Battlefield 2: Special Forces

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Battlefield 2: Special Forces
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Digital Illusions CE
Uitgever Electronic Arts
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 22 november 2005
Vlag van Japan 24 november 2005
Vlag van Europa 25 november 2005
Genre First-person shooter
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Platform Microsoft Windows
Navigatie
Spelserie Battlefield
Uitbreiding van Battlefield 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Battlefield 2: Special Forces is een uitbreiding op het computerspel Battlefield 2. Er worden in dit uitbreidingspakket nieuwe wapens geïntroduceerd, bijvoorbeeld de AH-64 Apache Longbow en de Hind gevechtshelikopter. Het spel is in november 2005 uitgebracht door EA Games, precies 5 maanden na de uitkomst van het basisspel.

Nieuwe mogelijkheden[bewerken]

Er zijn veel wijzigingen in het spel bijvoorbeeld de kits. Een kit is een samenstelling van wapens die een speler kan kiezen. Een voorbeeld van een kit is de antitankkit, bestaande uit een mes, een pistool, een machinegeweer en een antitankwapen. De speler kan de kits niet wijzigen, ze staan vast. Wel kan je online zogenaamde unlock-wapens verkrijgen. Als je online een bepaalde rang hebt verkregen, kan je kiezen welk unlock-wapen je wilt hebben ( dus bijvoorbeeld voor de sluipschutters kit een ander sluipschuttersgeweer.) In Special Forces zijn de kits soms veel stiller, bijvoorbeeld een pistool met geluiddemper.

Er kan ook gebruik worden gemaakt van traangas, waarbij de speler geen duidelijk beeld ziet. Spelers kunnen zich tegen traangas beschermen door een gasmasker te dragen. Ook is er de Night-visionfunctie, waarmee de speler beter in het donker kan zien.

Veel kits hebben een werphaak of een kruisboog met uitzondering van bijvoorbeeld de hospik en de ondersteuningskits. Met de werphaak kan de speler zonder ladder op daken komen, terwijl hij met de kruisboog grote afstanden kan afleggen door langs een afgeschoten kabel te zeilen.

Speelvelden[bewerken]

Bij dit uitbreidingspakket worden acht nieuwe speelvelden (maps) geleverd, waarvan een aantal alleen online gespeeld kunnen worden. Een aantal van deze speelvelden speelt zich 's nachts af. In deze nachtelijke speelvelden kan de nachtkijker toegepast worden.

Teams[bewerken]

De uitbreidingsset bevat zes nieuwe teams:

Externe links[bewerken]