Brussels Airlines speciale vliegtuigdesigns

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Dit artikel biedt een overzicht van de speciale vliegtuigdesigns van Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines

Rackham[1][bewerken]

Op 16 maart 2015 onthulde Brussels Airlines in samenwerking met Moulinsart, het speciale design van haar Airbus A320 (OO-SNB), gebaseerd op de tekeningen van Hergé en zijn Belgische stripfiguur Kuifje. Het resultaat is een 37m lange zwarte haai van Professor Zonnebloem uit het stripverhaal “De schat van Scharlaken Rackham". Op de romp van het vliegtuig staat te lezen “we fly you to the home of Tintin". Het schilderwerk werd uitgevoerd onder leiding van vliegtuigairbrusher Andre Eisele en nam in totaal 1500 manuren in beslag. De binnenkant van het vliegtuig bevat scènes uit "De Schat van Scharlaken Rackham" met onder andere beelden van Kapitein Haddock en Kuifje. Het originele stripboek van Kuifje "De schat van Scharlaken Rackham" is ook voor passagiers beschikbaar aan boord. Dit speciale design zal blijven tot 2019. Rackham is een van de meest gefotografeerde vliegtuig ter wereld.

Magritte[2][bewerken]

Op 21 maart 2016 introduceerde Brussels Airlines haar tweede speciale livery A320 (OO-SNC) gewijd aan 'Belgian Icons'. Het bedrijf wou zo een eerbetoon brengen aan de Belgische surrealistische schilder Magritte en zijn oeuvre. Het feit dat René Magritte nauwe banden met de wereld van de luchtvaart had en geïntrigeerd was door de wolken en de lucht, hebben ervoor gezorgd dat Brussels Airlines en de Stichting Magritte[3] een volledig vliegtuig aan zijn werk hebben gewijd. Het resultaat is een Airbus A320 die drie schilderijen van René Magritte bevat: La Belle Société (1965-1966), La Clairvoyance (1936) en Le Retour (1940). Op de romp van het vleigtuig lezen we "we fly you to the home of Magritte". De Magritte livery zal blijven tot 2022.

 Trident[4][bewerken]

In 2014 heeft Brussels Airlines een samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gesloten, die van Brussels Airlines de officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels maakte. Tijdens het WK 2014, vloog Brussels Airlines SN2014 de Rode Duivels naar São Paulo, samen met 150 supporters, op een vliegtuig speciaal ontworpen voor deze gelegenheid. Voor de 2016 UEFA Europees Kampioenschap in Frankrijk, heeft Brussels Airlines een volledig nieuwe livery gemaakt op een van haar Airbus A320 (OO-SNA). Op 4 april 2016 onthulde Brussels Airlines dit derde vliegtuig gewijd aan de 'Belgian Icons' en gaf het de naam "Trident" (OO-SNA). De buitenkant van het vliegtuig is letterlijk een Rode Duivel, met foto's van de spelers. De binnenkant van de A320 bestaat uit afbeeldingen op de overhead bins van 33 spelers en coaches Marc Wilmots en Vital Borkelmans. Net als bij de andere twee Belgische vliegtuigen met speciale liveries, heeft Trident ook de slogan "we fly you to the home of the Red Devils" op het vliegtuig staan. Deze livery zal tot 2020 blijven. 

 Amare[5][bewerken]

"Amare", een ode aan Tomorrowland, werd op 23 februari 2017 verwelkomd als vierde Airbus A320 (OO-SNF) in de Belgian Icons serie. Dit vliegtuig zal het ontwerp tot 2022 dragen.