo heeft sinds 20 mei 2014 de meeste Nintendo Wi-Fi connection diensten stopgezet.[1]

Nintendo Wi-Fi Connection Pay and Play[bewerken]

Onlangs heeft Nintendo aangekondigd dat er spellen zullen komen waarbij betaald moet worden om online te gaan. Dit betekent niet dat er niet online gespeeld kan worden zonder te betalen, maar dat - als er betaald wordt - de speler extra functies krijgt in het spel als hij online/offline speelt. Een goed voorbeeld is Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King, waar online extra content kan gedownload worden, zoals een bibliotheek, extra gebouwen, een kasteeluitbreiding, een kerker die steeds moeilijker wordt als de speler de baas verslaat en een soort heilige plaats waar de speler kan bidden zodat hij zijn manschappen sterker maakt.

Het eerste "gewone" spel dat deze manier van spelen heeft is Samba De Amigo afkomstig van Sega. Het spelen is hetzelfde als wat hierboven staat, maar in dit geval kunnen nieuwe (bekende) liedjes om mee te spelen gedownload worden.

Men betaalt met Wii Points (vanaf lente 2009 Nintendo Points) om de extraatjes te downloaden. (1 eurocent = 1 Wii Point). De spellen die deze techniek ondersteunen hebben een rood logo in plaats van een blauwe. Het online gamen blijft gewoon gratis, ook met deze spellen.

Online Nintendo DS-spellen[bewerken]

Online Wii-spellen[bewerken]

Beluister

(info)
Bronnen, noten en/of referenties