Walo Koch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Walo Koch
Walo Koch
Volledige naam Walo Koch
Geboren 29 november 1896
Laufenburg
Overleden 18 juli 1956
Poschiavo
Geboorteland Vlag van Zwitserland Zwitserland
Beroep botanicus, hoogleraar, apotheker
Standaardafkorting W.Koch
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Walo Koch aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Walo Koch (Laufenburg, 29 november 1896Poschiavo, 18 juli 1956) was een Zwitsers botanicus en hoogleraar. Hij behoort tot een van de grondleggers van de vegetatiekunde. Zijn botanische auteursaanduiding is W.Koch.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Al in 1917 begon hij met de studie van de vegetatiekunde in de Linthebene, die hij de daaropvolgende jaren voortzette. Na zijn doctoraat in 1926 onder leiding van Carl Schroeter (onderwerp: Die Vegetationseinheiten der Linthebene) werkte hij aanvankelijk als apotheker.

In 1930 kreeg hij een functie als curator bij het herbarium van de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, waar hij in 1939 werd benoemd tot hoogleraar systematische plantkunde en vegetatiekunde. Naast floristiek en systematiek hield Koch zich bezig met de vegetatiekunde en promootte daarmee de methoden van de toenmalige junior vegetatiekunde aanzienlijk.

Koch had een landgoed van dat twee herbaria van vaatplanten en cryptogamen omvatte.

Beschreven syntaxa[bewerken | brontekst bewerken]

In de onderstaande lijst staan syntaxa (gesorteerd op syntaxonomische rang) waarvan Koch (co-)auteur is en die een artikel op de Nederlandstalige Wikipedia hebben.

Orden[bewerken | brontekst bewerken]

Associaties[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]