Terraria

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Terraria
Ontwikkelaar(s) Re-Logic
Uitgever(s) Steam
Re-Logic
Datum van uitgave Windows: 16 mei 2011
Xbox 360 & PlayStation3: begin 2013[1]
Huidige versie 1.2.1.2
Genre(s) Adventure (spelgenre), Indie, Actie, RPG
Speelmodus Singleplayer, multiplayer, co-op
Platform(s) iOS, Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, android, PlayStation Vita, Xbox One, PlayStation 4, Linux, OS X, Windows Phone
Systeemeisen
 
  • OS: Windows XP, Vista, 7
  • Processor: 1.6 Ghz
  • Geheugen: 512 MB
  • Ruimte op harde schijf: 200 MB
  • Videokaart: 128 MB video geheugen
  • DirectX®: 9.0c of hoger
Navigatie
Vervolg 1.2
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Terraria is een sandboxspel voor Microsoft Windows, iOS, PlayStation 3, Xbox 360 en Android ontwikkeld door Re-Logic en enkel beschikbaar via het online distributieplatform Steam.

Een versie voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 is begin 2013 uitgekomen.[1] Deze versie bevat daarnaast extra inhoud in vergelijking met de pc-versie.

Non-playable characters[bewerken]

Tegelijk met de speler spawnt er een gids die de speler willekeurige tips geeft over het spel.

Behalve de gids zijn er nog enkele andere non-playable characters (NPC's) die bij de speler in het dorp kunnen komen wonen wanneer de speler een huis voor hen bouwt. Daarnaast moet de speler aan bepaalde prestaties hebben voldaan waarna er een NPC komt. Deze karakters kunnen de speler helpen, zoals een verpleegster die de speler zijn levenspunten herstelt tegen betaling of een koopman die met de speler goederen kan ruilen.

Spelomgeving[bewerken]

De werelden of "maps" in Terraria worden willekeurig gegenereerd. Er zijn wel een aantal biotopen die in elke map terugkomen. Elk van deze biotopen hebben hun eigen karakteristieken, vegetatie en wezens die daar voorkomen.

Vijanden[bewerken]

Terraria heeft ook een groot aantal bedreigingen voor de speler. Zo zijn er monsters die tijdens de nacht tevoorschijn komen en de speler gaan aanvallen. Niet alleen 's nachts kan je botsen op gevaar. Ook diep onder de grond, waar het donker is kunnen zich monsters verschuilen. Ook onder de grond bevinden zich meerdere verschillende biomen, met elk hun eigen vijanden. Zo heb je diep onder de grond een soort "dungeon" waarbij je speciale items kan vinden maar deze worden beschermd door kleine duiveltjes.

Platforms[bewerken]

Jaar Platform
2011 Windows
2013 Android, PS Vita, PlayStation 3, Xbox 360, iPad, iPhone
Bronnen, noten en/of referenties
  1. a b Terraria komt naar PS3 en Xbox 360. Gamer.nl (11 september 2012) Geraadpleegd op 16 september 2012