Revius Lyceum Doorn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Revius Lyceum Doorn
Algemeen
Locatie Doorn, Nederland
Vestigingen 2, andere is Revius Wijk
Type vmbo-tl, havo, (tweetalig) atheneum, (tweetalig) gymnasium, entreprenasium
Denominatie open-christelijk
Personen
College van bestuur CVOG
Rector Clementine van den Berg
Leraren 164
Leerlingen 1520
Overig
Afkorting Revius
Website http://www.revius.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Revius Lyceum Doorn is een christelijk lyceum in de Nederlandse plaats Doorn (provincie Utrecht). De school probeert vooruitstrevend te zijn in onderwijsvernieuwing. De tweede fase werd een jaar voordat het landelijk verplicht werd al ingevoerd en de school was een van de eerste die tweetalig onderwijs aanbood. De school kwam ook landelijk in het nieuws door het ASD-project: aanstormende docenten - leerlingen uit de vijfde of zesde klassen - geven bijles en nemen af en toe een les over voor leerlingen van de brugklas en tweede klas.

Het Revius kwam driemaal landelijk in het nieuws: in 1999 toen de 13-jarige leerlinge Sybine Jansons werd vermist en zij later bleek te zijn misbruikt en om het leven gebracht; in 2002, toen het koninklijk paar Willem-Alexander en Máxima de school bezocht en in het voorjaar van 2007, omdat er na graafwerkzaamheden nabij het Revius een gaslek was ontstaan en de school moest worden ontruimd.

In februari 2016 werd begonnen met de bouw van een nieuwe school voor 1500 leerlingen. Het nieuwe gebouw werd daarmee iets kleiner dan het vorige. De nieuwbouw werd in september 2017 in gebruik genomen.

Bekende Revianen[bewerken | brontekst bewerken]

Een aantal bekende (oud-)leerlingen en (oud-)docenten van het Revius:

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]