Inge Brück

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Inge Brück
Inge Brück (2004)
Algemene informatie
Geboren 12 oktober 1936
Geboorteplaats Mannheim
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Werk
Genre(s) Schlager
Beroep Zangeres, actrice
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Inge Brück (Mannheim, 12 oktober 1936) is een Duitse zangeres en actrice.

Ze volgde toneelschool, haar zangcarrière begon ze in het dansorkest van Erwin Lehn. Na een tv-optreden kreeg ze een platencontract. In 1957 had ze met Peter, komm heut' Abend zum Hafen, een cover van het lied Green door, haar eerste hit. In 1961 werd ze 5de bij het Schlagerfestival in Baden-Baden met het lied Das Glück kommt unverhofft. Ze trad op bij talrijke televisieshows en speelde musicalrollen.

In 1966 won ze een internationaal festival in Rio de Janeiro met Frag den Wind. Een jaar later vertegenwoordigde ze West-Duitsland op het Eurovisiesongfestival 1967 in Wenen met het lied Anouschka, maar werd slechts 8ste. Hierna legde ze zich meer toe op acteren, ze speelde mee in de 13-delige televisieserie Miss Molly Mill van de ZDF uit 1970, ze zong ook de titelsong van de serie.

Vanaf de jaren 70 zong ze vooral liedjes die religieus getint zijn. Ze vormde met o.a. Katja Ebstein en Peter Horton Künstler für Christus.

Brück is twee keer getrouwd en woont nu in Meschede, Sauerland waar ze gedichten schrijft en olie- en aquarelschilderijen schildert.

Hit in Duitsland[bewerken | brontekst bewerken]

  • 1967 - Anouschka