Siberische husky

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Siberische husky
Hondenras
Siberische husky
Siberische husky
Basisinformatie
Andere namen Siberische husky
Oorsprong Siberië
Classificatie FCI #270 : groep 5. sectie 1.
Zie ook de lijst van FCI-nummers
Lijst van hondenrassen

De Siberische husky is een hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden van het oertype. Het is een typische sledehond. Wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element. Hij is gebouwd om sneeuw en kou te kunnen trotseren, maar kan ook de warmte in de zomer aan, omdat de vacht de warmte reflecteert. Door de atletische bouw van de husky heeft het dan ook veel beweging nodig. 3 keer het blokje rond zal niet voldoende zijn voor deze hond.

Uiterlijk[bewerken]

De schofthoogte van reuen is ongeveer 53-60 centimeter en van teven ongeveer 51-56 centimeter. Het gewicht van een reu kan variëren tussen 21 en 27 kilogram, dat van de teef tussen 16 en 23 kilogram. De husky heeft een middellange dubbele vacht. Meestal zijn ze wit met grijs, maar in principe zijn alle kleuren toegestaan. Ze kunnen ook ijs blauwe ogen hebben, wat vrij vaak voorkomt. Ook kunnen ze een combinatie hebben van een lichtblauw en een bruin oog. Ze hebben spits opstaande oren.

Sociaal[bewerken]

De Siberische husky kan over het algemeen goed met zijn soortgenoten omgaan, maar minder met andere dieren, zoals konijnen en katten. Ze vinden het niet prettig om alleen te zijn. Ze kunnen het beste overweg met grote kinderen (10+ of ouder).

Externe link[bewerken]