Station Borgworm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Borgworm
Waremme JPG04.jpg
Opening 2 april 1838
Telegrafische code FVR
Aantal perrons 2
Lijn(en) 36
Coördinaten 50° 42′ NB, 5° 15′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
2.251
497
399
Beheerder NMBS
Station Borgworm
Station Borgworm
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Borgworm is een spoorwegstation langs spoorlijn 36 (Brussel - Luik) in de Belgische stad Borgworm (Frans: Waremme) in de provincie Luik. Er zijn faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit. Je kunt er kosteloos parkeren en er is een gratis fietsenstalling.

Treindienst[bewerken]

Sinds 14 december 2014

Week

Treintype Verbinding Dienstregeling
IC 14 Luik-Guillemins - Brussel - Quiévrain 1x/u
L Borgworm - Luik-Guillemins 1x/u

Weekend

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Luik-Guillemins - Landen 1x/u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.
Geplaatst op:
23-09-2007
Dit artikel is een beginnetje over openbaar vervoer. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken