Tuning

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
een door Manthey Racing getunede Porsche 911 GT3 RSR

Tuning is het modificeren van auto's of motorfietsen.

Meestal gaat het er om de voertuigen sportiever en opvallender te maken. Tuning kan zowel in het exterieur als in het interieur plaatsvinden. Een wagen kan licht getuned worden, bijvoorbeeld enkele spoilers of labeltjes en kleuraccenten, of zwaarder, met bijvoorbeeld grote onderdelen van andere wagens. Het stretchen of bepantseren van auto's kan ook als tunen gezien worden maar dit valt eerder weer onder aparte "branches".

Populariteit[bewerken]

Tuning is vooral populair onder jongere mensen. Er zijn wereldwijd duizenden bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in tuning, deze bedrijven bieden een grote diversiteit aan pakketten, kits of onderdelen. Vooral in Duitsland en Japan is de tuning industrie groot en divers, hier zijn dan ook veel bekende tuners gevestigd.

Tunen wordt steeds meer een populair verschijnsel. Voor vele mensen is het een vaste hobby: Er kruipt bij sommigen enorm veel geld en tijd in het werk. Door deze populariteit zijn er ook veel beurzen, tentoonstellingen, evenementen, bijeenkomsten en racen in verband met het tunen van wagens.

Volgens velen is de hele tuning scene pas echt gaan bloeien nadat in 2001 het eerste deel van de film The Fast and the Furious uitkwam. Voor velen werd deze film beschouwd als "scene starter" en vele jonge mensen probeerden de helden en de auto's van die film na te bootsen. Voor de jongere generatie is dit zeker van toepassing, echter is het tunen en modificeren van auto's al zo oud als dat auto's bestaan. In de jaren 30 en 40 ontstond de Hot Rod cultuur in de Verenigde Staten en deze is nog steeds zeer populair daar.

Tuning en styling[bewerken]

Een veelgemaakte fout is dat "tuning" en "styling" hetzelfde zouden zijn.

Tuning
Tuning is het goed afstellen van een apparaat.[1] Hierbij is het doel om het vermogen en de prestaties van een voertuig te verbeteren. Het is eigenlijk de Engelse benaming van het Nederlandse "opvoeren".
Styling of pimping
Stylen of pimpen richt zich meer op uiterlijk vertoon. Het gaat hierbij niet om een betere prestatie van de auto, maar om het gebruik van bodykits, speciale verf, bestickering en dergelijke. Een voorbeeld hiervan is het "cleanen". De auto ziet er anders uit, maar presteert er niet beter door.

De verwarring over deze twee zaken is begrijpelijk, want aanpassingen kunnen zowel tuning als styling inhouden. Een grote spoiler achterop de auto verandert bijvoorbeeld de aerodynamica rond de auto en zorgt voor meer neerwaartse druk aan de achterkant van de auto. Op een zwaar opgevoerd voertuig heeft het nut, omdat dit de extra neerwaartse druk (en dus betere grip) kan gebruiken om sneller bochten te nemen. Als dezelfde spoiler echter op een standaardauto geplaatst wordt, dan zorgt de modificatie voor slechtere prestaties; de Cw-waarde wordt verhoogd en er kan geen voordeel gehaald worden uit de extra neerwaartse druk.

Tuners, tuning & styling[bewerken]

De meeste tuners kunnen verschillende automerken onder handen nemen. Regelmatig gaat het om merken van dezelfde groep, bijvoorbeeld BMW, Honda, VW, Mitsubishi en Toyota

Veel gestylde wagens zijn de Volkswagen Golf, de Peugeot 206, de Honda CRX (Del Sol), Opel Corsa en de Seat Ibiza. Dit zijn keer op keer kleine drie- of vijfdeurs modellen. Tuning is dan ook een alternatief indien men geen geld heeft voor een dure sportwagen. Tuning is er ook bij de duurdere automerken: er zijn tuning programma's voor Maybach, Rolls-Royce, Aston Martin, Lamborghini, Nissan GT-R en dergelijke. Men kan natuurlijk ook zelf een auto tunen, om zeker te zijn dat hij uniek is. Dit bespaart ook veel geld. Onderdelen kunnen worden gekocht, zelf gemaakt, of van de sloop gehaald worden, om deze zodanig aan te passen dat ze onderdeel kunnen worden van een getunede auto.

Populaire tuningaspecten zijn spoilers, vooraan omdat de wagen dan lager bij de grond staat en achteraan voor de neerwaartse druk en de opvallendheid, muziekinstallaties, In Car Entertainment (ICE), lak en stickers zijn populaire stylingaspecten.

Ook zijn er stylers die oude wagens omzetten in de nieuwe modellen, of kleine sportwagens omzetten (alleen uiterlijk dan) in supersportwagens. Naast de zichtbare styling-onderdelen zijn er ook bedrijven die alleen de motor onder handen nemen, een voorbeeld hiervan is chiptuning. Verder is er natuurlijk ook nog veel meer aan niet zichtbare tuning, bijvoorbeeld het inbouwen van (extra) turbo's of het vergroten van de cilinderinhoud. Maar ook het verbeteren van de luchtinlaat, uitlaat en alles wat daar tussen valt is een populaire aanpassing.

Meetings en events[bewerken]

Een belangrijk kenmerk voor tuners is het zien en gezien worden en het socializen. Dit gebeurt op internet op één van de vele forums en Sociaalnetwerksite, maar vooral ook tijdens auto en tuning evenementen die er gehouden worden. Veel kleine verenigingen komen wekelijks samen en organiseren 1 keer per jaar een grote meeting waarbij ze ook andere clubs uitnodigen. Zulke evenementen kunnen vele duizenden liefhebbers trekken.

Grotere evenementen van een meer professionele aard zijn onder andere 100% Tuning in Ahoy Rotterdam en de Essen Motorshow in Duitsland. Deze trekken vele tienduizenden bezoekers en de grote auto en tuning bedrijven presenteren hier hun nieuwste producten.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties