Station Schaarbeek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Schaarbeek
SchaerbeekStation.jpg
Opening 1837
Telegrafische code FSR
Aantal perrons 13
Lijn(en) 25 - 26 - 27 - 28 - 36 - 36N
Coördinaten 50° 53′ NB, 4° 23′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
2.392
436
377
Beheerder NMBS
Station Schaarbeek
Station Schaarbeek
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Locatie van het station en de tramhalte binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Station Schaarbeek is een groot spoorwegstation in het noorden van de Brusselse gemeente Schaarbeek. Het station telt 13 sporen.

Het eerste stationsgebouw dateerde uit 1864 en was niet meer dan een houten hutje in een landelijk gebied. Pas in de twintigste eeuw kwam er bebouwing in de omgeving van het station. Op het einde van de 19de eeuw werd het vervangen door een stenen gebouw, ontworpen door architect Franz Seulen in 1887. Dit is de linkervleugel van het huidige stationsgebouw. In 1913 werd het station verder uitgebreid met een rechtervleugel in Vlaamse neo-renaissancestijl. Het gebouw kreeg op 10 november 1994 de status van beschermd monument.

Momenteel wordt de linkervleugel verbouwd om opnieuw onderdak te bieden aan een reizigersloket en een wachtzaal. De rechtervleugel zal nadien onderdeel worden van het nieuwe nationale spoorwegmuseum (Train World).[2]

Tot 2000 was het station ook een opstapplaats voor autoslaaptreinen richting Zuid-Frankrijk en Italië.

Het station van Schaarbeek is ook een belangrijk punt in het netwerk van de MIVB. De as Verboekhoven - Prinses Elisabeth - Schaarbeek station is drukbereden. De haltes (verschillende perrons) bevinden zich op het Prinses Elisabethplein, voor het station.

Sinds 28 juni 2013 zijn de loketten van dit station gesloten en is het een stopplaats geworden. Voor de aankoop van allerlei vervoerbewijzen kan men bij voorkeur terecht aan de biljettenautomaat die ter beschikking staat, of via andere verkoopskanalen.

Treindienst[bewerken]

Week[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling Spoor
IC H Schaarbeek - Brussel - Moeskroen 1x/u 13 (Moeskroen)
L Leuven - Brussel - 's-Gravenbrakel 2x/u. 7 en 9 ('s-Gravenbrakel), 11 en 12 (Leuven)
L Antwerpen-Centraal - Brussel-Zuid (- Nijvel) 1x/u 5 (Brussel-Zuid, Nijvel), 6 (Antwerpen-Centraal)
P Verscheidene diensten Tijdens de piekuren

Weekend[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling Spoor
IC H Schaarbeek - Brussel - Moeskroen 1x/u 8 (Moeskroen)
IR j Leuven - Brussel - Saint-Ghislain 1x/u 9 (Saint-Ghislain), 12 (Leuven)
L Leuven - Brussel - 's-Gravenbrakel 1x/u. 9 ('s-Gravenbrakel), 12 (Leuven)
L Mechelen - Brussel-Zuid 1x/u 5 (Brussel-Zuid), 6 (Mechelen)

Tramlijnen[bewerken]

    92 - Schaarbeek station - Fort Jaco

Buslijnen[bewerken]

    58 - Rogier - Vilvoorde station
    59 - Bordet station - Ziekenhuis Elsene-Etterbeek
    69 - Schaarbeek station - Jules Bordet

Voorziening voor calamiteiten[bewerken]

Door zijn strategische ligging waarbij alle bestemmingen rechtstreeks bereikbaar zijn, zonder de Noord-Zuid tunnel te gebruiken, heeft dit station een cruciale rol in de nooddienstregelingen bij calamiteiten met de Noord-Zuid tunnel. De treinen van de Oost-West verbinding (bijvoorbeeld Leuven Gent) stoppen dan enkel in Schaarbeek en gebruiken dan de lijn Schaarbeek - Jette - Denderleeuw (Spoorlijn 50) en verder. Internationale treinen kunnen dan omgeleid worden via zowel de Westring (Spoorlijn 28) of de lijn naar Station Etterbeek en de Oostring (Spoorlijn 26). Als noodvoorziening bij calamiteiten heeft Schaarbeek veel perrons. Bijvoorbeeld om de vele binnenkomende treinen op te vangen als het station Brussel Noord is geblokkeerd.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.
  2. http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BB1RG9SN_1