AFAS Software

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AFAS Software
Afas experience center 2019
Afas experience center 2019
Oprichting 1996
Sleutelfiguren Bas van der Veldt (CEO)
Arnold Mars (CFO)
Ton van der Veldt (oprichter)
Piet Mars (oprichter)
Hoofdkantoor Philipsstraat 9
3833 LC, Leusden
Producten ERP software
Omzet Gestegen€ 166,6 miljoen (2019)
Winst Gestegen€ 62,1 miljoen (2019)
Website AFAS Software
Portaal  Portaalicoon   Economie

AFAS Software (Applications for Administrative Solutions) is een Nederlands familiebedrijf dat bedrijfssoftware ontwikkelt. AFAS is opgericht in 1996. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leusden. Per 1 januari 2020 heeft het bedrijf 497 medewerkers.

Bedrijfsgeschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

AFAS werd opgericht in 1996 na een managementbuy-out uit Getronics. AFAS Automatisering veranderde kort daarna de naam in AFAS Software BV. In 1999 ontstond AFAS Personele Systemen, toeleggende op hrm- en payrollsoftware. In 2002 gingen beide bv's verder als één organisatie voor ERP-software: AFAS ERP Software BV. Hiervan maakt inmiddels ook AFAS Accountancy Software deel uit, het onderdeel dat zich richt op ontwikkeling, verkoop, distributie en implementatie van de geïntegreerde software voor de gehele accountancybranche. Met ingang van 2009 is AFAS Zorg & Welzijn opgericht; ook dat maakt onderdeel uit van AFAS ERP Software BV. Op 4 oktober 2011 heeft AFAS het bedrijf Yunoo overgenomen, deze omgedoopt tot AFAS Personal en hierbij zijn dienstverlening naar de consumentenmarkt uitgebreid.[1]. Per 1 juli 2019 heeft Mijngeldzaken.nl AFAS Personal overgenomen van AFAS Software om het online huishoudboekje verder te ontwikkelen. [2] AFAS In 2018 is AFAS onderscheiden met de Koning Willem I-prijs.

Structuur[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met een aantal andere vennootschappen, zoals AFAS Benelux BV en AFAS Dataprocessing BV, maakt AFAS ERP Software BV onderdeel uit van moedervennootschap AFAS Holding BV. De operationele leiding van AFAS is in handen van het directieteam, dat rapporteert aan de Raad van Bestuur. Op 1 januari 2009 is de organisatiestructuur aangepast. Bas van der Veldt is benoemd tot Algemeen Directeur (CEO) en Arnold Mars tot Financieel Directeur (CFO) van het concern.[3]

Internationaal[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds januari 2008 is AFAS internationaal werkzaam. AFAS Business Software International BV werd opgericht in de Caraïben. Daarnaast is AFAS ook actief in België.

Sponsorschap[bewerken | brontekst bewerken]

AFAS werd in augustus 2010 hoofdsponsor van voetbalclub AZ in Alkmaar,[4] waar het ook de naamgever van het stadion is, en in mei 2014 co-sponsor van de Belgische voetbalclub KV Mechelen. Daarnaast is AFAS hoofdsponsor van het AFAS Circustheater in Den Haag en de concertzaal AFAS Live in Amsterdam. Ook sponsort AFAS de theaterzaal Flint in Amersfoort en lokale sportclubs en initiatieven in Leusden.