Resolutie 979 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Resolutie 979
Van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties
Datum 9 maart 1995
Nr. vergadering 3507
Code S/RES/979
Onderwerp Internationaal Gerechtshof
Beslissing Moment voor verkiezing nieuwe rechter.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1995
Permanente leden
Niet-permanente leden
Vlag van Argentinië Argentinië · Vlag van Botswana Botswana · Vlag van Tsjechië Tsjechië · Vlag van Duitsland Duitsland · Vlag van Honduras Honduras · Vlag van Indonesië Indonesië · Vlag van Italië Italië · Vlag van Nigeria Nigeria · Vlag van Oman Oman · Vlag van Rwanda (1962-2001) Rwanda
Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Resolutie 979 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd op 9 maart 1995 zonder stemming aangenomen door de VN-Veiligheidsraad.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Roberto Ago was een Italiaan die in 1907 werd geboren. Hij werkte voor zijn land in het internationaal recht - en doceerde ook over dat onderwerp - en vertegenwoordigde het op vele internationale conferenties. Ago was sedert 1979 rechter bij het Internationaal Gerechtshof. Hij overleed op 24 februari 1995 in Genève[1].

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De Veiligheidsraad:

  • Betreurt het overlijden van rechter Roberto Ago op 24 februari.
  • Merkt op dat een positie bij het Internationaal Gerechtshof is vrijgekomen voor de rest van de ambtstermijn die volgens het Statuut van het Hof moet worden ingevuld.
  • Merkt op dat de datum van de verkiezingen om de positie in te vullen moet worden vastgelegd door de Veiligheidsraad.
  • Beslist dat de verkiezing zal plaatsvinden op 21 juni 1995 op een vergadering van de Veiligheidsraad en een vergadering van de Algemene Vergadering tijdens diens 49ste sessie.

Verwante resoluties[bewerken | brontekst bewerken]

Originele werken bij dit onderwerp zijn te vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 979 op de Engelstalige Wikisource.