Sony Xperia V

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sony Xperia V
Sony Xperia V
Xperia V
Fabrikant Sony
Introductie 2012
Besturingssysteem Android 4.0
Scherm 11 cm (4,3 inch)
Capacitief tft-scherm
1280 x 720 px
Camera 13 MP
Camera 2 VGA
Geheugen 1024 MB RAM
Connectiviteit micro-USB, HDMI 2.0, 3,5 mm audiojack, bluetooth 2.1, wifi b/g/n, aGPS, GLONASS, NFC, DLNA
Afmetingen 129 × 65 × 10,7 mm
Gewicht 120 gram
Batterij 1750 mAh
Processor 1,5 GHz, Qualcomm MSM8960 Dual Core-processor
Opslag 8 GB
50 GB gratis bij clouddienst Box
Serie Xperia
Voorganger Sony Xperia P
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Sony Xperia V is een waterdichte smartphone van het Japanse conglomeraat Sony uit 2012.

De telefoon is gepresenteerd op 29 augustus te Berlijn samen met de Xperia J en de Xperia T. De Xperia V heeft een dualcore-processor van 1,5 GHz, 8 GB aan opslaggeheugen (dat uitbreidbaar is), een 13 megapixel-camera aan de achterkant en een camera met een VGA-resolutie aan de voorkant om te kunnen videobellen. De smartphone was alleen verkrijgbaar in het zwart.

Scherm[bewerken | brontekst bewerken]

Het beeldscherm heeft een schermdiagonaal van 11 cm (4,3 inch) met een resolutie van 1280 × 720 pixels. Het aanraakscherm is krasbestendig en ondersteunt multitouch-gebaren. De Xperia V maakt gebruik van HD Reality Display-technologie en het 'BRAVIA-engine' van Sony. Door deze twee technieken zou het scherm mooier weergegeven worden.

Software[bewerken | brontekst bewerken]

Besturingssysteem[bewerken | brontekst bewerken]

De Sony Xperia V heeft als besturingssysteem Android 4.0. Een update naar versie 4.1 wordt later verwacht. Net zoals vele andere Android-fabrikanten, gooit Sony ook een eigen grafische schil over het toestel, de Timescape UI, waarin Facebook en Twitter standaard zijn ingebouwd. De telefoon is 'PlayStation-certified', dat betekent dat men hierop omgebouwde PlayStation-spellen kan spelen.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

De telefoon is verbonden met het Sony Entertainment Network, dat gebruikers toegang geeft tot Music & Video Unlimited, een speciale streamingsapp vergelijkbaar met Deezer en Spotify.[1] Het Japanse bedrijf heeft de muziekapplicatie vernoemd naar "WALKMAN", de muziekspeler van Sony. In de telefoon zal verder gebruik worden gemaakt van de audiotechnologie 3D surround sound met xLOUD.

NFC[bewerken | brontekst bewerken]

Daarnaast beschikt het toestel over NFC, dat in combinatie met 'Xperia Smart Tags' (NFC-chips) gebruikt kan worden.[2] De NFC-chips kunnen vervolgens worden gebruikt voor laagwaardige financiële transacties, om bijvoorbeeld applicaties uit de Google Play-appwinkel te kopen.[3]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) Productpagina op SonyMobile.com