Sjabloon:Tabel treinseries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
Sjabloondocumentatie​

Documentatie

Opmerking vooraf: In de voorbeelden wordt de route voor de duidelijkheid over meerdere regels verspreid. In een sjabloon moet de route echter aan één stuk geschreven worden.

Deze tabel is bedoeld voor gebruik in artikelen over stations of openbaar vervoer waarin een opsomming wordt gegeven van relevante treinseries. Hat handigst is het om de tabel te vullen met sjablonen die afgeleid zijn van het Sjabloon:Tabelrij treinserie. Het is ook mogelijk om dat sjabloon handmatig te vullen of om de tabel handmatig te vullen. Daarmee wordt het belangrijkste doel van dit sjabloon echter niet bereikt: het eenmalig opslaan van de belangrijkste informatie over een treinserie op één plek in plaats van bij elk station of openbaar vervoer-artikel apart. Het sjabloon kent één veld: treinseries. Dit veld moet gevuld worden met één of meer kolommen met vier cellen. Zoals gezegd is de beste manier om dit de doen door een sjabloon voor een specifieke treinserie te gebruiken.

{{Tabel treinseries | treinseries = 
{{Tabelrij treinserie 17400}}
{{Tabelrij treinserie 7400}}
}}

Door in de sjablonen van specifieke treinseries het veld station mee te geven bij een artikel over een station wordt de stationsnaam in de route altijd getoond, ook als deze normaal verborgen is. Door in het veld station "OV in [stad]" mee te geven bij een artikel over het openbaar vervoer in een stad worden automatisch de relevante stationsnamen in de route getoond en vet gedrukt, ook als deze normaal verborgen zijn. Door in het veld station "alles" mee te geven worden alle stations in de route getoond.

Voorbeelden:

{{Tabel treinseries | treinseries = 
{{Tabelrij treinserie 140 | station = OV in Apeldoorn}}
{{Tabelrij treinserie 1500 | station = OV in Apeldoorn}}
{{Tabelrij treinserie 1600 | station = OV in Apeldoorn}}
{{Tabelrij treinserie 1700 | station = OV in Apeldoorn}}
{{Tabelrij treinserie 7000 | station = OV in Apeldoorn}}
}}
{{Tabel treinseries | treinseries = 
{{Tabelrij treinserie 7400 | station = Maarn}}
{{Tabelrij treinserie 17400 | station = Maarn}}
}}

geeft:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
7400 Sprinter (NS) UitgeestZaandamAmsterdam CentraalBreukelenUtrecht CentraalDriebergen-Zeist Rijdt alleen tijdens de brede spitsuren, waarbij net na de ochtendspits en net vóór de middagspits enkel tussen Uitgeest en Utrecht Centraal v.v. wordt gereden.
17400 Sprinter BreukelenUtrecht CentraalDriebergen-ZeistMaarnVeenendaal Centrum Opgeheven per dienstregeling 2017.
{{Tabel treinseries | treinseries = 
{{Tabelrij treinserie 7400 | station = alles}}
}}

geeft:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
7400 Sprinter (NS) UitgeestKrommenie-AssendelftWormerveerZaandijk Zaanse SchansKoog aan de ZaanZaandamAmsterdam SloterdijkAmsterdam CentraalAmsterdam MuiderpoortAmsterdam AmstelDuivendrechtAmsterdam Bijlmer ArenAAmsterdam HolendrechtAbcoudeBreukelenMaarssenUtrecht ZuilenUtrecht CentraalUtrecht Vaartsche RijnBunnikDriebergen-Zeist Rijdt alleen tijdens de brede spitsuren, waarbij net na de ochtendspits en net vóór de middagspits enkel tussen Uitgeest en Utrecht Centraal v.v. wordt gereden.