Overleg gebruiker:Btouburg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door RMaung (WMF) in het onderwerp Reminder: Community Insights Survey
Hallo Btouburg, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.598 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Veel edits[brontekst bewerken]

Beste Btouburg,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Huize Agnes. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Ook al is het artikel voor verwijdering aangedragen, het kan ook zijn dat het artikel mag blijven bestaan. Tomgreep 1 nov 2006 17:10 (CET)Reageren

Antwoord en uitleg[brontekst bewerken]

Dag Tom,
Ik hoop dat ik zo op de goede manier antwoord geef.
Ik ben nieuw hier, dus ik moet nog het een en ander leren over deze interface. Mijn manier om te leren is uitproberen. De help staat ik een apart venster ernaast hoor. Mijn excuus als dit overbelasting veroorzaakt.
De reden dat ik over dit opvanghuis schrijf, is dat ik het belangrijk vind dat mensen weten dat er mogelijkheden zijn om de periode van zes maanden tussen afwijzing van een asielverzoek (dus uitzetting uit een AZC) en vertrek uit Nederland op een veilige manier door te brengen. Hoe minder mensen (vrouwen en eventueel hun kinderen in dit geval) er op straat moeten leven, hoe beter - in dit land - eigenlijk overal. Het gaat niet om promo voor het huis, maar om een beschrijving van wat de mogelijkheden zijn en ik gebruik dit huis als voorbeeld.
Dit huis draait geheel op vrijwilligers en vrijwillige materiele en financiele bijdragen van bedrijven en instellingen. De wijkagent staat er sympatiek tegenover, evenals de gemeente. Wat eenieders mening ook is over het huidige asielbeleid (ik laat me er niet over uit), de vrouwen op straat hebben bescherming nodig.
Misschien is het beter om dit artikel als praktisch voorbeeld te koppelen aan een artikel waarin de op-straat-loop-problematiek van uitgeprocedeerde asiekzoekers in z'n algemeenheid behandeld wordt. In Utrecht alleen al zijn er twee van dergelijke huizen, in Nederland nog veel meer.

Barbara
Btouburg 1 nov 2006 21:15 (CET)Reageren

Huize Agnes[brontekst bewerken]

Beste Btouburg, welkom op Wikipedia en bedankt voor je bijdragen. Je moet je realiseren dat je hard aan het werk ben aan een artikel waarin een aantal gebruikers (waaronder ik) de encyclopedische relevantie niet in kunnen ontdekken. Het kan dus zo zijn dat het artikel over twee weken wordt verwijderd. Je kunt misschien op dit moment beter beargumenteren waarom dit artikel encyclopediewaardig is. Groeten, Koen Reageer 1 nov 2006 17:14 (CET)Reageren

[brontekst bewerken]

Hallo Btouburg,
Het leek erop dat je hebt geprobeerd om het logo van de vlinders zichtbaar te maken op Huize Agnes. De afbeelding waar dat logo op stond (Afbeelding:vlinders.gif) is echter omstreeks november 2006 verwijderd.

De reden voor verwijdering is te vinden bij de verwijdernominatie op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20061101, namelijk "geeninfo (logo dus ws aut)". Die aanduiding betekent:

Bij deze afbeelding is geen informatie aanwezig ten aanzien van de gebruikslicentie. (De afbeelding is een logo, dus waarschijnlijk is hier sprake van een auteursrechtelijk beschermd werk).

Toelichting[brontekst bewerken]

Voor Wikipedia en alle onderdelen daarvan geldt de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL). Kort samengevat houdt dat in, dat de maker of auteursrechthebbende toestemming geeft om het werk vrij te gebruiken, mits het werk waarin het gebruikt wordt ook weer vrij wordt gegeven voor gebruik onder dezelfde voorwaarden.

Daarom moet er bij elke afbeelding een verklaring zijn die aangeeft wie de maker is. Als de maker het auteursrecht aan een ander heeft overgedragen, moet daarvan een verklaring per mail (of brief) beschikbaar zijn. De maker of auteursrechthebbende moet voorts een verklaring afgeven, dat het gebruik onder de voorwaarden van GFDL wordt vrijgegeven. Voor eigengemaakte plaatjes of foto's wordt een verklaring op de afbeeldingspagina vaak geaccepteerd. In andere gevallen moet een verklaring per e-mail verzonden worden.

(Er zijn wat uitzonderingen, zoals afbeeldingen waarvan de maker langer dan 70 jaar geleden overleden is, maar daar ga ik verder niet op in).

Bij logo's is het niet erg gebruikelijk dat de rechthebbende het gebruiksrecht vrijgeeft, omdat deze dan het auteursrecht niet meer kan gebruiken om misbruik van het logo (door 'concurrenten') te beletten.

Johan Lont 6 feb 2007 10:20 (CET)Reageren

Logo van de stichting[brontekst bewerken]

Jammer dat het bestand verwijderd was. Als ik het niet 'logo' had genoemd maar er een andere naam voor had gegeven, was het dan wel goed geweest? Ik weet zeker dat de stichting het heel fijn zou vinden als het 'logo' bij het artikel mag komen te staan. De maker van de tekening vindt dat ook helemaal geen punt. Mag ik het nogmaals proberen? Barbara Touburg

Als je het bestand een andere naam had gegeven, had het helemaal niets uitgemaakt.

Ehm, ehm, het bestand heette vlinders.jpg, het woord "logo" stond in het bijschrift! Btouburg


Het auteursrecht geldt in principe voor alle plaatjes die door iemand gemaakt zijn. Volgens de (Nederlandse en andere) wet geldt dat wie een plaatje maakt, mag bepalen of en door wie het gekopieerd of gedistribueerd mag worden.
Dat staat los van het merkenrecht, dat de mogelijkheid geeft om een logo als merk te laten registreren. Het merkenrecht levert voor Wikipedia geen probleem op, zolang een logo niet wordt gebruikt voor iets anders dan voor het product of merk waar het voor bedoeld was.
Helaas zijn de richtlijnen voor het omgaan met afbeeldingen voor Wikipedia een beetje ingewikkeld en nogal verspreid over de Help-pagina's opgenomen. De belangrijkste informatie staat op de volgende pagina's:
Het is belangrijk om te begrijpen dat je niet kunt zeggen: "Ik heb toestemming om een plaatje op Wikipedia te gebruiken, maar niet daar buiten". Omdat Wikipedia iedereen toestemming geeft om alles te kopiëren, mogen er uitsluitend plaatjes in voorkomen, die iedereen mag kopiëren. Begrijp je?
De belangrijkste mogelijkheden zijn:
  • De maker geeft het over aan het Publiek domein. - dan mag iedereen er voortaan alles mee doen.
  • De maker geeft een licentie volgens GFDL. - dan mag iedereen het gebruiken, mits de naam van de maker erbij wordt vermeld en dat afgeleide of gekopieerde product ook weer volgens GFDL wordt vrijgegeven.
De maker van de tekening moet dus toestemming geven, en aangeven of het in het Publiek Domein wordt vrijgegeven, of vrijgegeven onder GFDL. Dan moet die toestemming worden aangetoond. Hoe dat moet, wordt uitgelegd in de volgende link: Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst#Hoe moet ik laten weten dat ik toestemming heb gekregen?
Johan Lont 14 feb 2007 10:00 (CET)Reageren

Stickenberster State[brontekst bewerken]

Hoi, ik zag dat je deze state had toegevoegd aan het artikel stins. Waar stond deze state? Want ik kan hem niet vinden op de website stinseninfriesland en op internet kan ik verder alleen een sumiere verwijzing naar een 'Stickenberster-sate'. Ene Inte Claesz Kingma uit Achlum woonde daar. Is Achlum dan de locatie? Of heeft deze state een andere bekendere naam? Want in Achlum is volgens deze website verder alleen Groot Deersum bekend. --hardscarf (overleg) 29 jul 2012 12:05 (CEST)Reageren

Hoi, ik moet je zeggen dat ik het werkelijk niet meer weet. Het had iets te maken met de familie Kingum/Kingma die ik onderzoek. Als je het niet goed vindt, mag je het wat mij betreft weer verwijderen. Btouburg (overleg) 29 jul 2012 13:09 (CEST)Reageren

Relevant?[brontekst bewerken]

Ik zag je bewerking op Hil Andringa. Wat is de relevantie van een gastvrouw van het GSA in dit verband? Gr. RONN (overleg) 5 jan 2015 00:24 (CET)Reageren

Ze was mijn moeder.
Dan is ze voor jou heel relevant, maar m.i. niet voor dit artikel. Glimlach Gr. RONN (overleg) 5 jan 2015 00:40 (CET)Reageren

-e[brontekst bewerken]

Dag Barbara! Met deze wijziging 'verbeterde' je iets dat niet echt fout was. In het kader van Wikipedia:bij twijfel niet inhalen kun je dat soort wijzigingen beter niet doen. Al zal ik de wijziging zelf niet terugdraaien, het kan zijn dat iemand anders dat wél doet. De keuze om in dit soort gevallen geen '-e' te gebruiken, is min of meer standaard op Wikipedia. Richard 29 feb 2016 09:51 (CET)Reageren

Ik heb zojuist ongeveer 10 soortgelijke edits van je ongedaan gemaakt; een Nederlands zangeres of een .. vruchtbaar schrijver, zijn niet echt fout en hoeven dus ook niet 'verbeterd' te worden. Vandaar nogmaals de oproep om dergelijke bewerkingen niet meer te doen. Je was er al op gewezen en bent daar desondanks op behoorlijke schaal mee doorgegaan. - Robotje (overleg) 2 jun 2016 22:48 (CEST)Reageren
In de afgelopen week ging je weer twee keer de fout in: [1] en hier. Als je hiermee door blijft gaan zal ik een blok aanvragen zodat je gedurende een bepaalde periode geen bewerkingen kan doen. - Robotje (overleg) 13 aug 2016 21:36 (CEST)Reageren
Zie ook [2]. - Robotje (overleg) 14 aug 2016 08:44 (CEST)Reageren
Ik zie opnieuw een aantal van deze wijzigingen, zonder dat ook maar iets anders in het artikel wordt gewijzigd. Zoals hierboven al uitgelegd, wordt dit niet gezien als een zinnige wijziging. GeeJee (overleg) 28 jan 2018 21:31 (CET)Reageren
De -e is gramaticaal juist. Weglaten daarvan is grammaticaal onjuist. Misschien heeft u gezien dat ik (vrijwel) nooit iets inhoudelijks wijzig, simpelweg omdat ik van andere zaken te weinig verstand heb. Nogmaals: de -e is grammaticaal *juist*. Wilt u die alstublieft niet meer onterecht "corrigeren"?

Vriendelijke groet van Btouburg (overleg) 29 jan 2018 14:46 (CET)Reageren

Wijzigingen[brontekst bewerken]

Dank voor uw bijdragen aan Wikipedia. Bij het controleren van wijzigingen kwam ik echter enkele zaken tegen waar ik even uw aandacht voor vraag (en ik zie nu dat dat hierboven ook al is gebeurd). deze in Hans Dorrestijn was taalkundig onjuist - zie vooral ook de contekst en lees de bewerkingssamenvatting die er staat voor de uitleg. En deze in Douwe Eisenga was een WP:BTNI-wijziging. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 13 aug 2016 22:18 (CEST)Reageren

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[brontekst bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[brontekst bewerken]

Bescheiden[brontekst bewerken]

Hoi Btouborg. Wat een bescheidenheid leg je hier aan de dag. Hoe vanzelfsprekend is het eigenlijk dat je je niet met de inhoud bemoeit? Gewoon een nieuwsgierige vraag. Apdency (overleg) 8 mrt 2017 19:28 (CET)Reageren

Prima vraag, hoor. :)

Er zijn twee redenen. Ten eerste weet ik van het onderwerp Remonstrants te weinig af om inhoudelijk te kunnen bijdragen. Daarom heb ik me beperkt tot taalkundige kwesties. De tweede reden is dat ik in het verleden nogal op mijn vestje ben gespuugd door ene Botje (als ik het me goed herinnerde). Hij of zij dreigde mij in de ban te gooien (wat dat ook moge betekenen in een vrije gemeenschap zoals deze) als ik nog een keer "in de fout zou gaan" na al zijn/haar waarschuwingen. Wat een terrorist. Toch bedankt voor de motie van vertrouwen. Groet van Barbara Touburg. Btouburg (overleg) 8 mrt 2017 19:51 (CET)Reageren

Graag gedaan hoor. :) Ik weet niets over de kwesties waar je hier over spreekt (en hoef dat ook niet te weten), maar in het algemeen kan ik stellen dat gebruikers zich best tot op zekere hoogte assertief mogen opstellen, zowel in hun overleg als in bewerkingen. Het mag ook best botsen her en der, als we maar pogen respect te tonen. Dank voor je uitleg, groet, Apdency (overleg) 8 mrt 2017 20:00 (CET)Reageren
Nu weet ik weer wie het was: ene Robotje. Kijk maar op mijn overlegpagina hoe dat er aan toe ging. Respect kwam er niet aan te pas. Tragisch. Groet! Btouburg (overleg) 8 mrt 2017 20:08 (CET)Reageren

Verzoek[brontekst bewerken]

Gelieve te stoppen met de hervatting van de W:BTNI wijzigingen door toevoegen van een -e alstublieft. Dit is u herhaald door diverse mensen hierboven al uitgelegd. Dank u wel. MoiraMoira overleg 30 jan 2018 15:01 (CET)Reageren

Als ik klik op W:BTNI krijg ik: pagina niet gevonden.

Het is mij overigens niet overtuigend uitgelegd waarom er op deze Wikipedia afgeweken mag worden van de Nederlandse grammatica. Het weglaten van de "e" is hoe dan ook onjuist. Btouburg (overleg) 30 jan 2018 15:07 (CET)Reageren

Ik vergat een letter - zie WP:BTNI. Als u niet begrijpt of wil begrijpen wat u herhaald is uitgelegd dan houdt het op. Ophouden hiermee is voor u echter als u wilt blijven bewerken de enige optie. Meer uitleg vindt u hier - een deel van wat u deed is dus niet enkel BTNI maar ook gewoon ongewenst en onjuist. MoiraMoira overleg 30 jan 2018 15:09 (CET)Reageren
Dank voor de correcte link. Wat daar wordt verteld, wist ik natuurlijk al lang. Het zijn subtiele verschillen, maar inderdaad verschillen. M.i. is dit verhaal echter niet van toepassing op eigenschappen (zoals bijvoorbeeld nationaliteiten) - ook een subtiel verschil, maar toch. Men spreekt toch ook niet over een zwart kat (eigenschap: kleur) in plaats van een zwartE kat? Btouburg (overleg) 30 jan 2018 15:19 (CET)Reageren
Uit uw opmerking blijkt totaal een gebrek aan inzicht hieromtrent. Lees alle pagina's hierover op de website die ik u gaf door en onthoud u dus van dit soort wijzigingen want dit levert enkel problemen voor de encyclopedie en voor uzelf op. MoiraMoira overleg 30 jan 2018 15:20 (CET)Reageren
Beste Btouburg, de keus tussen wel of geen buigings-e geldt wel degelijk ook bij een bijvoeglijk naamwoord dat een nationaliteit aanduidt. De geleerde dames en heren van de Taalunie geven hier aan dat zowel een Duits schilder als een Duitse schilder correct is. Wijzigingen als deze zijn dus onnodig. Hartelijke groet, Matroos Vos (overleg) 30 jan 2018 15:52 (CET)Reageren

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)Reageren

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)Reageren

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)Reageren

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)Reageren

Ondertekenen in bewerkingssamenvattingen hoeft niet[brontekst bewerken]

Dag Btouburg, je weet dat je in een bewerkingssamenvatting geen vier tildes hoeft te plaatsen? Mvg, Encycloon (overleg) 31 mei 2019 19:51 (CEST)Reageren

Jazeker. In mijn moeheid heb ik vergeten mijn ondertekening te plaatsen. Mijn excuses. Btouburg (overleg) 31 mei 2019 19:55 (CEST)Reageren
Volgens mij snap je nog niet helemaal wat ik bedoel. In de bewerkingssamenvatting die ik linkte, heb je wel vier tildes geplaatst. Wat ik wilde zeggen, is dat dat in bewerkingssamenvattingen niet nodig is. Ondertekenen hoeft alleen op overleg- en discussiepagina's, dus op de webpagina zelf. Encycloon (overleg) 31 mei 2019 19:58 (CEST)Reageren
Ja, ik snap het wel. Ik ben nu alleen te moe.Btouburg (overleg) 31 mei 2019 20:05 (CEST)Reageren
Oké, prima. Groet, Encycloon (overleg) 31 mei 2019 20:10 (CEST)Reageren

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:57 (CEST)Reageren

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:04 (CEST)Reageren

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)Reageren