Wambacherhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Wambacherhof
Buurtschap in Nederland Vlag van Nederland
Wambacherhof (Limburg)
Wambacherhof
Situering
Provincie Vlag Limburg Limburg
Gemeente Vlag Venlo Venlo
Stadsdeel Tegelen
Coördinaten 51° 20′ NB, 6° 10′ OL
Overig
Postcode 5932
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Wambacherhof is een buurtschap in de gemeente Venlo, in de Nederlandse provincie Limburg. De buurtschap is nabij Jammerdal gelegen, maar valt formeel onder Tegelen. In de directe nabijheid liggen tevens de buurtschap Egypte en de Jammerdaalse Heide. De naam verwijst naar het verdwenen Kasteel Wambach en de eveneens verdwenen boerderij met dezelfde naam.

De buurtschap is ontstaan doordat er een paar arbeidershuizen gebouwd werden ten behoeve van de kleigroeven. In het nabijgelegen Egypte bevonden zich verschillende van de oudste kleigroeven van Tegelen waarvan de kuilen nog zijn te zien. In de jaren 80 werden de huizen opgeknapt, maar inmiddels was de buurtschap toe aan vernieuwing. Deze vernieuwing is afgerond rond de jaarwisseling 2018-2019.[1]