Busstation Den Oever

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Busstation Den Oever
Busstation Den Oever
Ligging Den Oever
Basisgegevens
Locatie Den Oever
Aantal lijnen 5
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Busstation Den Oever is een busstation bij het dorp Den Oever net ten westen van afrit Den Oever van de A7. Door de ligging aan het einde van de Afsluitdijk komt er een Qliner-lijn tussen Friesland en Noord-Holland langs het busstation (lijn 350). Lijn 350 rijdt tussen Alkmaar en Leeuwarden. Daarnaast stopt er een streeklijn tussen Hoorn en Den Helder (lijn 135), een spitsbus en nachtbus tussen Alkmaar en Den Oever (lijnen 250 en N50) en een schoolbus tussen Den Oever en Schagen (lijn 658). Op het busstation bestaat elk uur aansluiting tussen de lijnen 135 en 350 in beide richtingen.

Het busstation bestaat uit een eilandperron met een aantal abri's en op de oostelijke kop voorzien van een stationsgebouwtje met ruimte voor personeel, loketten voor kaartverkoop en overdekte wachtruimte voor de passagiers. Dit stationsgebouw is echter al jaren buiten gebruik en niet toegankelijk voor personeel en passagiers.

Lijnen[bewerken | brontekst bewerken]

De buslijnen op dit busstation horen bij de concessies Noord-Holland Noord en Fryslân. Deze concessies worden uitgevoerd door Arriva (Qliner) en Connexxion (overige buslijnen).

Lijn Route Via Concessie
Streekbus
135 Hoorn, Station - Den Helder, Station Wieringerwerf, Den Oever Noord-Holland Noord
Spitsbus
250 Den Oever, Busstation → Alkmaar, Station Wieringerwerf, Heerhugowaard Noord-Holland Noord
Qliner
350 Alkmaar, Station - Leeuwarden, Station Heerhugowaard, Den Oever, Afsluitdijk Fryslân
Schoolbus
658 Den Oever, Busstation - Schagen, Station/Hofstraat Oosterland, Anna Paulowna Noord-Holland Noord
Nachtbus
N50 Alkmaar, Station → Den Oever, Busstation Heerhugowaard, Nieuwe Niedorp, Middenmeer, Wieringerwerf Noord-Holland Noord
Bijgewerkt op 30 maart 2024 13:54 (CET)