Astrid Demeure

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Astrid Demeure
Astrid Demeure in 2012
Volledige naam Astrid Demeure
Land België
Jaren actief 2008-heden
Bekend van TMF (vj), MNM
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Astrid Demeure (Sint-Truiden, 1986) is een Vlaamse producer en presentatrice. Ze was lange tijd te zien op muziekzender TMF, tegenwoordig werkt ze voor radiozender MNM.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Na haar middelbare studies Woordkunst - Drama aan het Lemmensinstituut, volgde Demeure van 2005 tot 2007 een opleiding Woord aan het Herman Teirlinck Instituut, waarna ze stage liep bij Q-Music en MTV Networks.

Na een kort avontuur bij productiehuis De Filistijnen, ging Demeure in 2008 aan de slag bij MTV Networks, als vj op TMF. Tussen 2008 en 2011 presenteerde ze verschillende programma's, waaronder WTF?!, en was ze actief achter de schermen.

Sinds september 2011 is ze aan de slag bij radiozender MNM. Daar presenteerde ze MNM Request op donderdag en Saturday Pop-Up en Sunday Pop-Up in het weekend. Sinds het najaar van 2012 presenteert ze Urbanice (samen met Brahim Attaeb) op donderdag. Demeure presenteerde ook nog een tijd lang de MNM Dance 50 op vrijdagavond en Weekend Astrid.

In 2012 is ze te zien als "proefkonijn" in het Eén-programma Ook getest op mensen.[1]

In de zomer van 2015 presenteerde ze Astrid Afterwork op MNM. Tussen eind 2015 en de zomer van 2016 was Astrid presentatrice van Sing Your Song in de week. Sinds oktober 2016 presenteert ze het weekendprogramma MNM Rewind. Tijdens schoolvakanties neemt Demeure regelmatig De Avondshow voor haar rekening.

Sinds 2020 is Demeure ook bezig met sportverslaggeving op de radio. Dat deed ze samen met Joris Brys in de podcast Fichebak van Sporza en sinds december 2021 presenteert ze de zaterdagavonduitzendingen van Sporza Radio.

Presentatie TMF + MNM[bewerken | brontekst bewerken]

Andere verschijningen[bewerken | brontekst bewerken]