Alice & Ellen Kessler

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Kessler-tweeling (2005)

Alice & Ellen Kessler (Nerchau, 20 augustus 1936) zijn een beroemde zingende tweeling.

Hun ouders waren muzikaal aangelegd en stuurden de eeneiige tweeling op 6-jarige leeftijd naar de balletschool. In 1947 gingen ze bij het kinderballet van de Leipziger Opera. In 1952 vluchtte de familie naar West-Duitsland en de zusjes begonnen hun carrière bij de revue in Düsseldorf. Ze haalden grote successen in Parijs en in 1960 gingen ze naar Italië waar ze als eerste vrouwen op televisie hun blote benen lieten bekijken.

In 1959 namen ze deel aan het Eurovisiesongfestival met het lied Heute abend wollen wir tanzen gehen en werden 8e (van 11 deelnemers).

Ze speelden in verschillende films mee in Frankrijk, Italië en Duitsland. Ook hadden ze een eigen televisieprogramma. Naarmate ze wat ouder werden verminderden hun activiteiten.

Toen ze 40 jaar waren verschenen ze in de Italiaanse playboy, die in korte tijd uitverkocht was. Ze woonden ook in Italië van 1962 tot 1986 en zijn er nog steeds bekend.

Ze kenden ook Amerikaanse sterren als Burt Lancaster en Elvis Presley.

Sinds 1986 wonen ze in Grünwald nabij München.

In 2009 toerden zij samen met Hugo Strasser, Max Greger, Bill Ramsey en de SWR Big Band door Duitsland voor een aantal jazz-concerten.