Boston Tea Party (politieke partij)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Boston Tea Party
Afbeelding gewenst
Personen
Partijvoorzitter Douglass Gaking
Fractieleider Senaat geen
Fractieleider Huis geen
Geschiedenis
Opgericht 2006
Algemene gegevens
Actief in Verenigde Staten
Richting Fiscaal: conservatief
Sociaal: liberaal
Ideologie Libertarisme, non-interventionisme, minarchisme
Kleuren Blauw
Internationale organisatie Interlibertarians
Website www.bostontea.us
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Verenigde Staten

De Boston Tea Party is een Amerikaanse politieke partij, genoemd naar een belangrijke gebeurtenis tijdens de Amerikaanse Revolutie.

De Boston Tea Party werd in 2006 opgericht door een groep ex-leden van de Libertarian Party (LP) die ontevreden waren over de koers van de partij. Volgens de oprichters van de nieuwe partij heeft de Libertarian Party tijdens haar bestaan maar weinig bereikt. Bovendien trokken de oprichters van de Boston Tea Party het libertarische gehalte van de Libertarian Party in twijfel.

Gedachtegoed[bewerken]

De Boston Tea Party streeft naar een kleine overheid en maximale individuele vrijheid. De partij is niet alleen scherp gekant tegen de militaire aanwezigheid van de Verenigde Staten in Afghanistan en Irak maar wil alle Amerikaanse militairen overal ter wereld terugtrekken. De Boston Tea Party is tegenstander van de identificatieplicht, fouilleren zonder ernstige bezwaren en openbare videobewaking.

Het politieke platform van de Boston Tea Party vertoont veel overeenkomsten met Ron Pauls Campaign for Liberty.

De Boston Tea Party is groot voorstander van een laissez faire-economie. Een aantal leden is tegen iedere vorm van overheidsbemoeienis en omschrijven zich als anarcho-kapitalisten, anderen zijn meer klassiek liberaal.

Presidentsverkiezingen van 2008[bewerken]

Presidentskandidaat voor de Boston Tea Party bij de presidentsverkiezingen van 4 november 2008 was Charles Jay en hij deed mee in de staten Florida, Tennessee en Colorado. Jays kandidaat voor het vicepresidentschap, Thomas L. Knapp, deed ook namens de Libertarian Party mee aan de verkiezingen voor het Congres van de Verenigde Staten die op dezelfde dag werden gehouden[1]. Er deed ook een aantal alternatieve running mates mee aan de verkiezingen in enkele andere staten.

Charles Jay kreeg 2422 stemmen en eindigde bij de presidentsverkiezingen als 15de[2].

Voorzitters[bewerken]

Partijafdelingen in de Staten[bewerken]

Verwijzingen[bewerken]

  1. http://www.libertyforamerica.com/200806.pdf
  2. http://www.fec.gov/pubrec/fe2008/2008presgeresults.pdf

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]